Beste grastrimmer op accu

Wil jij het gazon in jouw tuin netjes houden? Dan is het voor de hand liggend om voor een grasmaaier te kiezen. Er zijn nog meerdere soorten tuingereedschappen waarmee je jouw gazon perfect onderhouden. Dat is bijvoorbeeld het geval met een grastrimmer. In dit artikel richten wij onze pijlen op een specifiek soort grastrimmer: een grastrimmer op accu. Ja, in dit artikel maak je kennis met de vijf beste grastrimmers op accu van dit moment!

Onze top 5 grastrimmers op accu

Afbeelding

Product


BLACK+DECKER ST182320-QW Grastrimmer

Onze beste koop!

BLACK+DECKER ST182320-QW Grastrimmer

Beste koop grastrimmer op accu

of

Bosch Advanced Grass Cut 36 LI Grastrimmer

Bosch Advanced Grass Cut 36 LI Grastrimmer

Beste krachtige grastrimmer op accu

of

BLACK+DECKER STC1820CM Multi Grastrimmer

BLACK+DECKER STC1820CM Multi Grastrimmer

Beste multi grastrimmer op accu

of

Einhell Accu Grastrimmer 18V Kit

Einhell Accu Grastrimmer 18V Kit

Beste grastrimmer op accu met messen

of

Powerplus POWEBGSET1 Grastrimmer

Powerplus POWEBGSET1 Grastrimmer

Beste voordelige grastrimmer op accu

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

BLACK+DECKER ST182320-QW Grastrimmer

Beste koop grastrimmer op accu

BLACK+DECKER ST182320-QW Grastrimmer

of

Bosch Advanced Grass Cut 36 LI Grastrimmer

Beste krachtige grastrimmer op accu

Bosch Advanced Grass Cut 36 LI Grastrimmer

of

BLACK+DECKER STC1820CM Multi Grastrimmer

Beste multi grastrimmer op accu

BLACK+DECKER STC1820CM Multi Grastrimmer

of

Einhell Accu Grastrimmer 18V Kit

Beste grastrimmer op accu met messen

Einhell Accu Grastrimmer 18V Kit

of

Powerplus POWEBGSET1 Grastrimmer

Beste voordelige grastrimmer op accu

Powerplus POWEBGSET1 Grastrimmer

of

Voor- en nadelen van een grastrimmer op accu

Is het aan te raden om specifiek voor een grastrimmer op accu te kiezen? Ja, zonder enige twijfel. Met een dergelijk apparaat weet je van meerdere, unieke voordelen te profiteren. Voordelen waar je met bijvoorbeeld de beste grastrimmer op netstroom niet van kunt genieten.

Zo geniet je van onbeperkte bewegingsvrijheid. Je bent niet gebonden aan een snoer, waardoor je moeiteloos door jouw gehele tuin rond kunt lopen. Je hoeft niet bang te zijn dat je over het snoer struikelt, dat je het snoer per ongeluk dwars door midden maait of dat je een verlengsnoer nodig hebt. Nee, met dank aan de accu geniet je gewoonweg van de onbeperkte bewegingsvrijheid.

Moet je mogelijk een gebied bij jouw voortuin maaien waar je géén elektriciteit voorhanden hebt? Ook dan is de beste grastrimmer op accu ideaal voor jou te noemen. Als je in een woonwijk woont, is dit waarschijnlijk geen al te belangrijk pluspunt. Indien je in het buitengebied woont, is dit hoogstwaarschijnlijk wel een geweldig voordeel voor je.

Ook is het een voordeel dat accu’s steeds krachtiger zijn geworden. Door de kracht van een accu kun je moeiteloos urenlang achtereen werken met een grastrimmer. Daarbij is het ook super dat je de accu nadien relatief snel weer op kunt laden. Met een grastrimmer op accu geniet je dus ook van de nodige praktische voordelen.

Tevens geniet je van een behoorlijk uitgebreid aanbod. In de afgelopen jaren zijn meer en meer fabrikanten hun pijlen gaan richten op de grastrimmers op accu. Hierdoor heb je nu voldoende keuze; het maken van een goede vergelijking behoort dus zeker tot de mogelijkheden.

