Beste accu grasmaaier

Voor de staat van jouw gazon is het belangrijk om het gazon regelmatig te maaien. In ons artikel ‘gras maaien’ hebben wij uitgebreid beschreven hoe je dit moet doen, wanneer je dit moet doen en welke machines je hier zoal voor kunt gebruiken. In dat artikel hebben we reeds enige informatie over een accu grasmaaier uiteengezet. In dit artikel kan je meer informatie over een accu grasmaaier vinden.

Een accu grasmaaier is, om meerdere redenen, uitermate interessant. Met name de onbeperkte bewegingsvrijheid is onwijs prettig te noemen. Heb je een nogal diepe tuin? Of vind je het vervelend om het gras te moeten maaien terwijl je een snoer achter je aan moet tillen? In beide gevallen is het zeker raadzaam om eens naar een accu grasmaaier te kijken.

Onze top 5 accu grasmaaiers

Afbeelding

Product


Wolf Garten A 3472V

Onze beste koop!

Wolf Garten A 3472V

De beste koop - beste prijs-kwaliteitsverhouding

of

Powerplus POWEBG7566

Powerplus POWEBG7566

Beste accu grasmaaier voor een klein gazon (250 vierkante meter)

of

Wolf Garten A 4072V

Wolf Garten A 4072V

Beste accu grasmaaier voor een middelgroot gazon (tot 500 vierkante meter)

of

Makita DLM431PT2

Makita DLM431PT2

Beste accu grasmaaier voor een groot gazon (meer dan 500 vierkante meter)

of

EINHELL Accu Grasmaaier GE-CM 33 Li Kit

​Einhell accu grasmaaier GE-CM 33 Li Kit

Beste voordelige accu grasmaaier

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Wolf Garten A 3472V

De beste koop - beste prijs-kwaliteitsverhouding

Wolf Garten A 3472V

of

Powerplus POWEBG7566

Beste accu grasmaaier voor een klein gazon (250 vierkante meter)

Powerplus POWEBG7566

of

Wolf Garten A 4072V

Beste accu grasmaaier voor een middelgroot gazon (tot 500 vierkante meter)

Wolf Garten A 4072V

of

Makita DLM431PT2

Beste accu grasmaaier voor een groot gazon (meer dan 500 vierkante meter)

Makita DLM431PT2

of

​Einhell accu grasmaaier GE-CM 33 Li Kit

Beste voordelige accu grasmaaier

EINHELL Accu Grasmaaier GE-CM 33 Li Kit

of

Een dergelijke machine verkrijgt de kracht via een accu. Dit betekent dat je geen snoer vanuit de machine, stopcontact en/of verlengsnoer nodig hebt. Je hebt dus nergens meer rekening mee te houden en kunt op een perfecte manier het gazon maaien. Het enige waar je wel aan moet denken, is dat de accu voldoende lading heeft. Gelukkig zijn verschillende fabrikanten in staat om hoogwaardige en krachtige accu’s te ontwerpen en in hun grasmaaiers in te bouwen.

Als je interesse in een accu grasmaaier hebt, zie je wellicht door de bomen het bos niet meer. Meerdere fabrikanten, zoals Makita en Wolf Garten, hebben meerdere varianten van een accu grasmaaier op de markt gebracht. Het aanbod is hierdoor tamelijk divers en uitgebreid te noemen; zaak voor jou om precies de juiste grasmaaier te kunnen vinden. Gelukkig helpen we jou daar een handje bij. 

In dit artikel kan je niet alleen veel informatie over accu grasmaaiers vinden, maar wij hebben ook een top 5 samengesteld. Hierbij hebben we gekeken naar de verschillende toepassingsmogelijkheden en situaties van een accu grasmaaier; op basis van die situaties hebben wij de beste grasmaaiers werkend op een accu geselecteerd. In bovenstaande tabel kan je zien voor welke accu grasmaaiers wij gekozen hebben.

In onderstaande reviews kan je per model alle relevante informatie vinden. Lees de reviews op je gemakje door en bepaal welke grasmaaier het beste aansluit op jouw wensen en situatie. Via één van de linkjes kan je deze vervolgens razendsnel aanschaffen bij één van onze partners.

