Beste werkschoenen

Ben je met veel plezier op regelmatige basis aan het klussen? Ongeacht wat je precies aan het doen bent, is het van belang om de veiligheid altijd te waarborgen. Dat doe je onder meer door de juiste kleding én schoenen te dragen. Voldoende reden dus om direct op zoek te gaan naar de beste werkschoenen. In dit artikel laten wij je graag kennis maken met de beste werkschoenen van dit moment!

Onze top 5 werkschoenen

Afbeelding

Product


RedBrick Onyx Werkschoenen - Hoog model - S3

Onze beste koop!

RedBrick Onyx Werkschoenen - Hoog model - S3

Beste koop voor heren

of

Maxguard L320 S3 Werkschoenen

Maxguard L320 S3 Werkschoenen

Beste koop voor dames

of

Grisport 803L Werkschoenen - Hoog model - S3

Grisport 803L Werkschoenen - Hoog model - S3

Beste hoge werkschoenen

of

Puma Rio Laag S3 Werkschoenen

Puma Rio Laag S3 Werkschoenen

Beste lage werkschoenen

of

Dapro Baron S3 C Veiligheidsschoenen

Dapro Baron S3 C Veiligheidsschoenen

Beste voordelige werkschoenen

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

RedBrick Onyx Werkschoenen - Hoog model - S3

Beste koop voor heren

RedBrick Onyx Werkschoenen - Hoog model - S3

of

Maxguard L320 S3 Werkschoenen

Beste koop voor dames

Maxguard L320 S3 Werkschoenen

of

Grisport 803L Werkschoenen - Hoog model - S3

Beste hoge werkschoenen

Grisport 803L Werkschoenen - Hoog model - S3

of

Puma Rio Laag S3 Werkschoenen

Beste lage werkschoenen

Puma Rio Laag S3 Werkschoenen

of

Dapro Baron S3 C Veiligheidsschoenen

Beste voordelige werkschoenen

Dapro Baron S3 C Veiligheidsschoenen

of

Voor- en nadelen van werkschoenen

Is het aan elke doe-het-zelver en professional aan te raden om werkschoenen aan te schaffen? Ja, dat is inderdaad het geval. Eigenlijk zijn de werkschoenen, met het oog op de veiligheid, onmisbaar te noemen. Voldoende reden dus om tijdens elke klus ook daadwerkelijk de werkschoenen te dragen.

Een absoluut voordeel van werkschoenen is de stevigheid. Als je per ongeluk bijvoorbeeld materiaal of gereedschap op je voet laat vallen, weet de schoen de kracht tegen te houden. Je hebt hierdoor – dankzij de werkschoenen – niet al te snel last van jouw voeten.

Dat geldt overigens ook voor de onderkant van jouw voeten. Werkschoenen zijn namelijk bijzonder stevig, waardoor je de gehele dag door kunt lopen, kunt staan en kunt werken. Nadat je ’s avonds de werkschoenen uittrekt, heb je eigenlijk niet het idee dat je de gehele dag fysiek werk geleverd hebt.

Ook is het een voordeel dat werkschoenen lekker warm zitten. Zeker als je in de koude maanden veelvuldig buiten moet werken, is dit een belangrijk voordeel. Indien je in de zomer veelvuldig moet werken, is dit echter tegelijkertijd ook een nadeel. Tijdens de warme zomermaanden kunnen de dikke werkschoenen namelijk té warm aanvoelen.

Verder is ook de neus van een werkschoen veilig te noemen. Bij veel werkschoenen is gekozen voor een stalen neus, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor teenpijn. Ook niet als je jouw voet ergens hard tegen aanstoot of als je iets op jouw tenen laat vallen.

Tevens vinden wij het super dat je uit meerdere soorten werkschoenen kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een hoog model, kun je kiezen voor een laag model en kun je kiezen uit verschillende veiligheidsnormeringen. Over deze veiligheidsnormeringen lees je meer aan het einde van dit artikel.

Ben je een vrouw en vind je het leuk om te klussen? Ook dan bestaan er speciale werkschoenen voor jou. Dat is dan ook dé reden waarom wij in dit artikel de beste koop voor heren en de beste koop voor dames aangewezen hebben. Neem in ieder geval de onderstaande reviews op je gemakje door en schaf vervolgens de gewenste werkschoenen aan.