In welke situaties het nou aan te raden is om überhaupt voor een grastrimmer te kiezen? Nou, met een grastrimmer kun je bijvoorbeeld perfect lastig te bereiken hoekjes maaien. Ook als je een helling in jouw tuin hebt, is een grastrimmer ideaal te benoemen. Eigenlijk kun je een gazon met de beste grasmaaier fraai maken, waarna je met een grastrimmer de puntjes op de i kunt zetten.

Moet je bij een grastrimmer op accu ook nog met nadelen rekening houden? Nou, over het algemeen is een dergelijk apparaat duurder dan een normale grastrimmer. Deze meerprijs is het in onze ogen echter wel dubbel en dwars waard; zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, geniet je immers van meerdere (unieke) voordelen.

Al met al is de aanschaf van een grastrimmer op accu dus een verstandige aankoop. Zou jij zelf ook graag van de bovengenoemde voordelen genieten? Dan raden wij je aan om onderstaande reviews door te nemen. In deze reviews maak je kennis met de beste grastrimmers op accu.

Beste grastrimmer op accu – BLACK+DECKER ST182320-QW Grastrimmer

Ga jij standaard voor het beste van het beste? Wil jij daarom ook per sé de beste grastrimmer op accu aanschaffen? En vind je bijvoorbeeld het prijskaartje iets minder van belang? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben namelijk een grastrimmer op accu gevonden die aan onze wensen voldoet én ook nog eens relatief voordelig geprijsd is.

Het gaat hierbij om de BLACK+DECKER ST182320-QW Grastrimmer. Dit merk heeft zich in de afgelopen flink weten te verbeteren en dat blijkt ook uit/bij deze grastrimmer. Deze grastrimmer is eigenlijk op alle facetten subliem te noemen.

Zo geniet je bij deze grastrimmer bijvoorbeeld van een automatische draadtoevoer. Tijdens het maaien van het gras wordt deze draad beetje bij beetje afgesneden, maar daar heb je bij deze variant geen omkijken naar. Het draad wordt automatisch doorgevoerd, waardoor de grastrimmer de best mogelijke prestaties kan geven.

Ook is het super dat je deze grastrimmer op accu veelzijdig kunt gebruiken. Je kunt de randjes perfect snijden, terwijl je ook het gras in de lastig te bereiken hoekjes perfect kunt trimmen. Eigenlijk kun je jouw gehele tuin naar wens netjes maken met deze beste grastrimmer op accu.

Tijdens het trimmen van het gras doe je een beroep op de krachtige 18V Lithium-Ion batterij. Black & Decker heeft hierbij bewust voor de Lithium-Ion technologie gekozen. Dat is gewoonweg de beste technologie voor de moderne accu’s. Met deze accu geniet je dan ook van de nodige kracht; de accu heeft overigens een capaciteit van 2.0 Ah.

Ondanks deze accu weegt deze grastrimmer echt nagenoeg niks. In totaal weegt deze grastrimmer op accu slechts 3,5 kilogram. Doordat deze grastrimmer niet al te veel weegt, kun je moeiteloos uren achtereen gesloten werken. Handig voor als je een grote tuin hebt of als er enig achterstallig onderhoud is.

Heb je een relatief grote tuin? Ook dan biedt deze grastrimmer op accu voldoende mogelijkheden. Deze grastrimmer heeft namelijk een snijbreedte van 25 centimeter. Dit betekent dat je met één beweging een gedeelte van 25 centimeter kunt maaien. Ideaal voor in kleine tuinen, maar ook geschikt voor de net iets grotere tuinen.

Black & Decker heeft op deze grastrimmer ook nog voor een handige knop gezorgd. Dankzij de Trim ‘n’ Edge knop kun je moeiteloos schakelen tussen trimmen en knippen/snijden. Met dank aan deze functie ben je ook in staat om de zijkanten van het gras netjes bij te knippen. Al met al een ideale grastrimmer op accu dus.

