Beste douchewisser

Zie je op jouw douchewand de nodige schimmel of kalk zitten? Dit kan het gevolg zijn van het niet afnemen/droogmaken van de douchewand. Om dit in de toekomst wél te doen, heb je baat bij een goede douchewisser. Een douchewisser is een handig hulpmiddelen waarmee je heel snel een douchewand of douchecabine schoon kunt vegen. In dit artikel vind je alle informatie over de beste douchewissers van dit moment.

Onze top 5 douchewissers

Afbeelding

Product


HEIMR Douchewisser Zwart

Onze beste koop!

HEIMR Douchewisser Zwart

Beste koop douchewisser

of

Sealskin Deluxe Raamwisser

Sealskin Deluxe Raamwisser

Beste douchewisser met ophanghaak

of

Chaton® Deluxe Badkamer Vloerwisser

Chaton® Deluxe Badkamer Vloerwisser

Beste veelzijdige douchewisser

of

Brabantia ReNew Douchewisser

Brabantia ReNew Douchewisser

Beste comfortabele douchewisser

of

Leifheit Douchecabinetrekker

Leifheit Douchecabinetrekker

Beste voordelige douchewisser

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

HEIMR Douchewisser Zwart

Beste koop douchewisser

HEIMR Douchewisser Zwart

of

Sealskin Deluxe Raamwisser

Beste douchewisser met ophanghaak

Sealskin Deluxe Raamwisser

of

Chaton® Deluxe Badkamer Vloerwisser

Beste veelzijdige douchewisser

Chaton® Deluxe Badkamer Vloerwisser

of

Brabantia ReNew Douchewisser

Beste comfortabele douchewisser

Brabantia ReNew Douchewisser

of

Leifheit Douchecabinetrekker

Beste voordelige douchewisser

Leifheit Douchecabinetrekker

of

Voor- en nadelen van een douchewisser

Kunnen wij de aanschaf van een douchewisser aanraden? Ja, dat kunnen wij met enige twijfel. Zo zijn wij erg te spreken over de handige bediening van een douchewisser. Als je deze douchewisser van boven naar benden over jouw douchewand heen trekt, glijden alle druppels direct naar beneden toe. Binnen de kortste keren geniet je hierdoor van een douchewand die volledig droog is.

Dáárdoor weet je op termijn twee aspecten te voorkomen:

 • Je voorkomt dat er allerlei kalk op de douchewand zichtbaar wordt. In het water in ons land zit vrij veel kalk, waardoor het kalk zich makkelijk in de douche kan nestelen. Door een goede douchewisser regelmatig te gebruiken, weet je dit te voorkomen.
 • Je voorkomt dat er schimmelvorming op de douchewand zichtbaar wordt. Dit heeft eigenlijk met het hierboven genoemde verhaal te maken. Door de douchewand goed droog te maken, weet je de douchewand gewoonweg in goede en fraaie conditie te houden.

Ook is de snelle werking van een douchewisser een belangrijk voordeel. Binnen een paar seconden heb je de gehele douchewand al droog gemaakt. Zelfs voor de minister president van ons land is er na een douchebeurt wel een paar seconden aanwezig om de douchewand goed schoon te maken.

Overigens is het ook nog fijn dat je uit meerdere douchewissers kunt kiezen. Je kunt uit meerdere afmetingen kiezen, maar ook uit meerdere plaatsingen. Zo zijn er douchewissers die je los in de douche kunt bewaren, maar er zijn ook douchewissers die je aan de muur in de douche op kunt hangen. Over al deze varianten vertellen wij je graag meer in dit artikel over de beste douchewissers van dit moment.

Wij zijn ook van mening dat het prijskaartje echt ideaal is. Voor een goede douchewisser betaal je gemiddeld tussen de 1 á 4 tientjes. Dit is absoluut niet veel geld, terwijl je hier wel veel geld mee kunt besparen. Als de douchewand na verloop van tijd volledig onder de kalk zit, kun je maar één ding doen; de douchewand volledig vervangen. Dat is een behoorlijke investering, welke je dus moeiteloos kunt voorkomen.