Brengen de werkschoenen overigens ook nog nadelen met zich mee? Nou, je moet wel rekening houden met een vrij zware schoen. Doordat de werkschoenen stevig en robuust uitgevoerd moeten zijn, wegen deze schoenen relatief veel. Aan het begin is dit mogelijk even wennen, maar de ervaring leert dat je hier snel aan gewend bent.

Tevens moet je rekening houden met het prijskaartje. Als je echt goede werkschoenen aan wilt schaffen, ben je hier al snel behoorlijk wat geld aan kwijt. Gelukkig kun je ook kiezen voor voordeligere werkschoenen, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Ben je op zoek naar de beste werkschoenen? Dan zit je in dit artikel in ieder geval goed! In dit artikel vind je vijf reviews over de vijf beste soorten werkschoenen. Hierbij hebben we onderscheid gemaakt tussen verschillende categorieën, waardoor je snel de meest geschikte werkschoenen kunt vinden.

Beste koop voor heren – RedBrick Onyx Werkschoenen - Hoog model - S3

In het aanbod van werkschoenen zijn ongekend veel varianten voor heren te vinden. Voor ons was het dan ook een aardige klus om al deze schoenen te vergelijken en uiteindelijk een beste koop aan te kunnen wijzen.

Toen wij met onze keuring bezig waren, viel ons oog eigenlijk al snel op deze werkschoenen van het merk RedBrick. Om meerdere redenen is dit volgens ons dan ook de beste koop voor heren. Ben je benieuwd waarom? Lees deze korte review dan even op je gemakje door!

Allereerst zijn wij te spreken over het design van de werkschoenen. De werkschoenen zien er super stevig uit, maar hebben tegelijkertijd een gaaf design. Je kunt deze werkschoenen eigenlijk zien als hele veilige sneakers.

Tevens is de duurzaamheid van deze werkschoen prima te noemen. De schoen is namelijk vervaardigd van slijtvaste materialen en heeft een kruipneus. Als je gehurkt op jouw knieën aan het werk bent, slijt/kreukelt het materiaal rondom de bovenkant van de schoen normaal gesproken. Bij deze schoen is daar – dankzij de kruipneus – echter geen sprake van.

Deze schoen heeft de veiligheidsnormering S3 gekregen. Dit betekent dat de schoenen een veiligheidsneus hebben, dat de schoenen een antiperforatie zool hebben, dat de schoenen een antislip zool hebben en dat de schoenen waterdicht zijn. Dankzij deze veiligheidsnormering weet je in ieder geval te allen tijde veilig te werken met deze schoenen.

Tevens zijn wij te spreken over de verschillende maten waarin je deze schoen aan kunt schaffen. Bij onze partner Bol.com heb je keus tussen de maten 36 tot en met 48. Ongeacht wat jouw schoenmaat is, weet je dus de perfecte maat te vinden bij onze partner Bol.com.

Is het dan zo dat je de hoofdprijs voor deze beste werkschoenen voor heren moet betalen? Nee, dat valt ook reuze mee. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van slechts 72,50 euro voor deze werkschoenen. In onze ogen is daardoor de prijs-kwaliteitsverhouding echt subliem te noemen.

Moet je ook nog met nadelen rekening houden? Nou, wij zijn niet helemaal te spreken over de zool aan de binnenkant van de schoen. Deze zool heeft niet de meest ideale vorm, terwijl de zool ook relatief snel slijt. Dit nadeel is gelukkig makkelijk op te lossen; je kunt moeiteloos jouw eigen zool in deze schoen neerleggen.

RedBrick werkschoenen heren

Daarnaast is het geen makkie om deze schoen even snel aan te trekken. Dit komt puur door de kruipneus. Deze kruipneus heeft een handige functie, maar maakt de schoen vrij stijf. Juist doordat de schoen zo stijf is, kun je jouw voet hier niet al te makkelijk in wringen. In onze ogen is dit echter wel een kwestie van wennen!

De zool aan de binnenkant van de schoen is niet subliem te noemen. Van een matige kwaliteit en ook niet de meest ideale vorm.