In de reviews gebruiken wij her en der vaktermen; dit zijn bijvoorbeeld termen die bepaalde specificaties aanduiden. Om deze termen te verduidelijken, hebben wij aan het einde van dit artikel een koopgids opgesteld. Lees ook de koopgids goed door, zodat je weet op welke eigenschappen je de verschillend grasmaaiers moet gaan vergelijken. Zoals altijd trappen wij de reviews af met de allerbeste koop:

De beste koop grasmaaier met accu – Wolf Garten A 3472V

In onze ogen heeft de Wolf Garten A 3472V de allerbeste prijs-kwaliteitsverhouding. Dit is dan ook dé reden waarom we deze grasmaaier tot de beste koop uitgeroepen hebben. Als je regelmatig jouw gazon wilt maaien, ben je prima uit met de grasmaaier. De belangrijkste eigenschappen, voor- en nadelen lees je hieronder.

 • Gazonoppervlakte: maximaal 250 vierkante meter
 • Maaibreedte: 34 centimeter
 • Maximaal geluidsniveau: 96 decibel
 • Mulching functie: ja

Iets wat bij bovenstaande eigenschappen opvalt, is het gazonoppervlakte. Met deze grasmaaier ben je in staat om een gazon van maximaal 250 vierkante meter moeiteloos en snel te maaien. Hierbij heb je de volledige controle over de grasmaaier en kan je gebruik maken van de handige mulching functie (meer informatie over deze functie is in de koopgids te vinden).

Bij aanschaf van deze grasmaaier krijg je standaard meerdere accessoires meegeleverd. Zo krijg je standaard een krachtige accu, een snelle acculader en een opvangzak van 30 liter meegeleverd. Dit betreft een 72 volt 2,5 Ah Li-ion accu. Deze accu maakt gebruikt van de nieuwste lithium ion techniek en heeft een behoorlijk lange accuduur. Hoe lang je exact met één acculading kunt doen, is afhankelijk van de exacte situatie. Feit is dat je de accu binnen 60 tot 90 minuten weer volledig op kunt laden.

Ook willen we graag deze opvangzak van 30 liter nog even aanstippen. Op het moment dat deze opvangzak bijna vol is, krijg je hier een melding van. Je kunt de opvangzak vervolgens onder de grasmaaier vandaan halen, de inhoud leeg kiepen in de kliko en de opvangzak weer onder de grasmaaier vast zetten.

Dankzij de maaibreedte van 34 centimeter kan je elke klus snel klaren. Je kunt er ook voor kiezen om met deze grasmaaier lastige hoekjes te maaien. De vier wielen zorgen voor een tamelijk korte draaicirkel; je kunt dus makkelijk met deze accu grasmaaier manoeuvreren.

Wolf Garten A 3472V opvangzak

Bij het maaien van het gazon moet je de maaihoogte aanpassen aan het seizoen. In de lente dien je bijvoorbeeld een andere maaihoogte aan te houden dan in de zomer. Gelukkig heb je bij de Wolf Garten A 3472V de beschikking over zes maaihoogtes; variërend van 2,5 tot 7,5 centimeter. Je kunt de maaihoogte dus naar eigen wens aanpassen, zodat je het gazon op een ideale hoogte weet te maaien.

Enig nadeel bij deze machine is wel dat het geluidsniveau tamelijk hoog is. Een maximaal geluidsniveau van 96 decibel is simpelweg té luid.

Om het artikel toch nog met een positieve noot af te sluiten, willen we je graag wijzen op de aanschafprijs. Bij onze partners betaal je een bedrag van rond de 330 euro voor deze accu grasmaaier. Dit is een behoorlijke investering, maar je kunt zonder twijfel jarenlang het gras op een snelle en comfortabele manier maaien. Dat is deze prijs meer dan waard.

Het geluidsniveau van 96 decibel is té hoog.

Voordelen

 • 6 maaihoogtes
 • Snelle acculader & krachtige accu
 • Maaibreedte van 34 cm

Nadelen

 • Lawaaierig (96 dB)

Conclusie

De Wolf Garten A 3472V is voor een gemiddelde tuin de allerbeste koop. Deze machine beschikt over de gewenste functies, wordt met meerdere accessoires meegeleverd en heeft een maaibreedte van 34 centimeter. Dankzij de maaihoogte instellingen kan je het gazon altijd op de gewenste hoogte krijgen. De meegeleverde acculader laadt de accu binnen maximaal 90 minuten weer volledig op.