Black en Decker beste grastrimmer op accu

Dat gevoel wordt verder versterkt als we naar het prijskaartje kijken. Voor deze beste grastrimmer op accu betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 89,99 euro. Voor dat bedrag krijg je niet alleen deze grastrimmer geleverd, maar ook de accu, de lader en draad. Je kunt dus direct aan de slag!

Maak je met veel plezier gebruik van deze grastrimmer? Dan moet je uiteraard niet vergeten om de accu regelmatig op te laden. Het opladen hiervan duurt minstens 4 uur; dat is wat ons betreft een nadeel. Daarbij krijg je ook maar één accu geleverd, dus je moet het opladen van de accu echt goed zien te plannen.

Het volledig opladen van de accu duurt relatief lang; je kunt echt uitgaan van minstens 4 uur.

Voordelen
 • Geweldige prijs
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Automatische draadtoevoer
 • Krachtige accu
 • Inclusief accu en lader geleverd
 • Weegt relatief weinig
Nadelen
 • Opladen duurt relatief lang
Conclusie

De BLACK+DECKER ST182320-QW Grastrimmer is naar onze mening de beste grastrimmer op accu. Deze grastrimmer is veelzijdig in te zetten, is van de gewenste kwaliteit, is voordelig geprijsd en doet zijn werk simpelweg prima. Ook het feit dat je alle benodigde accessoires direct meegeleverd krijgt, spreekt ons erg aan.

Beste krachtige grastrimmer op accu – Bosch Advanced Grass Cut 36 LI Grastrimmer

Heb jij een grote tuin? En wil je het gazon in jouw grote tuin in perfecte conditie houden? Dan is de aanschaf van goede tuingereedschappen absoluut wenselijk. Met de beste grasmaaier kun je het gras moeiteloos maaien, terwijl je met de beste grastrimmer op accu het gras perfect bij kunt werken. Daarvoor heb je wél een krachtige accu nodig.

Speciaal voor jou zijn wij daarom op zoek gegaan naar de beste krachtige grastrimmer op accu. Al vrij snel kwamen wij deze Bosch Advanced Grass Cut 36 LI Grastrimmer tegen. Deze grastrimmer is bijzonder krachtig en biet meerdere handige functies. Dankzij die combinatie is dit volgens ons de beste krachtige grastrimmer op accu.

Hoe deze krachtig zich in de praktijk uit? Nou, je kunt moeiteloos grote oppervlakten trimmen met deze grastrimmer. Dat is hoofdzakelijk te danken aan de 36 volt accu. Bosch heeft hierbij bovendien voor de gerenommeerde Lithium-Ion technologie gekozen. Je geniet daardoor ook van een duurzame accu.

Wil je alleen het gras in jouw tuin trimmen? Of wil je mogelijk ook nog onkruid en andere zaken in jouw tuin trimmen? Met deze grastrimmer van Bosch is echt alles mogelijk. Daarbij heeft Bosch ook nog een plantbeschermingsbeugel op deze grastrimmer aangebracht. Dankzij deze beugel zijn de plantjes perfect beschermd tegen deze krachtige trimmer.

Ook is het een voordeel dat je bijzonder snel met dit apparaat kunt werken. Dit komt enerzijds door de krachtige accu en anderzijds door het tweedraads-snijsysteem. Dit systeem zorgt voor een snelle doorvoer van het snijdraad, waardoor je snel en aangenaam kunt werken. Bovendien heb je hierbij de keus uit twee functies; trimmen en kant snijden.

Kies je voor deze beste krachtige grastrimmer op accu? Dan krijg je eigenlijk direct alle benodigde accessoires meegeleverd. Het gaat hierbij om een krachtige accu, om de bijbehorende lader en om 6 meter draadspoel. Dankzij die draadspoel kun je enige tijd vooruit. Is het nadien tijd om nieuw draad aan te schaffen? Check dan ons artikel beste draad voor grastrimmers.

Bosch beste krachtige grastrimmer op accu

Al met al zijn wij te spreken over deze krachtige grastrimmer. De kracht van deze trimmer brengt echter wel een relatief hoog prijskaartje met zich mee. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 239,99 euro voor deze beste krachtige grastrimmer op accu. Dat is niet voordelig te noemen, maar je krijgt wel veel waar voor je geld.

