Beste vijververlichting

Heb je in je tuin voor een vijver gekozen? Verstandige keuze. Een vijver brengt letterlijk en figuurlijk leven in je tuin. Er leven insecten rondom de vijver, er leven insecten op het water en er leven mogelijk ook nog vissen in de vijver zelf. Daarnaast is de vijver voortdurend in beweging; het is hierdoor heerlijk om urenlang naar je vijver te kijken. Wil je dit ook in het donker kunnen doen? Dan komt vijververlichting goed van pas. In dit artikel lees je alles over de beste soorten vijververlichting.

Onze top 6 vijververlichting

Afbeelding

Product


Pontec PondoStar LED

Onze beste koop!

Pontec PondoStar LED

Beste koop vijververlichting onder water

of

Aquaforte Verlichting led

Aquaforte Verlichting led

Beste spots voor rond de vijver

of

VidaXL drijvende bollen

VidaXL drijvende bollen

Beste solar vijververlichting 

of

Superfish Vijver Led Light

Superfish Vijver Led Light

Beste veelzijdige vijververlichting

of

Pontec PondoStar LED Set 6

Pontec PondoStar LED Set 6

Beste uitgebreide set vijververlichting

of

Velda Welkin

Velda Welkin

Beste sfeervolle vijververlichting

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Pontec PondoStar LED

Beste koop vijververlichting onder water

Pontec PondoStar LED

of

Aquaforte Verlichting led

Beste spots voor rond de vijver

Aquaforte Verlichting led

of

VidaXL drijvende bollen

Beste solar vijververlichting 

VidaXL drijvende bollen

of

Superfish Vijver Led Light

Beste veelzijdige vijververlichting

Superfish Vijver Led Light

of

Pontec PondoStar LED Set 6

Beste uitgebreide set vijververlichting

Pontec PondoStar LED Set 6

of

Velda Welkin

Beste sfeervolle vijververlichting

Velda Welkin

of

Voor- en nadelen van vijververlichting

Een belangrijk voordeel van vijvervelrichting is dat je voor veel soorten lampen kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld allerlei soorten lampen rondom de rand van de vijver zetten. Hierbij kun je denken aan decoratieve verlichting, aan vijververlichting op zonne-energie en aan tuinspots. Met deze tuinspots leg je de aandacht op planten en bloemen die rondom de vijver staan.

Richt je het liefste de volledige aandacht op de vijver zelf? Dan kun je kiezen voor onderwaterverlichting. Met lampen die je ín de vijver plaatst, krijgt de totale vijver een unieke uitstraling. Een uitstraling waar je ongetwijfeld elke dag ultiem van geniet.

Dat is sowieso een voordeel van vijververlichting; het zorgt voor een fraaie uitstraling. De toch al fraaie vijver wordt dankzij de verlichting nóg fraaier. Daarbovenop komt – wat ons betreft – dat de vijver ook nog gezelliger wordt. Zeker als je lampen rondom de vijver zet, krijgt de vijver een mythische sfeer.

Daarnaast is vijververlichting ook nog goed voor de vissen in je vijver. De beste vijververlichting zorgt hierbij voor meerdere voordelen:

 • Algen blijven op afstand. Een nadeel van een vijver in de tuin is dat algen hier maar al te gek op zijn. Door voor vijververlichting in je tuin te kiezen, hou je de algen in ieder geval goed op afstand.
 • Vissen hebben het licht nodig. Wist je dat vissen ook behoefte aan licht hebben? Het licht is namelijk belangrijk voor fotosynthese; dit is een proces waarbij vissen (en planten) energie uit licht omzetten in zuurstof en glucose.

Dat je uit veel soorten vijververlichting kunt kiezen, is uiteraard een belangrijk voordeel. Je bent hierdoor altijd in staat om de gewenste verlichting te vinden. Ongeacht wat je wensen zijn, hoe groot je vijver is en op welke manier je de vijver wilt verlichten.