Zijn er ook nog belangrijke aandachtspunten bij een douchewisser? Nou, je moet wel even goed opletten dat je de juiste soort douchewisser koopt. Sommige wissers zijn bijvoorbeeld alleen voor tegels geschikt, terwijl andere wissers voor zowel tegels als voor glas gebruikt kunnen worden. Uiteraard moet je ook goed naar de afmetingen van de douchewand en de douchewisser kijken.

Ook moet je rekening houden met dit extra onderdeel in jouw douche. Dit onderdeel kan in de weg liggen en wordt mogelijk niet door iedereen weer teruggehangen in de houder. Ons advies is dan ook om hier goede afspraken over te maken, bijvoorbeeld met jouw partner die nooit iets opruimt…

Spreken de voordelen van een douchewisser jou wel aan? Dan raden wij je op dit moment één ding aan: neem onderstaande reviews op je gemakje door. In deze reviews laten wij je namelijk kennismaken met de beste douchewissers van dit moment. Het gaat hierbij om meerdere soorten douchewissers, waardoor je echt een goede vergelijking kunt maken.

Beste koop – HEIMR Douchewisser Zwart

Ben je op zoek naar de beste douchewisser? En wil je écht voor kwaliteit gaan? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Het aanbod van douchewissers is namelijk behoorlijk uitgebreid, waarbij meerdere varianten interessant zijn.

Het was voor ons dan ook niet makkelijk om de beste douchewisser aan te wijzen. Uiteindelijk hebben we niet alleen naar de kwaliteit gekeken, maar ook naar de mogelijkheden en het prijskaartje. Op basis daarvan zijn wij bij deze HEIMR douchewisser uitgekomen. Dit is volgens ons de beste douchewisser van dit moment.

Een eretitel die onder meer aan het gemak van deze douchewisser te danken is. Dit gemak blijkt onder meer uit het handige meegeleverde ophangsysteem. Zoals je op de foto schuin hierboven al kunt zien, kun je dit ophangsysteem aan de douchewand bevestigen. De douchewisser hang je vervolgens in dit ophangsysteem – tegen de douchewand – stevig op. Erg handig.

Wil je vervolgens de douchewand droogmaken? Je haalt de wisser snel uit de houder, waarna direct de ergonomische vorm opvalt. Wij zijn van mening dat HEIMR voor een echt hele fijne vormgeving heeft gekozen. De douchewisser valt heerlijk in de hand, waardoor je altijd de optimale controle weet te behouden.

Ook is het ideaal dat de werking echt subliem is. De douchewand wordt snel droog, terwijl je niet bang hoeft te zijn voor krassen. HEIMR heeft namelijk deze douchewisser van siliconen materiaal vervaardigd. Dit materiaal voorkomt dat de wisser krassen op bijvoorbeeld de tegels of het glas achterlaat.

Als je het liefste zo min mogelijk geld uitgeeft, is dit ook een prima douchewisser. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk slechts 15,95 euro voor deze wisser. Een interessant prijskaartje, zéker met het oog op de kwaliteit van deze douchewisser.

Hadden we overigens al benoemd dat dit een hele fraaie douchewisser is? Binnen het huidige aanbod vinden wij dit eigenlijk de mooiste douchewisser. Dit geldt voor zowel de wisser als voor het ophangsysteem. Vind jij de zwarte kleur nou niks? Dan kun je ook nog voor een witte en grijze variant kiezen.

Bij deze douchewisser zijn wij tegen slechts één nadeel aangelopen. De breedte van de wisser is wat ons betreft aan de kleine kant. HEIMR heeft er voor gekozen om deze wisser 21 centimeter breed te maken. In onze ogen is dit aan de kleine kant, zeker als je een grotere douchewand hebt. Het afnemen van de douchewand duurt in dat geval gewoonweg té lang.

HEIMR douchewisser beste koop

De douchewisser is met een breedte van 21 centimeter aan de smalle kant.