Beste accu grasmaaier voor een klein gazon (250 vierkante meter) – Powerplus POWEBG7566

Hierboven hebben we de beste accu grasmaaier voor gemiddeld gebruik besproken. Als je een gazon van maximaal 250 vierkante meter hebt, kan je óók voor deze Powerplus POWEBG7566 accu grasmaaier kiezen. Net zoals de hierboven genoemde accu grasmaaier brengt deze maaier de nodige voordelen met zich mee.

 • Gazonoppervlakte: maximaal 250 vierkante meter
 • Maaibreedte: 40 centimeter
 • Maximaal geluidsniveau: n.b.
 • Mulching functie: ja

Ten opzichte van de Wolf Garten A 3472 V heeft deze grasmaaier een grotere maaibreedte. Met een maaibreedte van 40 centimeter kan je probleemloos en snel grasmatten van maximaal 250 vierkante meter maaien. Het is ook mogelijk om grotere tuinen te maaien, maar daar ben je logischerwijs iets te lang mee bezig.

Deze accu grasmaaier wordt standaard met 2 accu’s en 2 opladers geleverd. Het betreft hierbij een 18 volt accu met de nieuwste Li-ion techniek. Hoe lang je met één acculading kunt doen, is helaas niet door Powerplus bekend gemaakt. Ook is niet bekend gemaakt hoe lang het oplader van één acculading duurt.

Een absoluut voordeel van deze accu grasmaaier is terug te vinden in de compactheid en het minieme gewicht. Ondanks de maaibreedte van 40 centimeter is het namelijk onwijs makkelijk om de grasmaaier op te bergen. Dat is met name te danken aan het inklapbare handvat. Je kunt dit handvat op een handige manier inklappen, zodat de grasmaaier weinig ruimte in beslag neemt. Dankzij het gewicht van 20 kilogram kan je de machine bovendien makkelijk optillen en verplaatsen.

Uiteraard draait alles om het maaien van het gras bij een dergelijke maaier. Deze grasmaaier heeft een opvangbak van 40 liter én heeft ook een mulching functie. Je kunt dus multifunctioneel gebruik maken van de machine. Doordat de opvangbak een inhoud van 40 liter heeft, hoef je deze niet al te vaak te verwisselen.

Bij het maaien heb je bovendien de keus uit vijf verschillende maaihoogtes. Deze maaihoogtes variëren van 2 tot 5,75 centimeter. Ons advies is om in elk seizoen de maaihoogte aan te passen. Op die manier houd je het gras sterk en kan je de groei van het gras bevorderen.

Deze maaier maakt overigens deel uit van het All Fits One accuplatform van Powerplus. Andere gereedschappen die óók van dit accuplatform gebruik maken, kunnen met dezelfde accu gebruikt worden. Handig.

Op het gebied van veiligheid heeft Powerplus de nodige handige features ingebouwd. Om gebruik van deze machine te maken, moet de sleutel in de machine aanwezig zijn én moet de easy start button ingedrukt zijn. Voor (jonge) kinderen is het lastig om deze knop in te drukken, waardoor je de machine ook eventjes veilig in de tuin kunt laten staan.

Hebben we dan helemaal geen nadelen weten te vinden? Nou, toch wel. Het is namelijk zo dat de maximale maaihoogte slechts 5,75 centimeter is.

 In vergelijking met de hierboven genoemde variant van Wolf Garten scheelt dat 1,75 centimeter in het nadeel van deze Powerplus accu grasmaaier.

Powerplus POWEBG7566 accu grasmaaier

Daarnaast is het onhandig dat je maar één setje met twee sleutels meegeleverd krijgt. Mocht je onverhoopt deze sleutels kwijt raken, heb je een klein probleempje. Ben dus altijd extreem zuinig op deze sleutels en haal ze bij voorkeur bij elkaar vandaan. Bewaar één van de sleutels bijvoorbeeld altijd op een veilige plek.

Om dit artikel toch nog positief af te sluiten, willen wij je wijzen op de aanschafprijs. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk slechts 199 euro voor deze grasmaaier. Ideaal!

