Beste regendouche

Vind jij het ook zo lekker om onder de douche te stappen? Voor veel mensen is de douche één van de weinige plekken waar ze even tot rust kunnen komen. Het is niet voor niets ook dat veel mensen juist onder de douche goede ideeën krijgen.

Voor de algehele hygiëne en gezondheid is het ook verstandig om regelmatig te douchen. Je houdt jouw haren en huid daar keurig schoon mee, waardoor je ook minder kans loopt op bijvoorbeeld infecties. Door regelmatig te douchen, geniet je dus op meerdere vlakken.

Dat is zéker het geval als je voor een regendouche kiest. Met een regendouche kan je genieten van een heerlijke douchebeurt; de regendouches zijn niet voor niets zo populair. Meer en meer mensen vinden het heerlijk om onder een regendouche te stoppen en ultiem te genieten van een lekkere douchebeurt.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe regendouche? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste regendouches. Over deze beste regendouches, vijf stuks in totaal, geven wij je hieronder iets meer informatie. Wij bespreken de belangrijkste eigenschappen, voor- en nadelen van de regendouches. Voordat het zo ver is, kan je in onderstaande tabel alvast de beste regendouches vinden:

Onze top 5 regendouches

Afbeelding

Product


Grohe Euphoria 260 Douchesysteem - Regendouche ø 26 cm

Onze beste koop!

Grohe Euphoria 260 Douchesysteem - Regendouche ø 26 cm

Beste koop

of

Schütte Tokyo Douchesysteem - Regendouche

Schütte Tokyo Douchesysteem - Regendouche

Beste kleine regendouche

of

Grohe Euphoria Smartcontrol 310 Regendouche

Grohe Euphoria Smartcontrol 310 Regendouche

Beste grote regendouche

of

Grohe Euphoria XXL 310 Douchesysteem

Grohe Euphoria XXL 310 Douchesysteem

Beste luxe regendouche

of

Differnz Estera Doucheset Welness

Differnz Estera Doucheset Welness

Beste voordelige regendouche

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Grohe Euphoria 260 Douchesysteem - Regendouche ø 26 cm

Beste koop

Grohe Euphoria 260 Douchesysteem - Regendouche ø 26 cm

of

Schütte Tokyo Douchesysteem - Regendouche

Beste kleine regendouche

Schütte Tokyo Douchesysteem - Regendouche

of

Grohe Euphoria Smartcontrol 310 Regendouche

Beste grote regendouche

Grohe Euphoria Smartcontrol 310 Regendouche

of

Grohe Euphoria XXL 310 Douchesysteem

Beste luxe regendouche

Grohe Euphoria XXL 310 Douchesysteem

of

Differnz Estera Doucheset Welness

Beste voordelige regendouche

Differnz Estera Doucheset Welness

of

Verschil tussen een regendouche en een ‘normale’ douche

Als je op zoek naar een nieuwe douche bent, heb je grofweg de keus uit twee mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een ‘normale’ douche of voor een regendouche. Met een regendouche haal je het échte wellness gevoel naar boven; je hoeft daarvoor niet langer naar een wellnesscentrum, maar hoeft alleen maar in jouw eigen badkamer onder de douche te stappen.

Een regendouche heeft een relatief grote douchekop, waardoor deze douchekop een flinke stortbui aan water produceert. Deze stortbui voelt echter bijzonder zacht aan en geeft dus een relaxed gevoel. Onder een regendouche kom je volledig tot rust; je moet echt oppassen dat je onder de douche niet in slaapt valt.

In vergelijking met een normale douche brengt een regendouche de volgende voordelen met zich mee:

 • De waterstraal van een regendouche is breder, waardoor jouw hele lichaam tegelijkertijd van de lekkere straal geniet.
 • Je hoeft een regendouche nooit vast te houden of te verstellen; de brede douchekop hangt namelijk altijd perfect.
 • Een regendouche ziet er ook nog eens super fraai uit; dat komt met name doordat een regendouche géén doucheslang heeft, zoals bij een normale douche wel het geval is.

Het mag duidelijk zijn; een regendouche is om meerdere redenen uitermate interessant te noemen. Wil jij ook graag een regendouche aanschaffen? Dan moet je behoorlijk veel verschillende regendouches met elkaar vergelijken. Die lastige klus hebben wij voor jou gelukkig al uit handen genomen! Hieronder vind je namelijk de vijf reviews over de vijf beste (en meest lekkere) regendouches.