Voordelen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Heel fraai design
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Zowel voor tegels als voor glas geschikt
 • Laat geen krassen of strepen achter
 • Makkelijk op te hangen
Nadelen
 • Had iets breder mogen zijn
Conclusie

De HEIMR Douchewisser Zwart is wat ons betreft de beste douchewisser van dit moment. Deze douchewisser is makkelijk te gebruiken, is makkelijk op te hangen, heeft een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding en ziet er ook nog eens geweldig uit. Alleen met de breedte van 21 centimeter moet je even goed rekening houden.

Beste douchewisser met ophanghaak – Sealskin Deluxe Raamwisser

Spreekt de beste koop (zie hierboven) jou niet helemaal aan? Vind je het ophangsysteem van die douchewisser echter wel heel fijn? Dan raden wij je aan om deze review even op je gemakje door te nemen. Hieronder vind je namelijk meer informatie over de beste douchewisser met handige ophanghaak.

Een ophangsysteem is tegenwoordig eigenlijk standaard bij een douchewisser. Het is echter niet standaard dat dit systeem daadwerkelijk een meerwaarde met zich mee brengt. Bij de Sealskin Deluxe Raamwisser is dit echter wel het geval. Dít is volgens ons dan ook de beste douchewisser met omhanghaak.

Om wat voor ophanghaak het hierbij gaat? Nou, het gaat om een zogeheten flexibele glashaak. Dit betekent dat je deze haak makkelijk om de glazen wand van jouw douche heen kunt klemmen. Hierbij maakt het in principe niet uit hoe breed de douchewand precies is. Deze ophanghaak is immers flexibel.

Niet alleen de ophanghaak is dik in orde, maar ook de vormgeving van deze douchewisser. Zo heeft het merk Sealskin gekozen voor een raamwisser van maar liefst 26 centimeter breed. Dat deze raamwisser 6 centimeter breder dan de hierboven genoemde variant is, merk je echt heel duidelijk.

Overigens vinden wij de uitstraling van deze douchewisser ook geweldig. Iets wat ook geldt voor de ophanghaak, aangezien beide onderdelen in dezelfde stijl uitgevoerd zijn. Daarbij is het ook prettig dat Sealskin voor siliconen materiaal gekozen heeft. Dit materiaal voorkomt dat de haak of de wisser krassen op de douchewand achterlaat.

Moet je nou de hoofdprijs voor deze beste douchewisser met ophanghaak betalen? Dat valt reuze mee. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 23,99 euro. Gezien de kwaliteit én de ophanghaak vinden wij dit een meer dan prima prijskaartje.

Wel moet je goed met het volgende rekening houden; deze raamwisser is in de basis alleen voor glas geschikt. Je kunt ‘m eventueel ook voor tegels gebruiken, maar een perfecte werking hiervan is niet verzekerd. Gebruik deze raamwisser daarom echt alleen voor het glas van jouw douchewand.

Sealskin douchewisser

Weet je van jezelf dat je wel eens iets uit jouw handen laat vallen? Ook dan komt deze raamwisser maar al te goed van pas. Doordat de gehele raamwisser van siliconen materiaal vervaardigd is, hoef je bij een val niet bang te zijn voor beschadigingen. Nee, dit materiaal vangt als het ware de volledige klap op. Ideaal in onze ogen.

Al met al is dit dus een prima douchewisser. Mocht deze douchewisser jou aanspreken, hoef je maar één keuze te maken; ga je voor de zwarte variant of de RVS variant? De RVS variant ziet er ook stijlvol uit, maar wij geven toch de voorkeur aan het fraaie zwart.

Deze raamwisser is niet specifiek voor tegels geschikt. Pas goed op als je tegels met deze raamwisser droog wilt maken.