Voordelen
 • Prachtig design
 • In veel maten verkrijgbaar
 • S3 veiligheidsnormering
 • Gunstig geprijsd
 • Prima duurzaamheid
Nadelen
 • Matige zool aan de binnenkant
 • Aantrekken van de schoen is niet gemakkelijk
Conclusie

De RedBrick Onyx Werkschoenen - Hoog model - S3 zijn wat ons betreft de beste werkschoenen voor heren. Deze werkschoenen hebben een tof design, zijn bijzonder veilig en bieden de gewenste stevigheid. Ook over het prijskaartje hoef je je niet druk te maken. Je hoeft alleen nog maar te bepalen voor welke maat je gaat; je kunt kiezen uit de maten 36 tot en met 48!

Bekijk prijzen van de RedBrick Onyx Werkschoenen - Hoog model - S3 bij verschillende winkels:

Beste koop voor dames – Maxguard L320 S3 Werkschoenen

Ben je als vrouw actief in de bouw? Of werk je mogelijk in een fabriek waarin jouw schoenen aan bepaalde veiligheidseisen moeten voldoen? Of ben je een gepassioneerde vrouwelijke doe-het-zelvers? Ook voor vrouwen heb je de keus uit meerdere soorten geschikte werkschoenen.

Feit is wel dat het aanbod een stuk minder uitgebreid is dan bij heren. Neemt niet weg dat we toch een goed vergelijk hebben gemaakt, waarna wij de beste koop voor dames aan hebben kunnen wijzen. Deze L320 S3 werkschoenen van het merk Maxguard is volgens ons de beste koop voor dames!

Zoals je al op de foto kunt zien, betreft dit een laag model. Doordat dit een laag model betreft, geniet je van veel bewegingsvrijheid. Ondertussen geniet je ook nog van de gewenste stevigheid. Het merk Maxguard heeft namelijk voor een stevige zool gezorgd. Een zool die overigens uit meerdere lagen bestaat.

Zo heeft deze schoen een antiperforatische tussenzool én een verwisselbare inlegzool. Doordat je de inlegzool zelf kunt wisselen, kun je de schoen helemaal naar wens maken. Daarbij valt ook nog de polyurethaan zool op; dankzij deze onderste laag van de zool hoef je niet bang te zijn voor bijvoorbeeld een uitglijder.

Ook over de veiligheid van deze schoen zijn wij te spreken. Deze schoen heeft namelijk de veiligheidsnormering S3. Dit betekent dat de schoen een stevige neus heeft, dat de schoen een veiligheidszool heeft en dat de schoenen waterdicht zijn. Dankzij deze schoenen hoef je dus nooit in te zitten over de veiligheid van jouw voeten!

Denk je nu al interesse in deze werkschoenen te hebben? Dan is het goed om te weten dat je niet super veel geld voor deze schoenen hoeft te betalen. Nee, bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van slechts 77,82 euro voor deze werkschoenen. In onze ogen is dat een bijzonder interessant prijskaartje.

Ook is het super dat je deze schoenen in meerdere maten aan kunt schaffen. Je hebt hierbij de keus uit de maten 37 tot en met 48. De grootte van jouw voeten maakt dus in principe niet uit; je kunt altijd wel een geschikte maat vinden.

Wil je graag ook op warme zomerdagen deze schoenen aan doen? Dan komt de ventilerende functie prima van pas. Door deze functie koelen jouw voeten eigenlijk in de schoenen af, waardoor je niet al te veel last van zweetvoeten hebt. Wel zo prettig met het oog op de hygiëne.

Iets waar wij niet over te spreken zijn, is het design van de schoenen. De schoenen zien er nogal lomp en saai uit. Deze lompheid komt overigens ook door de veiligheid die de schoen met zich mee brengt; de schoen is daardoor behoorlijk stijf en log uitgevoerd.

Tevens had de zool van ons nog wel iets dikker gemogen. De zool bestaat nu uit meerdere prima lagen, maar na langdurig lopen kun je toch last van jouw voeten krijgen. Overigens is dit wel iets waar je voeten na verloop van tijd aan wennen!