Beste koop – Grohe Euphoria 260 Douchesysteem Regendouche ø 26 cm

Het ‘lastige’ aan regendouches is dat deze in allerlei soorten en maten verkrijgbaar zijn. Mede hierdoor was het lastig om een beste koop te selecteren, maar uiteindelijk hebben we gekozen voor de beste regendouche met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

In onze voldoet de Grohe Euphoria 260 regendouche aan alle wensen. Deze regendouche heeft een gemiddelde grootte, heeft een prima prijs (715 euro, maar regelmatig in de aanbieding) en is uiteraard van de beste kwaliteit. Het is niet voor niets dat Grohe goed vertegenwoordigd is in dit artikel; Grohe bewijst al jarenlang dat het een onwijs goede leverancier van onder meer douchekoppen en regendouches is.

Laten we aftrappen met het bespreken van de diameter van deze regendouche. Deze regendouche heeft een diameter van 26 centimeter. Dat is niet al te klein, maar is ook weer niet al te groot. Door deze diameter past deze regendouche ongetwijfeld in vele douchecabines.

Daarnaast wordt deze regendouche ook inclusief een thermostaatkraan geleverd. Beide onderdelen hebben hetzelfde fraaie design; ook dankzij dit fraaie design is het een regendouche die in nagenoeg elke badkamer prima past.

Geniet je graag van veel gemak tijdens een douchebeurt? Wil je graag ultiem genieten tijdens een regendouche? Dan zit je ook goed met deze Grohe Euphoria 260 regendouche. Deze douche heeft namelijk drie verschillende straalsoorten; een jet straal (krachtige en smalle straal), een SmartRain (een bredere en ontspannend straal) en een Rain straal (verzachtende straal, vergelijkbaar met een regenbui).

De regendouche heeft daarnaast ook een kleinere handdouche met een diameter van 11 centimeter. Met die handdouche kan je ook nog genieten van drie straalsoorten, waardoor je tijdens jouw douchebeurt eigenlijk helemaal niks tekort komt.

Stap je graag ’s ochtends vroeg onder een warme douche? Ook dan heeft deze Grohe Euphoria 260 regendouche een prima functie; dankzij de Grohe TurboStat is de temperatuur van de douche eigenlijk vanaf het begin al heerlijk warm. Je hoeft eigenlijk dus niet te wachten totdat deze douche de gewenste temperatuur water biedt. Je kunt eigenlijk direct onder de douche stappen en ultiem genieten.

Ook op het gebied van veiligheid heeft Grohe voor een unieke technologie gekozen. Deze Grohe SafeStop (Plus) technologie zorgt ervoor dat er een beveiliging ingebouwd is, waardoor jouw kinderen de temperatuur van de douche niet te hoog kunnen zetten. Deze beveiliging is vastgesteld op 38 graden Celsius.

Als laatste voordeel willen we ook nog de EcoJoy technologie aanstippen. Dankzij deze innovatieve technologie verbruikt deze regendouche tot 50% minder water dan vergelijkbare regendouches. Normaliter is het hoge verbruik één van de nadelen van een regendouche, maar daar is bij deze douche geen sprake van.

Wel moeten we vaststellen dat de douches twee andere nadelen kent. Het eerste nadeel heeft betrekking op de buitenkant van de kraan; die buitenkant kan behoorlijk warm worden. Mocht je van een lekkere, warme douche genoten hebben, is dit dus iets waar je goed voor uit moet kijken.

Daarnaast past de douche qua hoogte ook niet in alle douches. Er moet namelijk minimaal 1,18 meter tussen de aansluiting en het plafond zitten. Bovendien moet de aansluiting in jouw badkamer de juiste afmetingen hebben; 15 centimeter van de afstand tussen het middelpunt van de linker bevestiging en het middelpunt van de rechter bevestiging.

De kraan van deze regendouche heeft géén Cooltouch; hierdoor wordt de buitenkant van de kraan warm tijdens het douchen.