Ook moet je rekening houden met een iets forser gewicht. Deze grastrimmer op accu weegt namelijk 5,7 kilogram. Dat is een duidelijk verschil ten opzichte van de hierboven genoemde variant. Maar, de oorzaak hiervan is makkelijk te raden: de accu van deze Bosch grastrimmer weegt meer.

Deze grastrimmer op accu is niet voordelig.

Voordelen
 • Top kwaliteit
 • Werkt zeer snel
 • Inclusief de krachtige en duurzame accu
 • Inclusief plantbeschermingsbeugel
 • Aangename bediening
Nadelen
 • Niet voordelig
 • Niet de lichtste grastrimmer op accu
Conclusie

De Bosch Advanced Grass Cut 36 LI Grastrimmer is volgens ons de beste krachtige grastrimmer op accu. De 36 volt accu levert ongekend veel kracht, waardoor je aangenaam en snel met deze grastrimmer kunt werken. Ondertussen zijn de kwaliteit, de bediening en de mogelijkheden ook nog dik in orde. Al met al een aanrader voor mensen met een grote(re) tuin.

Beste multi grastrimmer op accu – BLACK+DECKER STC1820CM Multi Grastrimmer

Als we het over een grastrimmer hebben, denk je direct aan de hierboven genoemde varianten. Dat zijn handzame varianten die je in jouw hand moet houden. Er bestaan echter ook zogeheten multi grastrimmers, welke ook in accu-uitvoering uitgebracht worden.

Wij namen de proef op de som en hebben meerdere multi grastrimmers op accu uitgebracht. Uiteindelijk waren wij onder de indruk van de BLACK+DECKER STC1820CM Multi Grastrimmer. Dit is volgens ons de beste multi grastrimmer op accu.

Zoals je op de foto kunt zien, is dit een veelzijdig apparaat. Je kunt het apparaat als een soort van grasmaaier gebruiken, maar je kunt de steel ook van het apparaat loskoppelen. Juist door deze mogelijkheid geniet je van een ongekende veelzijdigheid. Eigenlijk kun je jouw gehele gazon en alle oneven oppervlakten in jouw tuin perfect bijwerken met deze multi grastrimmer.

Black & Decker geeft zelf aan dat dit een ‘3-in-1’ variant betreft. Volgens hen kun je dit apparaat als grastrimmer, als grasmaaier én als kantensnijder gebruiken. Deze veelzijdigheid is in onze ogen echt een groot voordeel.

Over de snelheid van dit apparaat hoef je je ook geen zorgen te maken. Het apparaat heeft een 18 volt accu, waarmee je behoorlijk snel kunt werken. Dat is ook te danken aan de unieke E-Drive™ snijtechnologie. Met dank aan deze technologie wordt eigenlijk al het gras (en ook onkruid e.d.) snel en vakkundig getrimd.

Wil je graag langdurig achtereen gesloten met deze grastrimmer aan de slag gaan? Dan is het goed om te weten dat je de steel volledig naar wens kunt verstellen. Dit betreft namelijk een telescopische steel die je in- en uit kunt schuiven; ideaal wat ons betreft.

Iets waar wij ook te spreken over zijn, is de maaibreedte van 28 centimeter. Dankzij deze maaibreedte kun je lastige hoekjes bereiken, maar je kunt ook relatief grote oppervlakten trimmen. Ondertussen hoef je niet bang te zijn voor het snoer; deze grastrimmer op accu heeft immers geen snoer en dus onbeperkte bewegingsvrijheid.

Black en decker multi grastrimmer op accu

Verder vinden wij het ook super dat Black & Decker voor een plantbeschermingsbeugel gezorgd heeft. Dankzij deze beugel hoef je niet bang te zijn dat je de prachtige planten/bloemen in jouw tuin kapot maakt.

Moet je nou héél veel voor deze veelzijdige grastrimmer op accu betalen? Nee, zeker niet. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 133,48 euro. Gezien alle mogelijkheden van deze grastrimmer is dat in onze ogen een geweldige prijs.