De maximale maaihoogte is met 5,75 centimeter onder de maat.

Voordelen

 • Opvangbak van 40 liter
 • Maaibreedte van 40 centimeter
 • Perfecte beveiliging
 • Inclusief mulching functie

Nadelen

 • Maximale maaihoogte had beter gekund
 • Slechts één sleutel meegeleverd

Conclusie

De Powerplus POWEBG7566 is een interessante grasmaaier voor een ieder met een gazon van maximaal 250 vierkante meter groot. De mulching functie, de maaibreedte van 40 centimeter en de opvangbak van 40 liter zijn allemaal uiterst interessant. Dat geldt ook voor het ‘All Fits One’ accuplatform en het minieme gewicht van de accu grasmaaier. Al met al een prima grasmaaier met een interessante prijs-kwaliteitsverhouding.

Beste accu grasmaaier voor een middelgroot gazon (tot 500 vierkante meter) – Wolf Garten A 4072V

Wolf Garten is goed vertegenwoordigd in de wereld van accu grasmaaiers. Als je een middelgroot gazon hebt, van maximaal 500 vierkante meter, is deze Wolf Garten A 4072V voor jou op het lijf geschreven. Deze accu grasmaaier heeft in principe alles aan boord om een middelgroot gazon razendsnel en op een makkelijke manier te maaien.

 • Gazonoppervlakte: maximaal 500 vierkante meter
 • Maaibreedte: 40 centimeter
 • Maximaal geluidsniveau: 96 decibel
 • Mulching functie: ja

Om een dergelijk groot gazon te kunnen maaien, heb je een krachtige accu nodig. Bij aanschaf van deze accu grasmaaier krijg je standaard een 72 Volt 2,5 Ah Li-ion accu meegeleverd. Als de accu volledig leeg is, kan je deze weer snel opladen. Het opladen met de meegeleverde acculader neemt slechts 60 tot 90 minuten in beslag. Bovendien kan je met één acculading meerdere keren het volledige gazon maaien. Let er wel altijd goed op dat je voldoende acculading hebt voor het gehele gazon. Het is zonde om halverwege het gazon met een lege accu te staan.

Over de maaibreedte van 40 centimeter en de opvangzak van 45 liter zijn we uitermate te spreken. Je kunt een middelgroot gazon razendsnel maaien, waarbij je veel gras in de opvangzak op kunt vangen. Bovendien kan je gebruik maken van de mulching functie; hierbij wordt het gras min of meer versnipperd en vervolgens als meststof terug het gazon in geblazen. Meer informatie over deze functie kan je in de koopgids vinden.

Heb je ervoor gekozen om het gras op te vangen in de opvangzak? Aan de hand van een handige indicator zie je vanzelf wanneer de zak bijna volledig vol zit. Je kunt de machine dan even uitschakelen en de opvangzak moeiteloos leeg gooien.

Om het gazon op een optimale manier te maaien, is het van belang om de juiste maaihoogte te gebruiken. Bij De Wolf Garten A 4072V heb je de beschikking over verschillende maaihoogtes. In totaal heb je 6 maaihoogtes tot je beschikking met een variatie van 2,5 tot 7,5 centimeter.

Tot slot willen we als laatste voordeel het gewicht bespreken. Deze maaier weegt slechts 18 kilogram; met name als je de grasmaaier even op wilt bergen, komt dit minieme gewicht prima van pas.

Wolf Garten A 4072V accu grasmaaier

Het enige nadeel aan deze grasmaaier is het geluidsniveau. De machine maakt produceert maximaal 96 decibel aan geluid; dat is echt té veel.

De machine produceert te veel lawaai; 96 decibel.

Voordelen

 • Maaibreedte van 40 centimeter
 • Verschillende maaihoogtes
 • Opvangzak van 45 liter
 • Miniem gewicht

Nadelen

 • Produceert te veel lawaai
 • Relatief prijzig

Conclusie

De Wolf Garten A 4027V is de perfecte grasmaaier voor mensen met een middelgroot gazon. Voor een gazon van maximaal 500 vierkante meter is deze grasmaaier uiterst geschikt. Het maaien van het gras is een fluitje van een cent door de krachtige accu, de maaibreedte van 40 centimeter en de opvangzak van 45 liter.