Voordelen
 • Breedte van 26 centimeter
 • Met een handige flexibele glashaak
 • Ligt fijn in de hand
 • Stijlvol design
 • Van siliconen materiaal vervaardigd
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Niet voor tegels geschikt
Conclusie

De Sealskin Deluxe Raamwisser is naar onze mening de beste raamwisser met ophanghaak. Deze flexibele haak werkt echt geweldig, waardoor je de raamwisser moeiteloos op kunt hangen. Ook de prijs-kwaliteitsverhouding, de breedte (26 centimeter) en het materiaal spreken ons erg aan. Al met al een ware aanrader (en eyecatcher) voor in jouw badkamer.

Beste veelzijdige douchewisser – Chaton® Deluxe Badkamer Vloerwisser

Een douchewisser is niet zomaar een douchewisser. Nee, als je naar het huidige aanbod kijkt, zie je echt tal van varianten naar voren komen. Zo kun je voor een eenvoudige variant kiezen, terwijl je ook voor een luxere variant kunt kiezen.

Gaat jouw voorkeur uit naar een luxe en veelzijdige variant? En ben je ook bereid om daar net iets meer geld aan uit te geven? Dan raden wij je van harte deze Chaton® Deluxe Badkamer Vloerwisser aan. Dit is volgens ons de beste veelzijdige douchewisser.

Huh, volgens de benaming is dit een vloerwisser? Klopt het dan wel dat wij dit product in dit artikel opgenomen hebben? Ja, zeker. Dit is namelijk niet alleen een vloerwisser, maar óók een douchewisser. De steel die aan deze wisser vastzit, kun je namelijk loshalen. Zodoende kun je de vloer in jouw badkamer én de douchewand netjes droog maken.

In totaal bestaat deze douchewisser uit drie onderdelen:

 • Een aluminium steel. Deze steel kun je verstellen van 70 tot 125 centimeter
 • Een schuimrubber wisser. Deze wisser is 30 centimeter breed, waardoor je een oppervlakte heel snel droog kunt maken.
 • Een handig ophangsysteem: het merk Chaton heeft ook nog voor een handig ophangsysteem gezorgd. Met dank aan dit ophangsysteem geef je deze douchewisser altijd een handige plek in jouw badkamer.

Weet je wat ook echt ideaal aan deze luxe raamwisser is? Dat je raamwisser voor alle soorten douchewanden en vloeren kunt gebruiken. Ook als je de glazen douchewand schoon wilt maken, hoef je niet bang te zijn voor krassen. Net zoals bij de hierboven besproken douchewissers is ook deze variant van siliconen vervaardigd.

Wil je de vloer in jouw douche even goed droogmaken? En wil je daarbij ook direct het vuil in de douchecabine opruimen? Ook daarvoor komt deze douchewisser maar al te goed van pas. De wisser neemt namelijk ook vuil op, zoals stof en haren die uitgevallen zijn. Al met al een erg handige wisser dus.

Voor deze wisser moet je wel relatief veel geld betalen. Bij onze partner Bol.com kost deze raamwisser namelijk 36,49 euro. Dat is vrij veel geld, maar je krijgt wel veel waar voor je geld. Dit is niet alleen een veelzijdige raamwisser, maar ook een luxe raamwisser.

Deze wisser is niet alleen voor de douchewand geschikt, maar ook voor bijvoorbeeld jouw ramen. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, kun je ook de buitenramen perfect schoonmaken. Hierbij geniet je zéker van de breedte van maar liefst 30 centimeter. Dit maakt het schoonmaken van grotere oppervlakten alleen maar makkelijker.

Chaton® Deluxe Badkamer douchewisser

Deze raamwisser is relatief prijzig; ruim 35 euro.

Voordelen
 • Luxe en veelzijdige raamwisser
 • Met een handig ophangsysteem
 • Inclusief verstelbare aluminium steel
 • Breedte van 30 centimeter (ideaal!)
 • Voor alle soorten vloeren en douchewanden geschikt
 • Ook geschikt voor ramen
Nadelen
 • Niet voordelig
Conclusie

De Chaton® Deluxe Badkamer Vloerwisser is volgens ons de beste veelzijdige raamwisser. Deze raamwisser is van de juiste materialen vervaardigd, is van een prima kwaliteit en biedt veel mogelijkheden. Het feit dat je hier relatief veel geld voor moet betalen, nemen we op de koop toe. In onze ogen is dit écht één van de betere douchewissers van dit moment!