Wel moet je goed rekening houden met de accu. De accu is krachtig, maar loopt binnen 1 uur al volledig leeg. Het is dus eigenlijk wenselijk dat je nog een reserve accu hebt, aangezien het opladen minstens 5 uur duurt. Als je met deze grastrimmer op accu aan de slag wilt gaan, moet je het opladen van de accu dus echt goed plannen.

De accu gaat snel leeg, terwijl het opladen relatief lang duurt.

Voordelen
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Maaibreedte van 28 centimeter
 • Bijzonder ergonomisch
 • Unieke snijtechnologie
 • Inclusief plantbeschermingsbeugel
Nadelen
 • Accu gaat snel leeg (1 uur)
 • Accu opladen duurt lang (minstens 5 uur)
Conclusie

De BLACK+DECKER STC1820CM Multi Grastrimmer is naar onze mening de beste multi grastrimmer op accu. Deze trimmer kun je op drie manieren gebruiken: als kantensnijder, als grasmaaier en als grastrimmer. Juist door die veelzijdigheid is dit een ware aanwinst voor de meeste Nederlandse tuinen. Bovendien hoef je níet de hoofdprijs te betalen voor deze multi grastrimmer.

Beste grastrimmer op accu met messen – Einhell Accu Grastrimmer 18V Kit

Wil je graag een grastrimmer op accu aanschaffen? Dan zijn er meerdere facetten waar je goed op moet letten. Eén van deze facetten heeft betrekking op de snijtechnologie: met een draad of met messen. De hierboven genoemde varianten hebben stuk voor stuk een draad, maar wij zijn ook op zoek gegaan naar de beste variant met messen.

Tijdens onze zoektocht hebben wij meerdere varianten uitgeprobeerd. Veel varianten bleken echter meerdere nadelen te hebben. Gelukkig kwamen wij uiteindelijk ook deze variant van Einhell tegen. Na onze test kunnen wij het volgende concluderen: dit is de beste grastrimmer op accu met messen.

Dankzij deze messen heb je géén draad meer nodig. Het enige waar je op moet letten, is dat je de messen wel tijdig vervangt. Mocht je dat niet doen, werkt deze grastrimmer op accu helemaal niet meer efficiënt. Gelukkig krijg je bij aankoop direct 20 messen meegeleverd. Je kunt dus direct enige tijd vooruit.

Einhell heeft bij deze grastrimmer gekozen voor een krachtige 18V Lithium-Ion accu. Wat ons betreft is dit de beste technologie, waardoor de accu duurzaam te noemen is. Je kunt moeiteloos het gras in jouw tuin trimmen, waarbij je gebruik maakt van een snijbreedte van 24 centimeter. Dat had iets breder gekund, maar is echt prima voor de kleinere tuinen.

Iets wat wij ook super vinden, is de softgrip handgreep. Dankzij deze handgreep kun je op een aangename manier werken. Dat is ook te danken aan de verstelbare telescopische geleide steel. Met dank aan deze steel weet je rug- en nekklachten te voorkomen.

Tevens heeft Einhell voor een bloembeschermer gezorgd. Dankzij deze bloembeschermer kun je de planten en bloemen geen kwaad in jouw tuin doen. Hiermee wordt het eigenlijk alleen maar handiger om lastig te bereiken hoekjes te trimmen.

Indien je besluit om deze Einhell grastrimmer aan te schaffen, krijg je meerdere accessoires geleverd. Je krijgt de krachtige accu geleverd, je krijgt een accu meegeleverd en je krijgt dus twintig messen meegeleverd. Eigenlijk heb je alles in huis om direct met veel plezier van deze Einhell grastrimmer op accu gebruik te maken.

Einhell beste grastrimmer op accu messen

Wel moet je goed rekening houden met de accu. Deze accu is namelijk al binnen een uur volledig leeg. Daarbij is het echter wel weer een voordeel dat je de accu binnen 40 minuten volledig op kunt laden. Je moet alleen wel rekening houden met het feit dat accu snel leeg loopt.

