Airpress compressor

Welke machine kan lucht aanzuigen, opslaan, samenpersen en omzetten in luchtdruk? Het antwoord op die vraag is een compressor. De toepassingen van een compressor zijn erg uitgebreid. Hierbij valt onderscheid te maken in hand en span toepassingen of in professionele toepassingen.

Onder de hand en span toepassingen vallen onder andere het oppompen van een fietsband of het opblazen van een opblaaszwembad. De professionele toepassingen hebben bijvoorbeeld betrekking op het aandrijven van gereedschap op een bouwplaats.

Airpress is één van de fabrikanten van compressoren. Het voordeel van Airpress is dat ze een erg uitgebreid assortiment hebben. Zo kan je een compressor voor de hand en span toepassingen kopen, maar je hebt ook genoeg keus uit professionelere compressoren.

Bij een compressor valt er veel onderscheid te maken tussen de verschillende varianten. Onder andere de volgende compressoren zijn hedendaags op de markt verkrijgbaar:

 • Olievrije compressoren
 • Oliegesmeerde compressoren
 • 12V compressoren
 • Mini compressoren
 • Draagbare compressoren
 • Stille compressoren
 • Airbrush compressoren

In dit artikel hebben wij de vijf beste compressoren van het merk Airpress op een rijtje gezet. We hebben deze compressoren getoetst aan de toepassingen in het dagelijkse leven én op en rondom de bouwplaats. Laat je verrassen door de veelzijdige compressoren van het merk Airpress.

Airpress H 215/6 – Beste instapmodel voor hand en span klusjes

Airpress H 215 6

De term ‘instapmodel’ klinkt wellicht ietwat denigrerend, maar dat is het absoluut niet. Nee, de Airpress H 215/6 is het ideale model voor mensen die kleine klusjes uit willen voeren en daarbij een compressor nodig hebben. Wat te denken van het oppompen van banden? Of het opblazen van een zwembad of een pop ter ere van 50 jarig bestaan? Met de Airpress H 215/6 is dat een fluitje van een cent.

Deze compressor is een zogeheten olievrije compressor. Dat wil zeggen dat er geen olie gebruik wordt door de compressor. Hierdoor heb je geen last van oliedampen in en rondom de werkomgeving. Hoe fijn is dat?

Het belangrijkste voordeel van deze compressor is wellicht het compacte formaat. Je bent daardoor erg flexibel; je kan de compressor tenslotte naar elke gewenste plek meenemen. Ook kan je de compressor makkelijk opbergen, zonder dat deze veel ruimte in beslag neemt.

Qua luchtopbrengst zit het ook goed met deze compressor. De luchtopbrengst bevat namelijk 130 liter per minuut. Dit gaat gepaard met een luchtdruk van 8 bar en een ketel met een inhoud van 6 liter.

Deze luchtopbrengst zorgt ervoor dat je hand en span klusjes in en rondom het huis uit kan voeren. Hierbij valt te denken aan:

 • Het oppompen van banden
 • Het opblazen van bijvoorbeeld een zwembadje
 • Het schoonblazen van een werkplek of het erf
 • Het uitvoeren van lichte klusjes in combinatie met pneumatisch gereedschap.

Met name dat laatste punt is interessant. Je kan deze compressor namelijk in combinatie met pneumatisch gereedschap gebruiken. Zo kan je nagels schieten of moeren vast/los draaien. Al met al is dit een veelzijdige compressor.

Helaas is het niet allemaal koek en ei bij deze compressor. Nee, ook deze compressor heeft enkele nadelen. Zo klagen meerdere gebruikers over het geluidsniveau van deze compressor.
Ook blijkt dat deze compressor niet geschikt is om langdurig te gebruiken, zonder dat de motor warm gaat worden.

Geluidsniveau is té hoog.
Conclusie:
Deze compressor is uitermate geschikt voor mensen die af en toe klusjes uit willen voeren waarbij een compressor nodig is. Het is geen bijzondere compressor, maar juist daardoor is het een erg fijn apparaat. Het belangrijkste voordeel is de compactheid en het feit dat het een olievrije compressor is.

► Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Olievrij
 • Compact
 • Veelzijdig
Nadelen
 • Lawaaierig
 • Motor kan warm worden bij langdurig gebruik

Airpress L 6-105 Silent – beste stille model voor onder andere tacken Airpress L 6-105 Silent

Heb je behoefte aan een simpele compressor die vooral erg stil is? Dan is de Airpress L 6-105 Silent een erg geschikt model. Dit apparaat heeft namelijk een geluidsniveau van maar 68 decibel. Hiermee is het één van de stilste compressoren die je kan verkrijgen.

Met deze compressor kan je vele klusjes uitvoeren. Dat loopt uiteen van het schoon blazen van een omgeving tot aan het opblazen van een zwembad of banden. Ook kan je dit apparaat gebruiken voor tackwerkzaamheden.

Het is erg makkelijk om dit apparaat mee te nemen naar de gewenste plek. Dat komt allereerst door het lage gewicht van 10 kilogram. Anderzijds heeft deze compressor een erg compact formaat. Hierdoor ben je in staat om dit apparaat flexibel in te zetten.