Beste comfortabele douchewisser – Brabantia ReNew Douchewisser

Ken je het merk Brabantia van onder meer de prullenbakken? Dan weet je wellicht al dat dit merk echt veel kwaliteit weet te leveren. En dat je hier over het algemeen niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Iets wat ook geldt voor de douchewissers uit het aanbod van dit merk.

Binnen het aanbod van Brabantia hebben wij ook een comfortabele douchewisser gevonden. Sterker nog; deze Brabantia ReNew Douchewisser is volgens ons de beste comfortabele raamwisser. Een eretitel die aan meerdere facetten van deze douchewisser te danken is.

Heb jij – met jouw huidige douchewisser – wel eens last van irritaties in de handpalm? Dit is goed mogelijk, indien het handvat van de douchewisser vrij hard is. Zodra je de douchewand droog gaat maken, zet je ongemerkt best wel wat kracht. Deze kracht afgezet tegen het harde handvat zorgt voor irritaties aan de handpalm.

Bij deze Brabantia raamwisser heb je daar geen last van. Brabantia heeft namelijk bewust voor een zachte handgreep gezorgd. Dit betreft een handgreep van siliconen materiaal, waardoor de handgreep echt heerlijk en zacht aanvoelt.

Overigens heeft Brabantia op deze handgreep ook nog een antislip laag aangebracht. Met dank aan deze laag ligt de raamwisser echt perfect in je handen. Je hoeft niet bang te zijn dat de raamwisser uit jouw handen glijdt. Zelfs niet als je nog drijfnatte handen hebt.

Iets wat wij ook geweldig vinden, is de deurhaak. Deze haak kun je aan de douchedeur of de badkamerdeur hangen, waarna je de douchewisser aan deze haak ophangt. Dit gaat gemakkelijk, de douchewisser hangt stevig aan de haak en de haak ziet er ook nog stijlvol uit.

Ziet alleen de haak er stijlvol uit? Nee, wij zijn van mening dat ook de douchewisser een bijzonder fraai design heeft. Daarbij spreekt onder meer de kleur ons erg aan; donkergrijs. Mocht deze kleur niet helemaal bij jouw badkamer passen, kun je ook nog voor een witte variant kiezen.

Brabantia ReNew Douchewisser beste

Er is nóg een reden waarom deze douchewisser zo comfortabel is. Als je goed naar deze wisser kijkt, zie je dat beide kanten een andere samenstelling hebben:

Borstel: met de borstel ben je in staat om tegels in de badkamer snel droog en schoon te maken. Hier kun je eventueel ook nog de vloer in de badkamer mee schoonmaken.

Rubberen kant: de rubberen kant zorgt ervoor dat je de douchewand moeiteloos droog kunt maken. Dankzij dit rubber hoef je niet bang te zijn voor krassen aan de glazen douchewand.

Het enige wat wij jammer vinden, is dat deze raamwisser niet heel breed is. De raamwisser is namelijk 24 centimeter breed. Dit is wat ons betreft oké, maar had wel iets breder gemogen. Met name als je een grotere douchewand hebt, zou een bredere douchewisser wel erg prettig zijn geweest.

Graag willen wij deze review wel nog positief afsluiten. Dat doen we door het prijskaartje te benoemen; slechts 20,50 euro. Ja, bij onze partner Bol.com kost deze raamwisser net iets meer dan 20 euro. In onze ogen is de prijs-kwaliteitsverhouding dan ook prima te noemen.

De raamwisser had iets breder mogen zijn; is slechts 24 centimeter breed.