Beste accu grasmaaier voor een groot gazon (meer dan 500 vierkante meter) – Makita DLM431PT2

Voor een gazon van minimaal 500 vierkante meter groot heb je behoefte aan een specifiek soort accu grasmaaier. In onze ogen is de Makita DLM431PT2 de accu grasmaaier die het beste aan het totaalplaatje voldoet. Met deze accu grasmaaier ben je in staat om snel, makkelijk en efficiënt een groot gazon te maaien. Tijdens het gebruik van de maaier geniet je van het gemak en nadien geniet je van de prachtige en strakke grasmat in jouw tuin.

 • Gazonoppervlakte: meer dan 500 vierkante meter
 • Maaibreedte: 43 centimeter
 • Maximaal geluidsniveau: n.b.
 • Mulching functie: nee

De belangrijkste van bovengenoemde eigenschappen is toch wel de maaibreedte van 43 centimeter. Dit betekent dat de accu grasmaaier in één lijn een breedte van 43 centimeter heeft. Als je een gazon van 10 meter breed hebt, hoef je dus een stuk minder te lopen dan met een maaibreedte van bijvoorbeeld 34 centimeter. Onder meer vanwege deze maaibreedte is deze maaier dus geschikt voor een groot gazon.

Bijkomend voordeel is dat deze accu grasmaaier een opvangzak van 50 liter heeft. Je kunt maar liefst 50 liter aan gemaaid gras in deze opvangzak neer laten komen, voordat je de opvangzak dient te legen. Het enige nadeel hierbij is dat deze machine géén mulching functie zou hebben. Dit zou in principe nog makkelijker zijn, maar hier kan je dus geen gebruik van maken.

Bij aanschaf krijg je twee accu’s meegeleverd. Het gaat hierbij om krachtige  18 Volt 5,0 Ah Li-ion accu’s. Deze accu’s werken op de nieuwste Lithium ion techniek en gaan behoorlijk lang mee. Met deze kan je een gazon van bijvoorbeeld 600 vierkante meter moeiteloos maaien. Dit komt onder andere doordat je deze accu’s in een dubbelsysteem gaat gebruiken. Beide accu’s werken dus tegelijkertijd, waardoor je in principe de kracht van een 36 volt accu hebt. Zijn de accu’s volledig op? Dan laad je deze weer snel op dankzij de meegeleverde acculader.

Bijkomend voordeel is dat deze accu’s compatibel zijn met andere gereedschappen van Makita. Je kunt deze accu’s dus óók voor andere gereedschappen gebruiken, indien deze hetzelfde accu platform (Makita LXT) hebben.

Een ander onwijs groot voordeel van de Makita DLM431PT2 is terug te vinden in de maaihoogte. Voor de conditie van de grasmat is het belangrijk dat je de maaihoogte op de juiste hoogte in weet te stellen. Deze machine heeft maar liefst 9 verschillende hoogtes. Deze hoogtes variëren van 2 tot 7,5 centimeter; dankzij deze variatie kan je altijd de juiste maaihoogte uitkiezen.

Makita DLM431PT2 accu grasmaaier

Het mag duidelijk zijn dat we bijzonder te spreken zijn over deze accu grasmaaier. Eén van de nadelen die we opgemerkt hebben, is het ontbreken van de mulching functie. Dit zou het maaien toch nog een stuk makkelijker maken.

Daarnaast geeft deze maaier ook niet automatisch aan als de opvangzak bijna vol zit. Hier dien je dus zelf goed op te letten.

Je hebt bij deze grasmaaier niet de beschikking over een mulching functie.

Voordelen

 • Opvangzak van 50 liter
 • Dubbel accusysteem
 • Maaibreedte van 43 centimeter
 • 9 verschillende maaihoogtes

Nadelen

 • Geen mulching functie
 • Geen indicator voor de vulling van de opvangzak

Conclusie

De Makita DLM431PT2 is de aangewezen accu grasmaaier voor een grote tuin. Met deze grasmaaier kan je moeiteloos een gazon van meer dan 500 vierkante meter maaien. De opvangzak van 50 liter en de maaibreedte van 43 centimeter stellen je in staat om dit klusje snel te klaren. Dankzij het dubbele accusysteem heb je ook altijd meer dan voldoende kracht tot je beschikking.