Deze werkschoenen zien er niet al te fraai uit; nogal lomp, log en saai.

Voordelen
 • S3 veiligheidsnormering
 • Interessant geprijsd
 • In veel maten verkrijgbaar
 • Een laag model
 • Prima pasvorm
Nadelen
 • Niet al te fraai design
 • Zool had iets dikker gemogen
Conclusie

De Maxguard L320 S3 Werkschoenen zijn wat ons betreft de beste werkschoenen voor dames. Deze werkschoenen zien er niet heel spetterend uit, maar doen wél wat ze moeten doen. De schoenen zijn namelijk veilig, zijn stevig en zitten heerlijk. Bovendien heb je de keus uit meerdere maten én zijn deze werkschoenen voordelig geprijsd!

Beste hoge werkschoenen – Grisport 803L Werkschoenen - Hoog model - S3

Bij het uitkiezen van nieuwe werkschoenen moet je enkele belangrijke knopen doorhakken. Zo moet je bepalen of jouw voorkeur naar hoge- en of naar lage werkschoenen uit gaat. Gaat jouw voorkeur uit naar hoge werkschoenen? Dan hebben wij héle interessante werkschoenen voor jou gevonden!

Wij kwamen namelijk in aanraking met deze Grisport 803L werkschoenen. Nadat wij deze werkschoenen uitgeprobeerd hadden, konden wij maar één ding concluderen: dit zijn de beste hoge werkschoenen.

Zoals je al op de foto kunt zien, zijn dit échte werkschoenen. De werkschoenen zien er lomp en robuust uit, maar zorgen absoluut voor de gewenste veiligheid. Daarbij valt ook direct het model op; de schoenen zijn behoorlijk hoog uitgevoerd.

Voordeel hiervan is dat ook jouw enkels goed beschermd worden. Tevens zijn beide zijkanten van jouw voet goed ondersteund en hoef je nooit bang te zijn voor bijvoorbeeld zand, steentjes of water in deze schoenen. Nee, als je deze schoenen aan doet, heb je eigenlijk nergens omkijken naar.

Dát is ook te danken aan de S3 veiligheidsnormering van deze werkschoenen. Deze normering geeft eigenlijk aan dat de schoenen veilig zijn; dit komt onder meer door de stevige neus en door de veilige zool. Over de veiligheid van jouw voeten hoef je je tijdens het klussen dus géén zorgen te maken.

Ook is het super dat je de inlegzool uit deze schoen kunt nemen. Je kunt vervolgens speciale inlegzolen in de schoen neerleggen, waardoor je van een nóg betere pasvorm geniet. Ook dit merk je terug aan de stevigheid.

Verder vinden wij het super dat je voor deze werkschoenen niet super veel hoeft te betalen. Nee, bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 74,99 euro. Aangezien deze schoenen duurzaam zijn, is dit een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Je kunt namelijk jarenlang van deze beste hoge werkschoenen gaan genieten!

Grisport hoge werkschoenen

Brengt deze werkschoen ook nog nadelen met zich mee? Nou, het is wel echt een werkschoen die alleen voor de grotere voeten geschikt is. De kleinst mogelijke maat van deze schoen is namelijk maat 39. Voor de nodige vrouwen is deze schoen daarom eigenlijk per definitie al te groot. De maat loopt overigens tot maat 48.

Verder is het vrij lastig om deze schoen aan te trekken. Enerzijds komt dit door het stugge design en anderzijds door de hoogte van de schoen. Je moet jouw voet echt in de schoen zien te wringen; vergelijk het een beetje met het aantrekken van skischoenen. Als je dit echter vaker hebt gedaan, gaat het steeds makkelijker en makkelijker!

Deze werkschoenen zijn verkrijgbaar vanaf maat 39.

Voordelen
 • Zeer stevig
 • Biedt prima ondersteuning aan voet en enkel
 • Gunstig geprijsd
 • Inlegzool is uitneembaar
Nadelen
 • Lastig om de schoen aan te trekken
 • Verkrijgbaar vanaf maat 39
Conclusie

De Grisport 803L Werkschoenen - Hoog model - S3 zijn wat ons betreft de beste hoge werkschoenen. Deze schoenen bieden veel ondersteuning aan de enkels, aan de voeten en aan de tenen. Bovendien hebben deze schoenen een S3 veiligheidsnormering, zijn de schoenen zéér stevig en zijn de schoenen gunstig geprijsd. De schoenen zijn voor vrouwen én mannen geschikt, maar zijn wel verkrijgbaar vanaf maat 39.