Voordelen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Laag waterverbruik
 • Drie straalsoorten
 • Temperatuurbeveiliging
 • Snel op temperatuur
Nadelen
 • Past niet in elke douche
 • Buitenkant van de kraan wordt warm
Conclusie

De Grohe Euphoria 260 regendouche is wat ons betreft de beste regendouche. De prijs-kwaliteitsverhouding, het design, de technologie en de verschillende straalsoorten; eigenlijk klopt alles bij deze regendouche. Je moet alleen echt goed oppassen voor de buitenkant van de kraan; die wordt warm tijdens het douchen.

Bekijk prijzen van de Grohe Euphoria 260 Douchesysteem Regendouche ø 26 cm bij verschillende winkels:

Beste kleine regendouche – Schütte Tokyo Douchesysteem Regendouche

Wil je graag een kleinere regendouche hebben? Heb je bijvoorbeeld niet al te veel ruimte in jouw badkamer? Ook dan hebben we een geschikte regendouche voor jou te vinden; wij zijn namelijk zeer te spreken over deze Schütte Tokyo regendouche.

Deze regendouche heeft een diameter van ‘slechts’ 20 centimeter, waardoor deze regendouche 6 centimeter kleiner is dan de hierboven genoemde variant. Juist die 6 centimeter kan het verschil maken; deze regendouche past echt in heel veel verschillende douchecabines. Dat komt ook door de kortere afstand die er tussen de aansluiting en het plafond moet zitten; slechts 1,02 meter in plaats van de 1,11 meter bij de hierboven besproken variant.

Over het design van deze regendouche kunnen we met geen kwaad woord spreken. De regendouche ziet er namelijk bijzonder fraai uit. Dat geldt overigens niet alleen voor de regendouche, maar ook voor alle andere onderdelen die geleverd worden:

 • Een metalen doucheslang van 150 centimeter
 • Een metalen verbindingsslang van 70 centimeter
 • Een metalen glijstang
 • Een omsteller
 • Een hoekige handdouche

Dankzij deze onderdelen geniet je nóg intenser van een heerlijke douchebeurt. Je kunt namelijk van zowel de regendouche als de handdouche gebruik maken; ideaal. De regendouche kent overigens slechts 1 straalsoort, maar die is wel uiterst comfortabel te noemen.

Ook zijn we zéér te spreken over het prijskaartje van deze regendouche. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk slechts 59,95 euro voor deze regendouche. Voor dat bedrag krijg je dus niet alleen de beschikking over de regendouche, maar ook over de meegeleverde handdouche. Ideaal!

Deze regendouche is wat ons betreft ideaal voor in een kleinere badkamer/douchecabine. Je moet daarbij echter wel rekening houden met het materiaalgebruik en de kwetsbaarheid van deze regendouche. De kwaliteit is namelijk niet zoals de regendouche van Grohe (beste koop). De levensduur van deze regendouche is derhalve niet al te lang, maar je betaalt er dan ook slechts 60 euro voor.

Ook gaat het monteren van deze regendouche niet altijd even makkelijk. Dat is met name te wijten aan de onduidelijke gebruiksaanwijzing. mocht je zelf niet al te handig zijn, is het aan te raden om een handige vriend(in) even te vragen om jou te helpen bij de montage.

Wel willen we graag nog aanstippen dat op zowel de regendouche als de handdouche antikalk sproeigaatjes aanwezig zijn. Deze gaatjes voorkomen dat de douche last van kalk aanslag krijgt. Bovendien is het schoonmaken van deze regendouche (en handdouche) hierdoor een fluitje van een cent.

De regendouche is helaas iets te kwetsbaar; je moet er uiterst voorzichtig mee om gaan.

Voordelen
 • Voordelig geprijsd
 • Geschikt voor kleinere badkamers/douchecabines
 • Anti kalk sproeigaatjes
 • Inclusief handdouche
Nadelen
 • Matige kwaliteit
 • Montage gaat niet altijd even makkelijk
Conclusie

De Schütte Tokyo regendouche is in onze ogen de beste regendouche met een kleine diameter. De diameter is slechts 20 centimeter, waardoor deze douche in nagenoeg alle badkamers en douchecabines past. Wel moet je rekening houden met de ietwat matige kwaliteit. Aan de andere kant is deze regendouche wel zéér voordelig geprijsd!