Voordelen
 • Beschikt over twee verschillende kanten
 • Met een softgrip en antislip handgreep
 • Makkelijk op te hangen
 • Geschikt voor tegels en douchewanden (glas)
 • Ziet er geweldig uit
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Had iets breder mogen zijn
Conclusie

De Brabantia ReNew Douchewisser is wat ons betreft de beste comfortabele raamwisser. Deze raamwisser ligt heerlijk in de hand, heeft twee verschillende kanten en is veelzijdig in te zetten. Tevens kun je deze raamwisser makkelijk ophangen, geniet je van de fraaie uitstraling én kost deze variant niet al te veel geld. Een aanrader dus.  

Beste voordelige douchewisser – Leifheit Douchecabinetrekker

Moet een goede douchewisser minimaal 20 euro kosten? Nee, echt niet. Er zijn namelijk ook meerdere douchewissers die je tussen de 10 á 15 euro kunt kopen. Bij dergelijke varianten moet je wel heel scherp zijn op de kwaliteit.

Graag helpen wij je hier een handje bij. Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de beste voordelige douchewisser. Tijdens deze zoektocht hebben wij ons gericht op een maximum prijskaartje van 15 euro. Binnen dat budget kunnen wij stellen dat de Leifheit Douchecabinetrekker echt de beste voordelige douchewisser is.

Wat je voor deze raamwisser moet betalen? Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 11,25 euro. Kun jij wel meerdere van deze raamwissers gebruiken? Als je bijvoorbeeld 3 bij onze partner Bol.com koopt, krijg je nog eens 11% extra korting. Dat betekent dat je slechts 9,99 euro per raamwisser betaalt!

Ondanks het prijskaartje is dit wel echt een prima raamwisser. Zo is deze raamwisser voor tal van materialen geschikt. Je kunt een glazen douchewand hier prima mee droog maken, maar ook acryl, vloertegels en muurtegels. Al met al is dit dus een behoorlijk veelzijdiger raamwisser.

Bij deze raamwisser ben je ook van een streeploos resultaat verzekerd. Wij hebben namelijk al vaak deze wisser uit mogen proberen en hebben eigenlijk nooit strepen opgemerkt. Met dank aan dit perfecte resultaat geniet je des te meer van deze voordelige douchewisser.

Overigens krijg je bij aanschaf van deze raamwisser een handig ophangkoord meegeleverd. Als je een handig haakje in jouw douche of badkamer hebt, kun je de wisser hier vervolgens aan ophangen. Het klopt dat dit geen innovatief ophangsysteem is, maar dat kun je eigenlijk ook niet verwachten voor dit bedrag.

Ook moet je bij deze raamwisser met niet al te veel ergonomie rekening houden. De vorm is niet al te ergonomisch, terwijl de handgreep ook niet zacht is. Nee, ook dit is iets wat je eigenlijk kunt verwachten als je naar het prijskaartje kijkt.

Het belangrijkste nadeel is terug te vinden in de breedte van de wisser. De wisser is slechts 24 centimeter breed; in onze ogen had dit wel een paar centimeter breder mogen zijn. Met name als je een vrij grote douchewand hebt, duurt het droogmaken hiervan eigenlijk iets te lang.

Leifheit Douchecabinetrekker voordeligste

Deze raamwisser is met 24 centimeter aan de smalle kant.

Voordelen
 • Zeer interessant geprijsd
 • Inclusief ophangkoord
 • Geschikt voor glas en tegels
 • Streeploos resultaat
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Ligt minder fijn in de hand
 • Had iets breder mogen zijn
Conclusie

De Leifheit Douchecabinetrekker is wat ons betreft de beste voordelige douchewisser. Met een bedrag van net iets meer dan 11 euro kun je eigenlijk niet de mist in gaan met deze raamwisser. De wisser levert een streeploos resultaat af, heeft een ophangkoord en is van een prima kwaliteit. Houd alleen rekening met het harde handvat en de relatieve smalte van deze raamwisser.

Koopgids

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe douchewisser aan te schaffen? Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, kun je uit meer dan genoeg varianten kiezen. Wat voor jou de beste variant is, hangt hoofdzakelijk van jouw eigen voorkeuren af.