Bijkomend voordeel: je kunt ook voor vijverlampen op zonne-energie kiezen. Dankzij de zonne-energie is het niet (meer) nodig om elektriciteitskabels naar je vijver toe te trekken. Dit komt de algehele uitstraling van de vijver en tuin alleen maar ten goede.

Bij vijververlichting moet je wel even goed met de installatie rekening houden. Wil je bijvoorbeeld vijververlichting onder water hebben? Dan is het een uitdaging om de lampen daar neer te zetten. Het is wellicht verstandig om dit éérst te doen en vervolgens pas de vijver met water – en vissen – te vullen.

Ook moet je rekening houden met het vervangen van de lampen. Op het moment dat de vijververlichting kapot is, is het bijzonder lastig om de lampen te vervangen. Hiervoor verwijzen wij je graag naar onderstaande video. In deze video zie je hoe een expert een vijverlamp in een vijver monteert:

Al met al is vijvervelrichting volgens ons een ware aanrader. Het licht zorgt voor een gezellige sfeer, legt de focus op de vijver en is ook nog goed voor de vissen. Check daarom direct onderstaande reviews; in deze reviews bespreken wij de vijf beste soorten vijververlichting.

Beste koop vijververlichting onder water – Pontec PondoStar LED

Dat je uit meerdere soorten vijververlichting kunt kiezen, mag inmiddels duidelijk zijn. Heb je persoonlijk een grote voorkeur voor licht onder water? Dan kies je wat ons betreft het beste voor deze Pontec PondoStar LED. Deze lamp is volgens onze test de beste koop vijververlichting voor onder water.

Als je deze lamp aankoopt, krijg je één lamp geleverd met een wattage van 2 Watt. Deze lamp geeft prachtig licht af en draagt daarmee bij aan de gave uitstraling van je vijver. Doordat het licht relatief warm is, krijgt het water een bijzonder een uitstraling. Een uitstraling waar je ongetwijfeld de gehele dag naar kunt kijken.

Qua samenstelling is dit volgens een super handige lamp. Dit komt onder meer door de volgende twee aspecten:

 • Kabel: deze lamp zit aan een kabel vast. Aan de kabel zit een stekker die je in een stopcontact moet pluggen. Nadat je dit gedaan hebt, geniet je direct van het fraaie licht in je vijver. Belangrijk voordeel hierbij is dat deze kabel maar liefst 7 meter lang is.
 • 5 bij 7 centimeter groot: deze vijverlamp is slechts 5 bij 7 centimeter groot. De lamp neemt hierdoor nagenoeg geen ruimte in je vijver in. Dát zorgt ervoor dat je vissen ‘gewoon’ vrij baan hebben in je vijver om heerlijk rond te zwemmen.

Wil je het liefste deze spot iets boven water gebruiken? Ook dat is mogelijk. Deze spot is volledig waterdicht, maar is ook tegen de vele weersomstandigheden bestand. Je kunt deze vijververlichting dan ook gerust boven en onder water gebruiken.

Belangrijk bijkomend voordeel: deze lamp is bijzonder energiezuinig. Zelfs als je deze lamp de gehele dag laat branden, betaal je je niet scheel aan de energierekening.

Bij deze beste vijververlichting voor onder water hoef je met slechts één nadeel rekening te houden: het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 39,95 euro voor deze lamp. Vrij veel geld wat ons betreft, zéker omdat je slechts één lamp geleverd krijgt.

Pontec PondoStar LED beste

Gelukkig krijg je wel alle toebehoren geleverd. Zoals je op de foto schuin hierboven kunt zien, krijg je de kabel en stekker meegeleverd. Verder heb je niks nodig voor deze vijverlamp. Bedenk alleen even goed hoe je de kabel door je tuin laat lopen.

Deze lamp is behoorlijk prijzig; je betaalt 40 euro voor slechts één lamp.