Beste grote regendouche – Grohe Euphoria Smartcontrol 310 Regendouche

Bij het uitzoeken van een nieuwe regendouche heb je onwijs veel keus. Eén van de belangrijkste keuzes die je moet gaan maken, heeft betrekking op de diameter van de regendouche. Des te groter de regendouche is, des te comfortabeler de straal is. Een grotere douchekop neemt echter ook meer ruimte in beslag.

Wil je per sé een regendouche met een grote diameter hebben? Dan is wat ons betreft deze Grohe Euphoria Smartcontrol 310 regendouche de beste keus. Deze regendouche heeft een diameter van maar liefst 31 centimeter. Je geniet hierdoor optimaal van een heerlijke douchebeurt.

Dat is sowieso mogelijk dankzij de twee verschillende straalsoorten. Met één druk op de knop kan je van straalsoort wisselen, waardoor elke douchebeurt ultiem genieten is. Je hebt hierbij de keus tussen een SmartRain straal en een Massage straal. De meegeleverde handdouche kent maar liefst drie verschillende straalsoorten; ook dat is een absoluut voordeel van deze regendouche.

Bij het ontwerpen van deze regendouche heeft Grohe van meerdere unieke technologieën gebruik gemaakt:

 • Grohe SmartControl; je kunt het watervolume selecteren en vervolgens opslaan. Bij jouw volgende douchebeurt levert de douche exact hetzelfde watervolume.
 • Grohe TurboStat; de regendouche is direct in staat om water op hoge temperatuur te leveren dankzij deze technologie.
 • Grohe CoolTouch; dankzij deze technologie blijft de buitenkant van de kraan heerlijk koel. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je vingers of handen verbrandt aan de buitenkant van de kraan.
 • Grohe SafeStop Plus; door deze technologie is er een beveiliging ingesteld op 38 graden. Jouw kind(eren) kunnen dus niet zomaar de temperatuur van de regendouche héél hoog zetten.
 • Grohe EcoJoy; dankzij deze technologie verbruikt deze regendouche tot 50% minder water.

Met dank aan bovenstaande technologieën is het elke dag een feestje om onder de douche te staan. Uiteraard is het ook noodzakelijk om de douche regelmatig schoon te maken, maar dat gaat gelukkig bijzonder makkelijk. Grohe heeft namelijk gekozen voor een super glad oppervlak, waardoor je het oppervlak makkelijk schoon kan maken. Bovendien is het oppervlak krasbestendig.

Ben je zelf niet al te handig? Zelfs dan kan je deze regendouche zelf ophangen. Deze regendouche kent namelijk maar weinig onderdelen en maakt gebruik van verplaatsbare wandhouders. Het enige wat je hoeft te doen, is de relatief makkelijk gebruikshandleiding op te volgen. Binnen de kortste keren hangt deze grote, fraaie én heerlijke regendouche al bij jou aan de wand in de douchecabine.

Als laatste voordeel willen we de handige tray benoemen. Bovenop de kraan heeft Grohe voor een handige tray gezorgd, waardoor je daar bijvoorbeeld shampoo of doucheschuim op neer kunt zetten. Deze tray is bovendien afneembaar, waardoor je ‘m razendsnel en makkelijk schoon kunt maken.

Heeft deze regendouche van Grohe ook nog nadelen? Ja, toch wel. Zo moet je rekening houden met een fors prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 1325 euro voor deze regendouche. Bol.com geeft echter regelmatig een flinke korting op deze regendouche.

Daarnaast is het jammer dat je een speciale aansluiting voor deze regendouche nodig heeft. Deze regendouche past namelijk niet op een ‘standaard’ 12 centimeter aansluiting. Dat is eigenlijk het enige waardoor het monteren van deze regendouche door sommige alsnog als lastig ervaren wordt.

Deze regendouche is behoorlijk prijzig.

Voordelen
 • Prachtig design
 • Onwijs veel handige technologieën
 • Heerlijke straal
 • Grote douchekop (31 diameter!)
 • Hoge kwaliteit
Nadelen
 • Relatief prijzig
 • Niet geschikt voor een 12 cm aansluiting
Conclusie

De Grohe Euphoria Smartcontrol 310 regendouche is absoluut de beste regendouche met een grote diameter. Dankzij de douchekop met een diameter van 31 centimeter geniet je optimaal van een heerlijke douchebeurt. Ook de kwaliteit, de technologieën en het design van deze regendouche zijn dik in orde!