Beste voordelige accu grasmaaier – Einhell accu grasmaaier GE-CM 33 Li Kit

De aanschafprijs van een hoogwaardige accu grasmaaier hoeft niet altijd hoog te liggen. Dat bewijst deze Einhell accu grasmaaier GE-CM 33 Li Kit wel. Deze accu grasmaaier hebben wij, vanwege verschillende redenen, benoemd tot de beste voordelige accu grasmaaier Met deze accu grasmaaier kan je moeiteloos een gazon van maximaal 200 vierkante meter maaien.

 • Gazonoppervlakte: maximaal 200 vierkante meter
 • Maaibreedte: 33 centimeter
 • Maximaal geluidsniveau: n.b.
 • Mulching functie: nee

Als je voor deze accu grasmaaier kiest, ben je verzekerd van meerdere accessoires. Weinig accu grasmaaiers in deze prijsklasse worden standaard met een accu meegeleverd. Dat is bij de Einhell accu grasmaaier GE-CM 33 Li Kit wél het geval. Bij aanschaf van deze grasmaaier krijg je namelijk de volgende accessoires standaard meegeleverd:

 • Einhell Accu Grasmaaier Kit 36V – Power X Change.
 • 2x 2,0 Ah accu.
 • 2x Power X Change lader.

Dankzij de twee accu’s en de twee laders kan je te allen tijde gebruik maken van deze grasmaaier. Je hoeft nooit te wachten totdat één van de accu’s opgeladen is, aangezien je deze accu’s continue met elkaar om kunt wisselen. Je stopt een volle accu in de machine en kunt de andere accu opladen. Binnen een tijdsbestek van 2,5 uur is de lege accu weer volledig opgeladen. Vervolgens wissel je de lege accu weer met de volle accu om etcetera etcetera.

De grasmaaier heeft een opvangzak van 30 liter. Dit is in principe genoeg voor kleine gazons van maximaal 200 vierkante meter. Als de opvangzak vol zit, kan je deze gemakkelijk onder de machine vandaan halen. Je leegt deze opvangzak in de kliko, je plaatst de zak in de machine en je kunt weer aan de slag.

Een absoluut voordeel van deze grasmaaier is terug te vinden in de duwboom. De duwboom is het onderdeel van de maaier waarmee je het apparaat vooruit kunt ‘duwen’. Druk de duwboom in en je kunt de grasmaaier gemakkelijk verplaatsen. Het belangrijkste voordeel van deze duwboom is echter dat je de hoogte hiervan zelf kunt bepalen. Hierdoor kan je de duwboom altijd op jouw lichaamslengte af te stellen, zodat je op een ergonomische manier van de machine gebruik kunt maken.

EINHELL Accu Grasmaaier GE-CM 33 Li Kit accu grasmaaier

Ondanks de relatief lage aanschafprijs, ongeveer 230 euro, kan je relatief lang met deze accu grasmaaier doen. Dat is onder andere te danken aan de behuizing van slagvast kunststof. Dit materiaalsoort is behoorlijk sterk en is zodoende tegen een stootje bestand.

Als laatste voordeel willen we de verschillende maaihoogtes aanstippen. Je kunt de maaihoogte van het gras instellen van 25 tot 65 mm. Ideaal!

Hebben we ook nog nadelen gevonden? Ja, eigenlijk wel. Het is namelijk zo dat de machine soms kracht te kort komt bij hoger gras. De machine ervaart dan te veel weerstand, waardoor het maaien niet helemaal naar wens verloopt.

Verder is het jammer dat deze machine geen mulching functie heeft. Gezien de aanschafprijs is dat echter niet al te vreemd.

De machine komt soms kracht te kort; dat is met name het geval bij hoger gras

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • Meerdere accessoires
 • Opvangzak van 30 liter

Nadelen

 • Geen mulching functie
 • Komt soms kracht te kort

Conclusie

De Einhell accu grasmaaier GE-CM 33 Li Kit is in onze ogen de beste voordelige grasmaaier op accu. Dat komt met name door de prima prijs-kwaliteitsverhouding. De machine heeft meerdere maaihoogtes, heeft een handige duwboom en wordt met meerdere accessoires meegeleverd. Onder andere de twee accu's zijn onwijs handig.