Bekijk prijzen van de Grisport 803L Werkschoenen - Hoog model - S3 bij verschillende winkels:

Beste lage werkschoenen – Puma Rio Laag S3 Werkschoenen

Gaat jouw voorkeur uit naar lage werkschoenen? Wil je bijvoorbeeld meer vrijheid ervaren rondom jouw enkels? En wil je de schoenen ook graag op warme dagen op een luchtige manier kunnen dragen? Dan kun je inderdaad het beste voor lage werkschoenen kiezen.

Of beter gezegd: dan kun je het beste voor de Puma Rio lage werkschoenen kiezen. Na een uitgebreide test bleek namelijk dat dit de beste lage werkschoenen zijn. Waarom? Dat vertellen we je graag in deze korte review!

Laten we allereerst aftrappen met het design van de schoenen; de schoenen zien er vrij tof uit, niet waar? Dat komt onder meer door de blauwe accenten, door het Puma logo en door de algehele vormgeving. Het zijn niet echte werkschoenen om te zien, maar de schoenen hebben wél de gewenste veiligheidseigenschappen.

Zo hebben deze schoenen de S3 veiligheidsnormering. Dit betekent dat de zool slijtvast en slipvast is, dat de neus van staal vervaardigd is en dat de schoenen waterdicht zijn. Met dank aan deze veiligheidsnormering hoef je je eigenlijk nooit zorgen te maken over jouw voeten. Ook niet als je per ongeluk jouw hamer op jouw voeten laat vallen.

Verder is het super dat deze schoenen vrij licht zijn. Dit komt onder meer door het materiaalgebruik; de schoenen zijn van aluminium en kevlar vervaardigd. Deze materialen zijn niet alleen licht, maar zijn ook behoorlijk robuust te noemen. Juist door deze materialen geniet je dus van stevige én lichte schoenen. Een unieke combinatie wat ons betreft.

Deze schoenen hebben bovendien een uniek voetbed van Puma gekregen. Dankzij dit voetbed worden jouw voeten gekoeld, geniet je van een schokabsorberende functie en droogt de binnenkant van de schoenen ook snel. Handig als je toch vrij veel aan het zweten bent tijdens een lange werkdag.

Moet je nou de hoofdprijs voor deze beste lage werkschoenen betalen? Nee, dat is zeker niet het geval. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 86,79 euro. Dat is meer dan voor de hierboven genoemde varianten, maar je krijgt wel echt waar voor je geld.

Puma lage werkschoenen

Moet je ook nog met nadelen rekening houden? Nou, het is spijtig dat deze schoenen pas vanaf maat 39 verkrijgbaar zijn. Als je vrij kleine voeten hebt, heb je dus niks aan deze werkschoenen. Overigens loopt de maattabel tot maat 48; als je grote voeten hebt, zijn dit dus wel ideale werkschoenen voor je.

Tevens zijn wij absoluut niet te spreken over de veters. De veters strikken op zich prima, maar laten echt veel te snel los. Toen wij deze werkschoenen aan het uitproberen was, hebben we ons hier behoorlijk aan geërgerd. Erg jammer!

De veters van deze lage werkschoenen komen snel los te zitten; irritant, onhandig en onveilig.

Voordelen
 • Tof design
 • Gunstig geprijsd
 • Revolutionair voetbed
 • S3 veiligheidsnormering
 • Vrij licht
Nadelen
 • Vanaf maat 39 verkrijgbaar
 • Veters raken snel los
Conclusie

De Puma Rio Laag S3 Werkschoenen zijn wat ons betreft de beste lage werkschoenen. Deze werkschoenen zien er tof uit, zijn bijzonder stevig en zijn ook nog eens licht. Je hebt tijdens het klussen eigenlijk niet eens door dat je schoenen aan hebt. Pas als je iets zwaars op je voeten laat vallen, merk je dat je top schoenen aan hebt. Deze schoenen zorgen namelijk écht voor de gewenste veiligheid!