Een positief kenmerk van deze compressor is bovendien dat het een olievrije compressor is. Dit betekent dat de compressor geen olie nodig heeft en dat heeft weer als voordeel dat er weinig onderhoud vereist is. Ook heb je geen last van oliedampen.

Tot slot zijn ook enkele gegevens nog van belang bij een compressor. Deze compressor heeft een ketelinhoud van 6 liter en heeft een netto luchtopbrengst van 65 liter per minuut, een aanzuigvermogen van 105 liter per minuut en een maximale luchtdruk van 8 bar.

We willen graag ook nog enkele nadeeltjes aanstippen van deze compressor. Door de kleine ketel en de relatief lage luchtopbrengst is het niet mogelijk om deze compressor voor zware werkzaamheden in te zetten.Airpress L 6-105 Silent 2

Ook is het erg spijtig dat er geen reduceer ventiel aanwezig is op deze compressor. Met een reduceer ventiel zal het gebruiksgemak van deze compressor nog verder verbeteren. Helaas is dat dus niet aan de orde.

Niet geschikt voor zware werkzaamheden.
Conclusie:
Deze compressor is uitermate geschikt voor mensen die behoefte hebben aan een stille compressor. Het feit dat dit een olievrije compressor is, is ook een fijn voordeel. Tevens is het een erg compact apparaat, waardoor je erg flexibel bent. Helaas is de compressor niet geschikt voor zwaardere kluswerkzaamheden.

► Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Compact formaat
 • Erg stil
 • Tackwerkzaamheden zijn mogelijk
Nadelen
 • Niet geschikt voor zware werkzaamheden
 • Geen reduceer ventiel aanwezig

Airpress HL 310/25 – beste krachtige compressor voor doe-het-zelvers Airpress HL 310 25

Ben je een doe-het-zelver en moet je soms klussen uitvoeren waarbij een compressor vereist is? Kijk dan niet verder dan de Airpress HL 310/25. Deze compressor heeft alle kenmerken die je nodig hebt. Met deze compressor is het uitvoeren van elke klus een feestje.

Je kan deze compressor namelijk veelzijdig inzetten. Je kan hier hand en span klusjes mee uitvoeren, zoals het oppompen van (fiets)banden, het schoon blazen van een ruimte of het opblazen van een zwembadje. Deze klusjes voer je gemakkelijk uit, onder andere door de vele voordelen die deze compressor met zich mee brengt.

Maar, je kan deze compressor ook gebruiken in combinatie met pneumatisch gereedschap. Deze compressor kan bijvoorbeeld een boormachine of een slagmoersleutel aandrijven. Hierdoor wordt het klussen nóg leuker en gemakkelijker voor jou.

Deze compressor heeft een netto luchtopbrengst van 130 liter per minuut. Hiermee is het een erg krachtige compressor. Ook heeft de ketel een inhoud van 24 liter; dat is ook een erg fijn gegeven.

De Airpress HL 310/25 is een zogeheten oliegesmeerde compressor. Dat betekent dat de motor gesmeerd wordt door olie. Dit heeft twee zaken tot gevolg:

 • De motor heeft soms onderhoud nodig.
 • De levensduur van deze compressor is relatief lang.

Dat tweede punt is een belangrijk voordeel van deze compressor.

Het eerste punt is echter één van de nadelen van deze compressor. Doordat het een oliegesmeerde compressor is, kan er slijtage optreden aan de onderdelen. Het is daardoor noodzakelijk om af en toe onderhoud uit te (laten) voeren.

Een ander nadeel is het geluidsniveau van deze compressor. Als je deze compressor langdurig gebruikt, is het gebruiken van gehoorbescherming absoluut aan te raden.

Het geluidsniveau is aan de hoge kant.
Conclusie:
Deze compressor is uitermate geschikt voor doe-het-zelvers die behoefte hebben aan een krachtig apparaat. Door de grote ketelinhoud en de machtige netto luchtopbrengst ben je in staat om zware klussen uit te voeren met behulp van deze compressor. Helaas is het geluidsniveau wel aan de hoge kant.

► Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Erg krachtig
 • Lange levensduur
 • Hoge netto luchtopbrengst per minuut
Nadelen
 • Lawaaierig
 • Onderhoud soms vereist

Airpress HL 425-100V – beste compressor voor zware klussen Airpress HL 425-100V

Heb je behoefte aan een krachtige compressor die bovendien een grote tankinhoud heeft? Met andere woorden; moet je soms langdurige, zware klussen uitvoeren? Dan is de Airpress HL 425/100V hier uitermate geschikt voor. Deze compressor is op het lijf geschreven voor zware klussen.

Dankzij een 2200 watt motor en een ketel met een inhoud van 100 liter is dit een zeer fijne compressor. Dat wordt bovendien versterkt door de netto luchtopbrengst van 225 liter. Je hebt al met al een zeer krachtige compressor tot je beschikking.