Bekijk prijzen van de Grohe Euphoria Smartcontrol 310 Regendouche bij verschillende winkels:

Beste luxe regendouche – Grohe Euphoria XXL 310 Douchesysteem

Stel jij hoge eisen aan een nieuwe regendouche? Wil je het liefste de allerbeste regendouche in jouw badkamer hebben? Dan kan je wat ons betreft het beste voor de Grohe Euphoria XXL 310 regendouche kiezen. Deze regendouche is volgens ons namelijk de beste luxe regendouche. Oftewel; een regendouche die écht aan alle wensen voldoet.

Allereerst willen we het design van deze regendouche aanstippen. Kijk maar eens op de foto hiernaast; dat ziet er geweldig uit, niet waar? Grohe heeft voor een mat antraciete kleur gekozen, waardoor de regendouche een bijzonder fraaie uitstraling heeft. Mocht je voor een luxe badkamer gekozen hebben, past deze regendouche er prima in.

Ook op het gebied van gemak heb je helemaal niks te klagen bij deze regendouche. Als je eenmaal onder de douche staat, wil je er namelijk niet meer onder vandaan. Dat is voornamelijk aan de grote douchekop te danken; deze douchekop heeft een diameter van 31 centimeter. Heerlijk!

Deze douchekop kent één straalsoort, maar dat geldt niet voor de handdouche. Bij aanschaf van deze regendouche krijg je namelijk ook de bijbehorende handdouche standaard meegeleverd; die handdouche kent maar liefst drie straalsoorten. Je kunt daarbij kiezen tussen Rain, SmartRain (waterbesparend) en een massage straal. Waar gaat jouw keuze naar uit?

Een gekend nadeel van een regendouche is dat deze nogal veel water verbruikt. Daar is bij de Grohe Euphoria XXL 310 regendouche géén sprake van. Deze regendouche verbruikt namelijk tot 50% minder water dan vergelijkbare regendouches. Dit is volledig te danken aan de unieke Grohe EcoJoy technologie.

De Grohe TurboStat zorgt er bovendien voor dat het water snel op de gewenste temperatuur is. Je hoeft hierdoor nooit té lang te wachten voordat je onder de heerlijke douche kunt stappen. Met dank aan de Grohe SafeStop technologie is er bovendien sprake van een vergrendeling bij de 38 graden. Hierdoor kan jouw kind nooit de temperatuur té hoog instellen; uiteraard kan jij wel deze vergrendeling losgrendelen.

Ken je de volgende situatie; je hebt heerlijk gedoucht, je staat je af te drogen en je hoort de douchekop druppelen. Dat is niet alleen irritant, maar is ook nog eens verspilling van het water. Ook daar heeft Grohe iets op verzonnen. Met dank aan een unieke technologie druppelt deze regendouche nóóit na. Bijzonder prettig!

Helaas moeten we bekennen dat deze regendouche niet 100% perfect is. Wij hebben namelijk twee nadelen gevonden die we graag met je willen delen. Het eerste nadeel heeft betrekking op het prijskaartje. Aangezien dit de beste luxe regendouche is, moet je daar ook fors voor in de buidel tasten; ruim 1950 euro. Onze partner Bol.com biedt echter deze regendouche regelmatig met een forse korting aan!

Daarnaast is het spijtig dat de buitenkraan geen CoolTouch technologie heeft. Op het moment dat jij van een warme douche geniet, wordt de kraan aan de buitenkant ook warm. Je moet hier je lichaam echt niet tegen aan stoten, aangezien de temperatuur behoorlijk hoog op kan lopen. Het ontbreken van een CoolTouch kraan is zeker een gemiste kans voor Grohe.

Wil je deze regendouche + kraan ophangen? Dan moet de aansluiting in jouw badkamer de juiste afmetingen hebben: 15 centimeter van de afstand tussen het middelpunt van de linker bevestiging en het middelpunt van de rechter bevestiging.

Deze beste luxe regendouche is behoorlijk prijzig.