Voordelen
 • Werkt perfect onder water
 • Fraai wit licht
 • Met een 7 meter lange kabel
 • Prima kwaliteit
 • Ook boven water te gebruiken
Nadelen
 • Vrij duur
Conclusie

De Pontec PondoStar LED is de beste vijverlamp voor onder water. Met deze lamp creëer je een mythische en fraaie sfeer in je vijver. Je vijver wordt op een fraaie manier verlicht, waardoor je mogelijk ook beter zicht op het onderwaterleven krijgt. Houd alleen rekening met het relatief forse prijskaartje.

Beste spots voor rond de vijver – Aquaforte Verlichting led

In veel tuinen is een vijver niet zomaar een vijver. Nee, dit is veelal het punt in de vijver waar alles bij elkaar komt. Hierbij kun je denken aan fraaie planten, aan ornamenten en mogelijk ook aan een waterval. Is dit bij jouw vijver ook zo? Dan kun je het beste kiezen voor deze Aquaforte Verlichting led. Dit zijn volgens ons namelijk de beste inbouwspots voor rond de vijver.

Met deze inbouwspots verlicht je de gewenste objecten in of rondom de vijver. Je kunt een spotje laten schijnen op het waterornament, op een fraaie bloem rondom de vijver en op de waterval. In totaal krijg je in deze set 3 LED spots geleverd; je kunt hier dus alle kanten mee op.

Belangrijk bijkomend voordeel is dat je deze lampjes ook onder water kunt gebruiken. Ook hiermee geniet je een prachtige verlichting in de vijver. Dit is onder meer te danken aan de kleurtemperatuur van 3000 K en de lichtsterkte van 1080 lumen. Het licht is hierdoor vrij sterk en warm wit. Dit zorgt voor de gewenste sfeer in en rondom je vijver!

Een ander voordeel is de aanwezige lichtsensor. Met dank aan deze lichtsensor hoef je zelf de lampjes niet aan en uit te schakelen. Voor het aansluiten van deze lampjes krijg je alle toebehoren geleverd:

 • Een kabel van 2 meter lang. Deze kabel sluit je op het stopcontact en op de transformator aan.
 • Een kabel 4,5 meter lang. Deze kabel sluit je tussen de transformator en de eerste lamp aan.
 • Twee kabels van 1 meter lang. Met deze kabels sluit je vervolgens de drie lampen op elkaar aan

Voor deze set van 3 lampjes betaal je vrij veel geld; 248 euro om precies te zijn. Concreet betekent dit dat je ongeveer 83 euro per lampje moet betalen. Vrij veel geld, zeker omdat de lampjes vrij klein zijn. Toch is de aanschaf hiervan aan te raden. Met deze lampjes verlicht je op een prachtige manier de vijver én het gebied hieromheen.

Deze spots zijn duur; 248 euro voor in totaal 3 spots.

Voordelen
 • Set van 3 spots
 • Perfect geschikt voor rondom de vijver
 • Ook geschikt voor onder water gebruik
 • Automatische lichtsensor
 • Lange kabels
Nadelen
 • Duur
Conclusie

De Aquaforte verlichting led zijn de beste inbouwspots voor rondom je vijver. Met deze spots verlicht je op een fraaie manier de vijver, maar ook bijvoorbeeld een waterornament, een waterval of andere objecten rondom de vijver. De kabels zijn lang genoeg om te variëren met de exacte plaatsing van de inbouwspots!

Beste solar vijververlichting – VidaXL drijvende bollen

Heb je liever geen kabels door je tuin heen lopen? Dat is goed voor te stellen. Gelukkig kun je tegenwoordig voor allerlei soorten tuinverlichting op zonne energie kiezen. Een populaire keuze, aangezien de solar verlichting in de tuin ook nog duurzaam is. Dat geldt ook voor deze VidaXL drijvende bollen. Dit is volgens ons de beste solar vijververlichting.