Beste voordelige werkschoenen – Dapro Baron S3 C Veiligheidsschoenen

Klus jij niet al te vaak? Heb je daarom ook geen hele dure werkschoenen nodig? Of vind je het simpelweg onnodig om veel geld aan werkschoenen uit te geven? Dan hebben wij goed nieuws voor je; wij zijn namelijk ook op zoek naar de beste voordelige werkschoenen gegaan.

Al vrij snel kwamen wij de Dapro Baron S3 C veiligheidsschoenen tegen. In onze ogen zijn dit de beste voordelige werkschoenen, voor zowel vrouwen als mannen. Ja, je leest het goed; dit zijn zogeheten unisex schoenen!

Voor deze werkschoenen betaal je een bedrag van slechts 26,98 euro. Voor nog geen 27 euro kun je via onze partner Bol.com al deze prima werkschoenen aanschaffen. Ondanks dit lage bedrag hoef je je over de kwaliteit zeker geen zorgen te maken.

Deze werkschoenen beschikken namelijk ‘gewoon’ over de S3 veiligheidsnormering. Dit houdt in dat de neus stevig is, dat de zool veilig is en dat de schoenen ook nog antistatisch zijn. Je geniet hierdoor tijdens het klussen van de gewenste veiligheid, ongeacht welke klus je precies aan het uitvoeren bent.

Verder hebben deze schoenen ook nog een lange levensduur. Deze levensduur is onder meer te danken aan het materiaalgebruik van het merk Dapro. Dit merk heeft gekozen voor waterresistent leer én een PU zool. Deze zool is tot een temperatuur van 160 graden Celsius bovendien hitte resistent.

Ook vinden wij het super dat je deze schoen in meerdere maten aan kunt schaffen. De maattabel begint bij maat 35 en loopt tot en met maat 48. Ongeacht hoe groot jouw voeten zijn, kun je deze werkschoenen dus aanschaffen. Ook hieruit blijkt dat dit ideale schoenen voor zowel dames als voor heren zijn.

Je moet alleen wel even goed met het design rekening houden. Deze werkschoenen zien er namelijk grof, lomp en saai uit. Als je waarde aan de uitstraling van jouw werkschoenen hecht, is het daarom beter om naar een andere variant te kijken. Dit zijn simpelweg niet de mooiste werkschoenen.

Dapro voordelige werkschoenen

Daarnaast moet je ook goed rekening houden met de veters. Wij vonden dat de veters nogal snel los kwamen te zitten; hierdoor kregen onze voeten eigenlijk ‘ruimte’ in de schoen om te bewegen. Bovendien moet je na verloop van tijd ook de veters weer opnieuw strikken.

Deze werkschoenen zijn absoluut geen blikvangers. Ze zien er saai, lomp en grof uit.

Voordelen
 • Zeer gunstig geprijsd
 • In veel maten verkrijgbaar
 • Van prima materialen vervaardigd
 • S3 veiligheidsnormering
 • Geschikt voor dames en heren
Nadelen
 • Veters komen snel los te zitten
 • Geen al te fraai design
Conclusie

De Dapro Baron S3 C Veiligheidsschoenen zijn volgens ons de beste voordelige werkschoenen. Deze werkschoenen kosten nog geen 3 tientjes, hebben een lange levensduur en hebben ‘gewoon’ een S3 veiligheidsnormering. Met deze schoenen steel je alleen niet de show op bijvoorbeeld de bouwplaats; het design is vrij afzichtelijk te noemen.

Koopgids

Zo, is het voor jou de hoogste tijd om nieuwe werkschoenen aan te schaffen? Dan heb je in onze ogen in ieder geval al een prima keus gemaakt. Door nieuwe werkschoenen aan te schaffen, kun je namelijk jouw eigen veiligheid waarborgen op de bouwplaats en tijdens het klussen.

Maar, hoe kun je nou de beste werkschoenen uitkiezen? Het antwoord op die vraag ga je vinden in onderstaande koopgids. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria van werkschoenen. Maak een vergelijking op basis van deze criteria en hak vervolgens de knoop door.