Koopgids

Naar welk van bovengenoemde varianten gaat vooralsnog jouw keuze uit? Het mag duidelijk zijn dat we te maken hebben met behoorlijk uiteenlopende grasmaaiers. Dat is onder andere terug te zien in de maaibreedtes, in de verschillende instellingen en óók in de verschillende prijskaartjes. In onderstaande koopgids lichten wij graag enkele eigenschappen van de accu grasmaaier nader toe. Een alternatief van de accu grasmaaier is een elektrische grasmaaier. Op basis van deze extra informatie heb je meer dan genoeg handvatten om de juiste keuze te gaan maken.

Grootte van het gazon

Ja, eigenlijk het belangrijkste criteria is de grootte van het gazon. Meet/bekijk de grootte van jouw gazon en ga op basis daarvan op zoek naar de geschikte accu grasmaaier. Normaliter valt er onderscheid te maken tussen de volgende klassen:

 • Klein gazon; tot maximaal 250 vierkante meter
 • Middelgroot gazon; tot maximaal 500 vierkante meter
 • Groot gazon; vanaf 500 vierkante meter

Onder welke klasse valt jouw gazon? In dit artikel heb je per klasse één of meerdere geschikte accu grasmaaiers kunnen vinden.

Grootte van het gazon


Maaibreedte

Ook de maaibreedte is een onwijs belangrijke criteria. De maaibreedte staat in nauw verband met de grootte van het gazon. Als je een groot gazon hebt, wil je immers een zo’n groot mogelijke maaibreedte. Met een zo’n groot mogelijke maaibreedte hoef je immers minder vaak heen en weer te lopen. Met een grotere maaibreedte werk je dus efficiënter en ben je sneller klaar.

Maaihoogte

Net zoals de maaibreedte speelt ook de maaihoogte van de machine een belangrijke rol. Bij het maaien van het gazon moet je te allen tijde de juiste maaihoogte gebruiken. Wat de juiste maaihoogte per seizoen is, lees je in ons artikel ‘gras maaien’. Ons advies is om te gaan voor een accu grasmaaier met meerdere maaihoogtes instellingen. In bovenstaande reviews heb je één machine met vijf maaihoogtes kunnen vinden én ook één machine met negen maaihoogtes. De keus is aan jou om te bepalen hoeveel maaihoogtes je nodig denkt te hebben.

Opvangzak/opvangbak

De opvangbak is de bak waarin al het gemaaide gras in terecht komt. Hoe groter deze bak is, des te minder vaak je de bak moet legen. Hoe groter deze bak is, des te zwaarder het is om de bak op te tillen indien deze vol is. Probeer daarom de gulden middenweg te vinden.

Mulching functie

Je kunt specifiek voor een accu grasmaaier met mulching functie kiezen. Deze functie zorgt ervoor dat het gemaaide gras versnipperd wordt en als meststof weer terug het gazon in geblazen wordt. De meningen verschillen of een dergelijke functie bevorderlijk is voor de conditie van het gazon. Aan de andere kant is het absoluut een feit dat een mulching functie je een hoop tijd kost. Je hoeft immers niet zelf het gemaaide gras van het gazon te halen óf je hoeft niet continue de opvangzak te legen.

Budget

Uiteraard speelt ook het budget een belangrijke rol. In bovenstaande reviews heb je verschillende prijskaartjes bij de machines kunnen vinden. Over het algemeen gaat de volgende stelregel op: des te groter/krachtiger de machine, des te prijziger de machine wordt. Bepaal vooraf hoeveel geld je ongeveer uit kunt/wenst te geven en ga vervolgens gericht op zoek. Houd daarbij ook rekening met de grootte van het gazon en de andere bovengenoemde functies.

Besluit

Het aanschaffen van een nieuwe accu grasmaaier is hoogstwaarschijnlijk geen dagelijkse bezigheid. Met behulp van bovenstaande reviews heb je in ieder geval een prima leidraad om de juiste keuze te maken. Vergelijk de verschillende varianten, neem de informatie uit de koopgids goed in je op en sla je slag. Veel plezier met jouw nieuwe grasmaaier op accu!

Tresna.nl
Logo