Deze vijververlichting bestaat uit vier onderdelen. Ten eerste de grondspies met aan de bovenzijde een klein zonnepaneeltje. Dit zonnepaneeltje vangt gedurende de dag zonlicht op én zet dit licht om naar energie. Met deze energie gaan de drie drijvende bollen ’s avonds branden.

Deze drijvende bollen brengen een onwijs leuke verlichting met zich mee. Dit is te danken aan de vorm, de afmetingen en de weerkaatsing op het water. Hoe deze weerkaatsing er precies uitziet, zie je duidelijk op de foto schuin hieronder. Overigens hebben de bollen een diameter van 9,5 centimeter; prima wat ons betreft.

Schijnt de zon overdag? Dan branden de bollen tot wel 8 uur lang. Dit betekent dat je de gehele avond in je vijver van prachtig en sfeervol licht verzekerd bent. De bol is uiteraard waterdicht en kun je daardoor zelfs onder water dompelen.

Bij deze lampjes heeft VidaXL voor een LED lichtbron gekozen. Deze lichtbron is duurzaam én geeft prachtig licht af. Dit licht kan het beste als ‘warm wit’ omschreven worden. Op de foto hiernaast zie je hoe de drijvende bollen precies branden.

Voor deze solar vijververlichting betaal je slechts 34 euro. Voor dit bedrag ben je de komende jaren verzekerd van handige en sfeervolle vijverlichting. Belangrijk voordeel hierbij is dat je dus géén geld kwijt bent aan energie. Alle energie die deze drijvende bollen gebruiken, wordt opgewekt door het zonnepaneeltje.

Wel moet je even goed rekening met de kabels houden. Zoals je op de foto kunt zien, hebben deze drijvende bollen namelijk wel een kabel. Deze kabel bevindt zich tussen de bollen en de grondspies. Je kunt hierdoor niet de drijvende bollen meters uit elkaar leggen in een grote vijver.

VidaXL drijvende bollen beste

De bollen en grondspies zitten met een niet al te lang snoer aan elkaar vast.

Voordelen
 • Geweldige vorm van vijververlichting
 • Duurzaam (zonne energie)
 • Voordelige keuze op de lange termijn
 • Lange levensduur
 • Volledig waterdicht
 • Warm wit licht
Nadelen
 • Loopt een (korte) kabel naar elke bol toe
Conclusie

De VidaXL drijvende bollen zijn volgens ons de beste vijververlichting op zonne-energie. Dankzij de zonne-energie geniet je van veel gemak en ben je geen geld aan energie kwijt. De bollen zelf zorgen voor sfeervol en fraai licht in de vijver. Al met al een unieke vorm van vijververlichting die op lange termijn véél voordelen biedt.

Beste veelzijdige vijververlichting – Superfish Vijver Led Light

Dat vijververlichting niet zomaar vijververlichting is, blijkt duidelijk uit dit artikel. In dit artikel heb je immers al met drie significante andere soorten vijververlichting kennis kunnen maken. Gaat je voorkeur echter uit naar vijververlichting die je veelzijdig kunt gebruiken? Dan raden wij je deze set van Superfish aan; dit is volgens ons de beste veelzijdige vijververlichting.

Om meerdere redenen is deze set veelzijdig in te zetten. De belangrijkste reden is toch wel dat je zelf de kleuren van de lampen in kunt stellen. Zoals je op de foto al kunt zien, hebben de lampjes allemaal een andere kleurlens. Door deze kleurlens geeft de lamp aan de linkerkant bijvoorbeeld groen licht. Dat is weer eens wat anders dan de standaard witte verlichting.

De lampjes zelf zitten met een snoer aan elkaar vast. Aan het uiteinde van dit snoer is een stekker aangebracht; zodra je deze stekker in het stopcontact doet, beginnen de lampjes direct te branden. Belangrijk voordeel hierbij is dat de lampjes op 1,5 meter afstand van elkaar afzitten. De afstand van het linkerlampje tot aan het rechterlampje is hierdoor 3 meter. Ideaal.