Ook had de kwaliteit van de messen iets beter mogen zijn. De ervaring leert dat je de messen relatief snel moet vervangen. Gelukkig krijg je maar liefst 20 messen geleverd bij aanschaf van de Einhell Accu Grastrimmer 18V Kit. Voor dit totaalpakket betaal je een bedrag van slechts 94,99 euro. In onze ogen is dat prijskaartje aan de lage kant; profiteer daar dus direct van!

De messen hadden iets scherper en duurzamer mogen zijn; je moet de messen relatief snel vervangen.

Voordelen
 • Inclusief 20 messen geleverd
 • Krachtige accu
 • Inclusief bloembeschermer
 • Volledig naar wens in te stellen
 • Is snel opgeladen
Nadelen
 • Accu loopt erg snel leeg
 • Messen hadden duurzamer gemogen/gekund
Conclusie

De Einhell Accu Grastrimmer 18V Kit is volgens ons de beste grastrimmer op accu met messen. Met deze messen geniet je van een andere snijtechnologie ten opzichte van de varianten met draad. Je krijgt 20 messen standaard meegeleverd, terwijl je ook een accu en een lader meegeleverd krijgt. Al met al een veelzijdige, hoogwaardige én handige grastrimmer op accu.

Beste voordelige grastrimmer op accu – Powerplus POWEBGSET1 Grastrimmer

Zou jij graag van een grastrimmer in jouw tuin gebruik willen maken? Heb je alleen een niet al te ruim budget tot jouw beschikking? Of wil jij het bewust zo voordelig mogelijk voor jezelf houden? Dan is het goed om te weten dat je óók voor voordeligere varianten kunt kiezen.

Wat de beste voordelige grastrimmer op accu is? Naar onze mening is dat deze Powerplus POWEBGSET1 Grastrimmer. Deze trimmer is voordelig geprijsd, voldoet aan de verwachtingen en heeft het nodige te bieden. Al met al een gouden combinatie in onze ogen.

Voor deze grastrimmer op accu betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 57,95 euro. In onze ogen is dit écht voordelig te noemen, aangezien je ook alle benodigde accessoires geleverd krijgt. Je kunt hierbij denken aan een 18v accu en aan de bijbehorende lader. Eigenlijk kun je dus direct met veel plezier gebruik maken van deze voordelige grastrimmer op accu.

Deze grastrimmer op accu heeft een snijbreedte van 25 centimeter. Ook daar zijn wij over te spreken; met name in de kleinere tuinen komt een dergelijke snijbreedte perfect van pas. Dankzij de kantelbare kop ben je bovendien in staat om ook de graskanten op een makkelijke manier te snijden. Je kunt jouw gazon dus écht helemaal naar wens maken.

Heb je prachtige bloemen of plantjes in jouw tuin staan? Dan wil je deze uiteraard beschermen tegen de grastrimmer. Nou, Powerplus heeft voor een bloembeschermingsbeugel gezorgd. Met dank aan deze beugel hoef je niet bang te zijn voor jouw bloemen of plantjes.

Als je langdurig achtereen gesloten wilt werken, komt de ergonomie van dit apparaat ook prima van pas. Zo ligt het handvat heerlijk in de hand én kun je de lengte van de steel naar wens aanpassen.

Doordat dit apparaat een automatische draadtoevoer heeft, hoef je ook niet naar het draad om te kijken. Al met al echt een grastrimmer waar je op een aangename manier mee kunt werken.

Powerplus voordelige grastrimmer op accu

Wel is er één punt waar je goed rekening mee moet houden. De meegeleverde accu heeft een capaciteit van slechts 1.5 Ah. Dit betekent dat de accu niet super krachtig is en dat de accu relatief snel leeg loopt. Wij raden je daarom aan om een extra accu te kopen, zodat je nooit zonder een volle accu komt te zitten.

De accu is met een capaciteit van 1.5 Ah eigenlijk niet krachtig genoeg.