Dankzij deze hoge kracht ben je in staat om vele klussen uit te voeren met deze compressor. Je kan de compressor dan ook moeiteloos gebruiken in combinatie met pneumatisch gereedschap. Dit apparaat helpt je om het klussen nóg leuker te maken.

Airpress HL 425-100V twee aansluitingen

Veel gebruikers waarderen ook het feit dat deze compressor twee luchtaansluitingen heeft. Dit vergemakkelijkt het klussen nog meer. Dankzij de krachtige motor is het klussen sowieso al een stuk leuker en gemakkelijker.

Een fijn kenmerk van deze compressor is bovendien dat het een oliegesmeerde compressor is. Hierdoor is de levensduur behoorlijk lang en valt het geluid ook enigszins mee. Helaas heeft de compressor wel enig onderhoud nodig op z’n tijd. Dat is één van de nadelen van de Airpress HL 425-100V.

Een ander nadeel is dat dit een behoorlijk fors apparaat is. Dat wil zeggen; de afmetingen zijn groot en daardoor is het niet gemakkelijk om dit apparaat op te bergen. Dat wordt nog eens versterkt door het hoge gewicht.

Zwaar en groot apparaat.
Conclusie:
Deze compressor is uitermate geschikt voor mensen die een erg krachtige compressor willen voor langdurige werkzaamheden. De netto luchtopbrengst is waanzinnig en ook is de ketelinhoud erg groot. Helaas heeft deze compressor af en toe onderhoud nodig en is het een log en zwaar apparaat.

► Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Erg krachtig
 • Veelzijdig
 • Twee luchtaansluitingen
Nadelen
 • Zwaar
 • Groot
 • Onderhoud soms vereist

Airpress HK 600-270 – Beste zware zuigercompressor

Ben je op zoek naar een professionele zuigercompressor? Dan is de Airpress HK 600-270 uitermate geschikt voor je. Deze compressor is absoluut niet te vergelijken met bovenstaande compressoren. Het verschil is direct al terug te zien in de kleur van het apparaat. Deze compressor is namelijk niet blauw, zoals bovenstaande compressoren wel zijn.

Airpress HK 600-270

Dankzij de kleur valt het direct op dat dit een professionele compressor is. Dat is ook terug te zien in de gegevens van de compressor:

 • Ketelinhoud: 270 liter
 • Maximale luchtdruk: 10 bar
 • Netto luchtopbrengst: 380 liter per minuut
 • Aanzuigvermogen: 539 liter per minuut

Deze gegevens laten direct zien dat we hier te maken hebben met een compressor die je voor zware werkzaamheden in kan/moet zetten. Het is dan ook absoluut geen compressor voor thuisgebruik.

Een fijn voordeel van deze Airpress HK 600-270 is het feit dat het een oliegesmeerde compressor is. Hierdoor is de levensduur erg lang. Dat is ook wel fijn gezien het hoge prijskaartje van de compressor.

Het is duidelijk dat je met deze compressor een ongelooflijk krachtig apparaat tot je beschikking hebt. Sluit deze compressor gemakkelijk aan op je pneumatische gereedschap en maak elke klus een stukje makkelijker en fijner.

Is het dan allemaal koek en ei met deze compressor? Nee, niet echt. Ook deze compressor heeft zo zijn nadelen. Allereerst valt het hoge gewicht direct op. De compressor weegt maar liefst 134 kilogram. Je verplaatst deze compressor dan ook niet zomaar.

Een ander nadeel is het relatief hoge prijskaartje van de compressor. Je betaalt al snel ruim 1100 euro voor dit apparaat. Maar, daarbij dienen we wel te vermelden dat je waar voor je geld krijgt.

Erg zwaar apparaat.
Conclusie:
Deze zware en krachtige compressor is uitermate geschikt voor een professional die veel zware klussen uit moet voeren. De netto luchtopbrengst is gigantisch te noemen, evenals de ketelinhoud. Met deze compressor kan je de zwaarste werkzaamheden aan.

► Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Erg krachtig
 • Grote netto luchtopbrengst
 • Grote ketelinhoud
Nadelen
 • Zwaar en groot
 • Hoog prijskaartje

Airpress

Airpress

In dit artikel heb je informatie over vijf prachtige compressoren van het merk Airpress kunnen lezen. Deze compressoren hebben allemaal hun eigen kenmerken en bijbehorende voor- en nadelen. Dat laat direct zien dat het assortiment van Airpress erg uitgebreid is.

De heren Doeke de Vries en Harmen de Vries hebben in 1956 de eerste Airpress compressor op de markt gebracht. Het is daarmee een van oorsprong Nederlands bedrijf. In de afgelopen jaren heeft er een ware expansie plaatsgevonden. De compressoren zijn gigantisch verbeterd en worden momenteel in geheel Europa verkocht.

De compressoren van Airpress kenmerken zich door duurzaamheid, een lange levensduur en krachtige motoren. De toepassingen zijn bovendien erg uitgebreid; men kan zowel simpele klusjes uitvoeren met de basismodellen, maar met de krachtigste modellen kunnen de meest zware kluswerkzaamheden uitgevoerd worden.

Tresna.nl
Logo