Ook de kabel naar het stopcontact toe, is bijzonder lang. 9 meter om precies te zijn. Dit betekent dat je in de directe omgeving van de vijver géén stopcontact hoeft te hebben. Dit maakt deze lampjes volgens ons des te veelzijdiger.

Dat je bij aanschaf drie lampjes geleverd krijgt, is erg fijn. Dat je hierbij ook nog 4 kleurlenzen geleverd krijgt, biedt nog meer mogelijkheden. De kleurlens maak je makkelijk op een lampje vast, waarna het lampje voor de kleur van de lens zorgt. Doordat je deze lenzen makkelijk kunt wisselen, varieer je naar hartenlust met de kleur van de lampjes.

Zoals je mogelijk al verwacht had, zijn dit lampjes die ook onder water gebruikt kunnen worden. Moet je je eens het volgende voorstellen: in de linkerhoek zie je groen licht naar boven komen en in de rechterhoek van je vijver zie je blauw licht naar boven komt. Prachtig toch? Met deze veelzijdige vijververlichting geef je je vijver echt een unieke uitstraling mee.

Bij deze vijverlampen kun je met twee nadelen rekening houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op het gewicht van de lampjes. De lampjes zijn nogal licht, waardoor deze door het minste of geringste om kunnen vallen.

Het tweede nadeel heeft betrekking op het prijskaartje. Voor deze set vijverlampen betaal je bij onze partner Bol.com ruim 53 euro. Dit vinden wij toch behoorlijk aan de prijs, ondanks dat je 3 lampjes geleverd krijgt.

Deze lampjes zijn iets te licht; ze vallen hierdoor snel in het water om.

Voordelen
 • Met 4 kleurlenzen geleverd
 • Set van 3 lampjes
 • Makkelijk te installeren
 • 1,5 meter kabel tussen de lampjes
 • LED lichtbron
Nadelen
 • Vrij duur
 • Iets te licht
Conclusie

De Superfish Vijver Led Light is wat ons betreft de beste veelzijdige vijververlichting. Deze vijververlichting brandt in verschillende kleuren en kan op meerdere manieren gebruikt worden. Dat je zelf ook nog de kleurlenzen aan kunt passen, spreekt ons al helemaal aan. Houd wel goed rekening met het minieme gewicht.

Beste uitgebreide set vijververlichting – Pontec PondoStar LED Set 6

Heb je een vrij grote vijver in je tuin? Dan heb je aan bovenstaande sets niet al te veel. Met slechts 1 of 3 lampjes ben je niet in staat om een grote vijver in de spotlights te zetten. Dat is echter wél mogelijk met deze uitgebreide set van Pontec. Dit is volgens ons de beste uitgebreide set vijververlichting.

In deze set vind je maar liefst 6 spotjes. Hoe je deze spots gebruikt, is volledig aan jezelf om te bepalen. Je kunt de hoek van de spots volledig zelf instellen, waardoor je bijvoorbeeld een waterornament in de spotlights kunt zetten. Je kunt echter ook spots op de vijver zelf laten schijnen. Met deze uitgebreide set kun je al met al veel kanten op.

Belangrijk voordeel is dat je deze lampen ook nog in het water kunt laten branden. Op die manier creëer je weer een heel ander lichtperspectief. Doordat je zes spots geleverd krijgt, kun je echt heel veel kanten met deze uitgebreide set op.

Een ander belangrijk voordeel van deze spots is de energiezuinigheid. Elke lamp heeft namelijk een wattage van slechts 5 Watt. Door deze minieme wattage verbruiken de lampen niet al te veel energie. Want ja, deze lampen moet je wel op een stopcontact aansluiten. Daarvoor krijg je een kabel van 3 meter geleverd; dit had van ons wel wat langer gemogen.

De lampjes zelf zitten overigens ook met een kabel aan elkaar vast. Pontec heeft hierbij gekozen voor een onderlinge afstand van 1,2 meter. Het totale snoer neemt hierdoor in ieder geval de nodige meters in beslag. Handig voor in een grote vijver.