Voordelen
 • Geweldig design
 • Grote douchekop (31 cm diameter)
 • Druppelt nooit na
 • Unieke technologieën ingebouwd
 • Laag waterverbruik
Nadelen
 • Relatief prijzig
 • Geen CoolTouch technologie
Conclusie

De Grohe Euphoria XXL 310 regendouche is voor ons de allerbeste luxe regendouche. Deze regendouche is bijzonder fraai, bevat unieke technologieën en is ook van een hoge kwaliteit. Je moet alleen rekening houden met het forse prijskaartje, maar deze regendouche is zijn prijskaartje dubbel en dwars waard!

Beste voordelige regendouche – Differnz Estera Doucheset Welness

Ben je op zoek naar een zo’n voordelig mogelijke regendouche? Ook dan heb je meerdere mogelijkheden. Wij hebben hierboven (beste kleine regendouche) immers al een prima regendouche besproken met een prijskaartje van slechts 59,95 euro. Het kan echter nóg voordeliger.

Als je nog minder geld aan een regendouche uit wilt geven, is deze Differnz Estera Doucheset Welness regendouche de beste keus. Deze regendouche is voordelig geprijsd, maar ziet er wel fraai uit en levert prima prestaties. Uiteraard moet je, gezien het lage prijskaartje, wel rekening houden met enkele nadelen.

Wat je voor deze regendouche moet betalen? Bij onze partner Bol.com betaal je voor deze regendouche een bedrag van slechts 44,95 euro. Voor dat bedrag krijg je de beschikking over een geweldige regendouche in combinatie met een prima handdouche.

Met één druk op de knop kan je wisselen tussen de regendouche en de handdouche. De regendouche heeft een diameter van 23 centimeter en is daarmee niet al te groot te noemen. Desondanks levert deze regendouche wel een heerlijke straal af, waardoor het ultiem genieten is onder de douche. Dat is ook het geval als je met de handdouche aan de slag gaat; de handdouche kent namelijk maar liefst 5 verschillende straalsoorten.

Ook op het gebied van design kom je bij deze regendouche niks tekort. De fabrikant, Differnz, heeft namelijk gekozen voor een mat zwarte kleur. Door deze mat zwarte kleur staat deze regendouche prachtig in allerlei soorten badkamers. Zelfs als je een luxe badkamer hebt, misstaat deze beste voordelige regendouche absoluut niet.

Heb je ook zo’n hekel aan kalkaanslag op jouw douche? Daar heb je bij deze regendouche gelukkig nagenoeg geen last van. Men heeft namelijk gekozen voor anti kalk rubbers. Met dank aan deze rubbers voorkom je dat de douchekop gaat lekken, maar je voorkomt er ook mee dat je met overmatige kalkaanslag te maken krijgt.

Al met al een prima douche waar we weinig op aan te merken hebben. Wel is het goed om te weten dat de kwaliteit van deze regendouche minder is dan de varianten van Grohe. Daar is echter de prijs ook volledig naar.

Ook moet je rekening houden met het nodige waterverbruik. Andere regendouches hebben een unieke technologie waarmee het verbruik van water beperkt wordt, maar daar is bij deze regendouche helaas geen sprake van. Desondanks is het wél heerlijk vertoeven onder deze regendouche en hoef je er dus ook niet al te veel geld uit aan te geven!

Voor het ophangen van deze douche + kraan moet de aansluiting in jouw badkamer de volgende afmetingen hebben: 15 centimeter van de afstand tussen het middelpunt van de linker bevestiging en het middelpunt van de rechter bevestiging.

Verbruikt relatief veel water.

Voordelen
 • Prima geprijsd
 • Prachtig design
 • Douchekop met diameter van 23 cm
 • Anti kalk rubbers
Nadelen
 • Relatief veel waterverbruik
 • Niet de beste kwaliteit
Conclusie

Deze Differnz Estera Doucheset Welness regendouche is absoluut de beste voordelige regendouche. De aanschafprijs is zeer gunstig te noemen, terwijl de douche er ook nog eens goed uit zien. Bovendien is de straal heerlijk te noemen, waardoor je van elke douchebeurt geniet. Wel moet je rekening houden met bovengemiddeld veel waterverbruik.