Graag helpen wij je een extra handje met deze zoektocht. Dit doen we middels deze koopgids. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste aandachtspunten bij het vergelijken van douchewissers. Als je juist op deze punten goed weet te letten, kies je snel de beste douchewisser uit.

Met of zonder ophangsysteem?

Allereerst moet je een keuze maken tussen de verschillende soorten raamwissers:

 • Een losse raamwisser: dit is een raamwisser die zonder accessoires geleverd wordt. Zo’n raamwisser kun je los in jouw douche of in jouw badkamer bewaren.
 • Raamwisser met ophangsysteem: als de wisser met een ophangsysteem geleverd wordt, kun je de wisser makkelijk ophangen. Dat staat netjes en je kunt de wisser altijd op dezelfde plek terugvinden.

Kunnen wij je van een tip voorzien? Kies altijd voor een raamwisser met een ophangsysteem. Dit hoeft niet altijd een intuïtief systeem te zijn, maar kan ook bijvoorbeeld een ophangkoord zijn.

Soort douchewisser

Voor welke materialen is de douchewisser geschikt?

Ook moet je kijken naar welke materialen jij droog wilt maken. Wil je alleen de glazen douchewand droog kunnen maken? Of wil je ook de tegels in de douche droog kunnen maken? Of zou je wellicht zowel de douchewand als de vloer in de douche droog willen maken? De keuze is aan jou; denk op voorhand in ieder geval goed na over jouw wensen.

Hoe breed is de raamwisser?

Verder vinden wij het belangrijk dat een raamwisser vrij breed is. Des te breder de raamwisser is, des te minder bewegingen je hoeft te maken. Een minimale breedte van 26 centimeter is daardoor zeer wenselijk in onze ogen. Heb je nou een kleinere douchewand? Dan kun je uiteraard ook prima uit met een breedte van 21 of 24 centimeter.

Is de raamwisser ergonomisch?

Zelfs bij een douchewisser is het aan te raden om op de ergonomie te letten. Kijk bijvoorbeeld goed hoe het handvat vormgegeven is. Is dit rechttoe rechtaan? Of heeft de fabrikant voor een ergonomische vorm gezorgd? En is het handvat wellicht ook nog van een zachte laag voorzien? Dat is wel zo wenselijk.

Van welk materiaal is de raamwisser vervaardigd?

Wij raden je aan om altijd voor een raamwisser van siliconen materiaal te kiezen. Dit materiaal is zorgt, laat geen krassen achter en is tegen een stootje bestand. 

Dat laatste is erg prettig, aangezien je vast wel eens de raamwisser laat vallen; het siliconen materiaal vangt deze klap gelukkig prima op.

Materiaal douchewisser

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Tevens moet je goed over deze vraag nadenken. Ben je bereid om meer dan 30 euro aan de douchewisser uit te geven? Of wil je het houden bij maximaal 20 á 25 euro? De keuze is volledig aan jou. De beste raamwissers zijn in ieder geval niet al te prijzig!

Let goed op de kwaliteit

Tot slot willen wij je aanraden om goed naar de kwaliteit van een douchewisser te kijken. Kies altijd voor een raamwisser van een A-merk. En kies ook voor een douchewisser die goed aangeschreven staat én goed beoordeeld wordt door andere gebruikers. Dat geldt in ieder geval voor alle hierboven genoemde douchewissers.

Slotwoord

In onze ogen is een douchewisser in elke badkamer onmisbaar. Het is wat ons betreft een vrij simpel doch erg handig hulpmiddel. Ben je daarom zelf op zoek naar een nieuwe douchewisser? Kies bij voorkeur voor één van bovenstaande varianten; die voldoen aan onze verwachtingen. Mocht je hier vragen over hebben, kun je contact met onze partner Bol.com opnemen. Wij wensen je graag veel plezier met jouw nieuwe douchewisser!

Tresna.nl
Logo
Enable registration in settings - general