Deze lampjes beschikken over nóg een handige extra: een schemersensor. Zodra de zon ondergaat, ontbranden de lampjes automatisch. Je geniet hierdoor echt elke avond van een fraaie en sfeervolle verlichting op en rondom je vijver.

Iets waar wij niet helemaal enthousiast over zijn, is de kleur van het licht. Het licht is behoorlijk fel wit. Wij zouden liever hebben gezien dat de lichtkleur iets warmer zou zijn. Neemt niet weg dat de lampjes alsnog voor fraai licht zorgen.

Voor deze uitgebreide set betaal je niet overdreven veel geld. Nee, bij onze partner Bol.com kost deze set slechts 69,50 euro. Dit komt neer op nog geen 12 euro per lampje. Ten opzichte van bovenstaande varianten is dat behoorlijk voordelig.

Het snoer van de transformator tot aan het eerste lampje is slechts 3 meter lang.

Voordelen
 • Set van 6 lampjes
 • Met schemersensor
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Energiezuinig
 • LED licht
 • Afstand van 1,2 meter tussen de lampjes
Nadelen
 • Kabel van transformator is aan de korte kant
 • Lichtkleur is iets te fel
Conclusie

De Pontec PondoStar LED Set 6 is met afstand de beste set vijververlichting. Dat je maar liefst 6 lampjes geleverd krijgt, biedt veel mogelijkheden. Je bent hierdoor ook in staat om bijvoorbeeld een grote vijver te verlichten. Of om meerdere ornamenten in en rondom het water te verlichten. Deze lampjes kun je overigens ook nog onder water gebruiken.

Beste sfeervolle vijververlichting – Velda Welkin

Wat is voor jou de reden dat je vijververlichting wilt hebben? Wil je dit vooral om een gezellige sfeer in je vijver te creëren? Dan is de Velda Welkin vijverlamp de beste optie voor je. Volgens onze bescheiden mening is dit de beste sfeervolle vijververlichting.

Deze eretitel heeft de lamp onder meer aan de unieke vormgeving te danken. Dit is niet zo’n lamp als alle bovenstaande varianten, maar is een soort van maanlamp met allemaal flexibele draden. Deze draden kun je naar wens instellen, waardoor je de stand van de LED’s zelf instelt.

In totaal gaat het om 13 leds. Deze leds geven fraaie licht af en zorgen daarmee voor een gezellige sfeer onder het water. Het merk Velda omschrijft dit zelf als ‘een sterrenhemel onder het water’. Bij die omschrijving kunnen wij ons alleen maar aansluiten.

Dit is een lamp die je zowel boven als onder water kunt gebruiken. Door het gewicht zakt de lamp al snel naar beneden toe, maar dit kun je uiteraard op een handige manier voorkomen. De lamp wordt in ieder geval met een kabel van 5 meter geleverd; wij hadden graag iets langer gezien, maar dat is niet anders.

Met deze lamp creëer je een hele sfeer in je tuin. Als mensen je tuin in lopen, valt hun oog ongetwijfeld direct op je vijver. Met alle dank aan deze sfeervolle vijverlamp. Voor deze vijverlamp van Velda betaal je een bedrag van bijna 50 euro. Niet goedkoop, maar je krijgt wel veel waar voor je geld.

Kabel van 5 meter had iets langer gemogen.

Voordelen
 • Unieke vorm van vijververlichting
 • 13 LED’s
 • Waterdicht
 • Flexibele draden naar wens aan te passen
 • Hele bijzondere sfeer
Nadelen
 • Kabel van 5 meter
Conclusie

De Velda Welkin is naar onze mening de beste sfeervolle vijververlichting. Met deze lamp creëer je als het ware een sterrenhemel onder het water. De exacte uitstraling bepaal je ook nog eens zelf; je kunt de 13 flexibele draden namelijk naar wens instellen. Al met al een ware aanraden voor mensen die het nét graag iets anders willen hebben in hun vijver.