Koopgids

Heb je interesse om een nieuwe regendouche aan te schaffen? Dan heb je hierboven meerdere geschikte regendouches kunnen vinden. Aangezien je hoogstwaarschijnlijk niet dagelijks een nieuwe regendouche koopt, wil je wel de juiste keuze gaan maken.

In deze koopgids bespreken we de belangrijkste criteria van een regendouche. Door op basis van deze criteria een vergelijk te maken, kan je uiteindelijk voor de beste regendouche gaan kiezen. Dat is dé regendouche die voldoet aan al jouw verwachtingen en jou ultiem laat genieten van een heerlijke douchebeurt!

Afmeting van de douchekop

Allereerst moet je goed naar de afmetingen van de douchekop van de regendouche kijken. Des te groter de douchekop is, des te breder de straal water is. Dat wordt over het algemeen als zeer prettig ervaren, maar daar moet je dan wel ruimte voor hebben in jouw badkamer/douchecabine.

Stem de diameter van de douchekop dus niet alleen op jouw voorkeuren af, maar ook goed op de aanwezige ruimte in jouw badkamer. Let daarbij niet alleen op de diameter van de douchekop, maar ook op de afstand tussen de douchekop en de aansluiting.

Design + soort regendouche

Alle regendouches hebben een uniek design. Bepaal voor jezelf welke kleur jij mooi vindt, wat voor soort design jouw voorkeur heeft en welke samenstelling de regendouche moet hebben. Móet de regendouche bijvoorbeeld ook over een handdouche beschikken? Of is alleen een regendouche voor jou afdoende?

Dit is wellicht één van de lastigste criteria, aangezien over smaak niet te twisten valt. Wellicht gaat jouw voorkeur uit naar een bepaalde kleur, terwijl jouw partner die kleur helemaal niks vindt. Probeer in dat geval voor de gulden middenweg te kiezen.

Straalsoorten

Wil je ultiem van een heerlijke douchebeurt genieten? Dan is het wenselijk dat je kunt variëren tussen verschillende straalsoorten. Je kunt bijvoorbeeld voor een massagestraal kiezen, maar je kunt ook kiezen voor een straal die lijkt op regenwater. Als je onder een dergelijke straal staat, is het net alsof je in een tropische regenbui in het buitenland staat. Heerlijk! Kijk dus altijd even goed naar het aantal straalsoorten van de regendouche.

Straalsoorten regendouche

Verschillende technologieën

Let daarnaast ook goed op de mogelijke aanwezigheid van verschillende technologieën. Sommige technologieën zorgen bijvoorbeeld voor een beveiliging, zodat jouw kinderen de temperatuur niet hoger dan 38 graden in kunnen stellen.

Een andere technologie zorgt weer voor een makkelijke schoonmaakbeurt of voor het direct leveren van water op de gewenste temperatuur. Ook kan je kiezen voor een kraan die aan de buitenkant níet warm kan worden; dat is zeker één van de meest prettige technologieën. Verdiep je al met al goed in de werking van de regendouche.

Waterverbruik

Als je een regendouche aangeschaft hebt, moet je rekening houden met iets meer waterverbruik. Om dat tot een minimum te beperken, is het te kiezen om voor een regendouche met een unieke technologie te gaan. Bij Grohe heet deze technologie bijvoorbeeld Grohe EcoJoy; die technologie zorgt ervoor dat de regendouche tot 50% minder water verbruikt. Ideaal!

Budget

Zo, we zijn aangekomen bij het laatste belangrijke aandachtspunt; het prijskaartje. De prijskaartjes van de regendouches variëren nogal. Je kunt een bedrag van 100 euro aan een regendouche uitgeven, maar 2000 euro aan een regendouche uitgeven is ook mogelijk. Het ligt er maar net aan welk budget jij voorhanden hebt en waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Slotwoord

Het aanschaffen van een regendouche is een onwijs belangrijke aangelegenheid. Als je de juiste keuze weet te maken, geniet je namelijk jarenlang van een heerlijke regendouche. Met dank aan dit artikel heb je in ieder geval alle informatie voorhanden om de juiste keuze te gaan maken. Mocht je toch nog vragen hebben, kan je contact opnemen met onze partner Bol.com. Wij wensen je graag heel veel plezier met jouw nieuwe, comfortabele regendouche!

Tresna.nl
Logo