Voordelen
 • Snijbreedte van 25 centimeter
 • Inclusief bloembeschermingsbeugel
 • Geweldig geprijsd
 • Volledig naar wens in te stellen
 • Inclusief accu en lader
Nadelen
 • Accu had een stuk krachtiger gekund
Conclusie

De Powerplus POWEBGSET1 Grastrimmer is naar onze mening de beste voordelige grastrimmer op accu. Door het prijskaartje van slechts 57,95 euro kun je eigenlijk niet de mist in gaan met deze grastrimmer. De trimmer werkt bovendien aangenaam, heeft een snijbreedte van 25 centimeter en heeft een automatische draadtoevoer. Echt een prima grastrimmer, gezien het prijskaartje!

Koopgids

Zie je het liefst een prachtig onderhouden tuin? Dan is de aanschaf van een grastrimmer zeker aan te raden. Als je veel waarde aan onbeperkte bewegingsvrijheid hecht, is de aanschaf van een grastrimmer op accu een verstandige keuze.

Maar, hoe kun je nou tussen bovengenoemde varianten de beste keuze maken? Wij helpen je jou daar graag een handje bij. In deze koopgids bespreken wij wat de belangrijkste criteria van een grastrimmer zijn. Als je op deze criteria let, kun je uiteindelijk de beste keuze voor jezelf maken.

Accu

Uiteraard is het van belang dat je goed naar de accu kijkt. Let hierbij goed op de volgende aspecten:

 • Soort accu: bij voorkeur kies je altijd voor een Lithium-Ion accu
 • Capaciteit: een capaciteit van minimaal 1.5Ah is gewenst, maar de voorkeur gaat zeker uit naar een 2.0Ah accu
 • Oplaadtijd: de accu zou bij voorkeur zo snel mogelijk opgeladen moeten worden
 • Gebruikstijd: bij voorkeur kun je zo lang mogelijk gebruik maken van één acculading
Accu grastrimmer op accu

Soort snijtechnologie

In de wereld van grastrimmer bestaan twee verschillende snijtechnologieën. Je kunt kiezen voor een draad of voor een mes. Beide varianten hebben zo hun voor en tegens; het is aan jou om een goede vergelijking te maken.

Gaat je voorkeur uit naar draad? Kies dan bij voorkeur voor een grastrimmer met een automatische draadtoevoer. In dat geval heb je eigenlijk géén omkijken naar het aanvullen van de draad.

Let tevens goed op de accessoires die je meegeleverd krijgt. Het is sowieso wenselijk dat je draad of messen standaard meegeleverd krijgt.

Snijbreedte

Ook is het verstandig om goed naar de snijbreedte te kijken. De snijbreedte geeft aan wat het oppervlakte is dat de grastrimmer met één beweging kan trimmen. Des te groter jouw tuin is, des te groter de snijbreedte zou moeten zijn.

Handige functies

Verder is het aan te raden om goed naar enkele handige functies te kijken. Zo zijn er varianten met een kantelbare kop, zodat je ook de zijkanten van het gras perfect kunt snijden. Tevens kun je ook kiezen voor een zogeheten multi grastrimmer; daar heb je in één van bovenstaande reviews al kennis mee kunnen maken.

Ook is een bloembeschermingsbeugel een zeer gewenste aanvulling. Met deze beugel voorkom je dat je jouw planten of bloemen kunt beschadigen met het draad of het mes.

Bloemenbeschermingsbeugel grastrimmer op accu

Meegeleverde accessoires

Ga je meerdere grastrimmers op accu met elkaar vergelijken? Check dan ook goed welke accessoires je standaard meegeleverd krijgt. Het is sowieso wenselijk dat je een accu, een lader en draad/mes meegeleverd krijgt. Indien je direct twee accu’s meegeleverd krijgt, is dat al helemaal subliem te noemen.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je aanraden om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Bepaal voor jezelf hoeveel geld je uit wilt geven en beoordeel vervolgens alle grastrimmers op de kwaliteit. Wij kunnen je eigenlijk alleen maar aanraden om te investeren in een goede grastrimmer op accu. Daar heb je veel plezier van. Niet alleen komende week, maar ook in de komende jaren.

Slotwoord

Zo, je weet nu hoe je de beste grastrimmer op accu voor jezelf uit kunt kiezen. Mocht je over één van bovengenoemde varianten nog vragen hebben, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier en gemak met jouw nieuwe grastrimmer op accu!

Tresna.nl
Logo