Koopgids

In een fraaie vijver is fraaie vijververlichting eigenlijk onmisbaar. De vijververlichting zorgt voor een gezellige sfeer en kan ook nog praktisch zijn.

Maar, voor welke vijververlichting kun je nou het beste kiezen? Dat is een vraag waar de nodige mensen tegenaanlopen. Om een ieder hiermee te helpen, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een nieuwe vijverlamp.

 Waar wil je de vijververlichting hebben?

Ten eerste moet je heel goed nadenken over de plaatsing van de vijververlichting. Je hebt hier eigenlijk twee mogelijkheden voor:

 • Spots rondom de vijver. Met spots rondom de vijver zet je de vijver, een waterornament of een waterval in de spotlights.
 • Onder water. Met een lamp onder water creëer je een fraaie uitstraling. Op het moment dat het vijverwater vies wordt, neemt het effect van de lamp uiteraard wel af.
Waar vijververlichting

Hoeveel lampen wil je hebben?

Ten tweede moet je goed over de hoeveelheid lampen nadenken. Denk je aan 1 lamp voldoende te hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een set van bijvoorbeeld 6 vijverlampen? De keuze is reuze én de keuze is volledig aan jou.

Tip: let bij meerdere lampjes goed op de onderlinge kabelafstand. Wij geven zelf de voorkeur aan een zo’n lang mogelijke kabel tussen de lampjes in.

Op netstroom of op zonne energie

Ten derde moet je goed kijken naar de aandrijving van de vijververlichting. Ook hiervoor bestaan twee mogelijkheden:

 • Op netstroom: bij vijververlichting op netstroom moet je de stekker van de lamp in het stopcontact pluggen. Dit gaat op zich prima, maar je hebt hierdoor wel met een snoer in je tuin te maken.
 • Op zonne energie: deze vijverlampen laden zichzelf gedurende de dag op. Hierdoor verbruiken de lampen geen energie en liggen er ook geen kabels in je tuin.

Overige aandachtspunten

Bij vijververlichting zou je op nog veel meer punten moeten letten:

 • Lichtbron: de voorkeur gaat absoluut uit naar een LED lichtbron. Dit is de meest duurzame lichtbron.
 • Lichtkleur: naar welke lichtkleur gaat je voorkeur uit? Sommige lampen zijn nogal fel wit van licht, terwijl andere warmer licht hebben. Onze voorkeur gaat uit naar iets warmer licht.
 • Lichtsterkte: de lichtsterkte is van belang, maar is niet het allerbelangrijkste. Op het moment dat het water vies is/wordt, neemt de lichtsterkte namelijk snel af.
 • Schemersensor: sommige vijverlampen beschikken over een schemersensor. Erg wenselijk, aangezien je hiermee geen omkijken naar het bedienen van de lamp(en) hebt.
Aandachtspunten vijververlichting

Prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste willen wij je op zowel de prijs als op de kwaliteit wijzen. Het is nu eenmaal een feit dat je voor veel soorten vijverlampen vrij diep in de buidel moet tasten. Wil je het graag zo betaalbaar mogelijk houden? Wacht dan eventueel een aanbieding bij onze partner Bol.com af.

Verder adviseren wij je om heel kritisch naar de kwaliteit te kijken. Kom je bij onze partner Bol.com bij bepaalde lampen veelal negatieve beoordelingen tegen? Kijk dan even door. Negatieve beoordelingen geven vaak aan dat de kwaliteit niet naar wens is.

Slotwoord

Vijververlichting is wat ons betreft onmisbaar in een vijver. Je geeft hiermee de vijver, het water en je gehele tuin de finishing touch. Wil je deze finishing touch graag geven? Kies bij voorkeur voor één van bovenstaande lampen. Mocht je over deze lampen nog vragen hebben, kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met je nieuwe vijververlichting!

Tresna.nl
Logo