Veiligheidsnormering

Als je werkschoenen aan gaat schaffen, doe je dit puur vanwege de veiligheid. Het is dan ook aan te raden om specifiek naar de veiligheidsnormering van de schoenen te kijken. De verschillende normeringen hebben we hieronder even samengevat:

 • S1 schoenen: hebben een veiligheidsneus en zijn geschikt voor in droge omstandigheden.
 • S1P schoenen: hebben een veiligheidsneus, zijn geschikt voor droge omstandigheden, zijn bestand tegen scherpe voorwerpen op de grond en hebben een veiligheidszool.
 • S2 schoenen: hetzelfde als de S1 normering + een verhoogde weerstand tegen water.
 • S3 schoenen: hetzelfde als de S2 normering en zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Zijn eigenlijk een combinatie van S1P + S2.

Voor welke veiligheidsnormering je het beste kunt gaan? Wij raden toch echt wel de S3 veiligheidsnormering aan. Het is niet voor niets dat wij alle bovenstaande schoenen over die veiligheidsnormering beschikken.

Model van de schoen

Ga je voor lage werkschoenen? Of gaat je voorkeur uit naar hoge werkschoenen? Net zoals bij het uitkiezen van sneakers is dit een belangrijk onderwerp waar je goed over na moet denken.

Lage werkschoenen zorgen voor veel vrijheid, zijn vaak lichter en zijn vaak luchtiger. Tegelijkertijd bieden lage werkschoenen minder stevigheid aan de enkels en heb je de kans dat er zand en/of steentjes in de schoenen terechtkomen.

Hoge werkschoenen bieden meer stevigheid, bieden een betere ondersteuning en houden zand/steentjes tegen. Daarnaast zijn hoge werkschoenen wel zwaarder, minder flexibel en kunnen ze ook een stuk warmer aanvoelen.

Model van de schoen

Maat

Uiteraard is het ook zaak om goed naar de maat van de werkschoenen te kijken. Als je interesse in een specifieke schoen hebt, is het aan te raden om de maattabel goed te bestuderen. Meet vervolgens de lengte van jouw voet op; je kunt vervolgens bepalen wat de juiste keuze is.

Design

Wil je het liefste gekleurde werkschoenen hebben? Of gaat je voorkeur toch uit naar effen zwarte werkschoenen? Over het algemeen zijn de meeste werkschoenen in het zwart uitgevoerd, maar je kunt ook voor bijvoorbeeld zwarte schoenen met gekleurde details kiezen.

Let echter niet alleen op de kleurstelling. Kijk ook goed naar de algehele vormgeving van de werkschoenen. Zoals bovenstaande foto’s duidelijk laten zien, hebben alle werkschoenen een ander soort design. Aan jou om te bepalen wat je wel en niet mooi vindt.

Geslacht

Tevens is het goed om te weten dat er unisex schoenen bestaan. Deze werkschoenen zijn dus voor mannen én voor vrouwen geschikt. Wil je liever specifieke herenschoenen of damesschoenen? Ook dan heb je de keus uit een uitgebreid aanbod.

Merk

Wil je jarenlang genieten van jouw nieuwe werkschoenen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor werkschoenen van gerenommeerde merken.

Onder meer de merken die in dit artikel naar voren gekomen zijn, zijn gerenommeerde merken. Door voor schoenen van dergelijke merken te kiezen, geniet je van de gewenste kwaliteit.

Merk werkschoenen

Prijskaartje

Wil je maximaal 100 euro aan nieuwe werkschoenen uitgeven? Of wil je maximaal 50 euro aan jouw nieuwe werkschoenen uitgeven? De prijskaartjes variëren nogal, dus probeer voor jezelf een maximum budget vast te stellen. Binnen dat budget vind je ongetwijfeld meerdere, interessante varianten!

Slotwoord

Is de aanschaf van werkschoenen aan te raden? Ja. Sterker nog: voor klussers en professionals zijn goede werkschoenen zelfs onmisbaar. Ga daarom direct op zoek naar de beste werkschoenen! Heb je vragen over bovengenoemde varianten? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag alvast veel plezier met jouw nieuwe werkschoenen.

Tresna.nl
Logo