Beste elektrische tacker

Met een tacker ben je in staat om materialen aan elkaar te bevestigen. Hiervoor heb je nietjes nodig die je op een makkelijke manier in de tacker kunt stoppen. Om deze nietjes in het materiaal te ‘schieten’, heb je een goede tacker nodig. In het huidige aanbod vallen de elektrische tackers direct op; in dit artikel vertellen we je graag alles over de beste elektrische tackers van het moment.

Onze top 5 elektrische tackers

Afbeelding

Product


Bosch PTK 14 EDT

Onze beste koop!

Bosch PTK 14 EDT

Beste koop elektrische tacker

of

VONROC Elektrische Tacker

VONROC Elektrische Tacker

Beste complete elektrische tacker

of

Powerplus POWX13800

Powerplus POWX13800

Beste snelle elektrische tacker

of

Dewalt DCN660N 18V

Dewalt DCN660N 18V

Beste accu tacker

of

FERM Elektrische Tacker

FERM Elektrische Tacker

Beste goedkope elektrische tacker

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Bosch PTK 14 EDT

Beste koop elektrische tacker

Bosch PTK 14 EDT

of

VONROC Elektrische Tacker

Beste complete elektrische tacker

VONROC Elektrische Tacker

of

Powerplus POWX13800

Beste snelle elektrische tacker

Powerplus POWX13800

of

Dewalt DCN660N 18V

Beste accu tacker

Dewalt DCN660N 18V

of

FERM Elektrische Tacker

Beste goedkope elektrische tacker

FERM Elektrische Tacker

of

Voor- en aandelen van een elektrische tacker

Ben je op zoek naar een geschikte tacker voor je werkzaamheden? Dan moet je een goede vergelijking maken tussen een handtacker en een elektrische tacker. Om meerdere redenen is het aan te raden om voor een elektrisch tacker te kiezen:

 • Je hoeft zelf geen kracht te zetten. Nadeel van een handtacker is dat jezelf veel kracht moet zetten. Zeker als je veel nietjes op één dag moet ‘schieten’, is dit zwaar en belastend. Met een elektrische tacker heb je hier gelukkig geen last van. Zo’n tacker bouwt zelf veel druk op, waarmee de nietjes uiteindelijk moeiteloos in het materiaal geschoten worden.
 • Ergonomisch vormgegeven. Nagenoeg alle elektrische tackers zijn ergonomisch vormgegeven. Dit betekent dat ze fijn in de hand liggen en dat je ze op een fijne manier kunt bedienen. Ook van dit voordeel profiteer je met name als je veelvuldig of lang achtereen gesloten van een tacker gebruik maakt.
 • Krachtig en snel. Doordat een elektrische tacker veel werk voor je uit handen neemt, geniet je van het nodige gemak. Dit gemak blijkt uit het feit dat je zelf geen kracht hoeft te zetten, maar ook uit de snelheid. Als je voor één van de beste elektrische tackers kiest, geniet je van een onwijs hoge werksnelheid. Dit betekent dat de tacker veel nietjes per minuut schiet, waardoor je elke klus snel geklaard hebt. Deze hoge werksnelheid is ook aan de kracht van de elektrische tacker te danken.
 • Betaalbaar. Voor een goede handtacker betaal je slechts een paar tientjes. En voor een goede elektrische tacker betaal je net iets meer dan een paar tientjes. Gezien bovenstaande voordelen raden wij je daarom aan om voor een elektrische tacker te kiezen.
 • Voor meerdere materialen geschikt. Als je voor één van de beste elektrische tackers kiest, kun je hier alle kanten mee op. Dit komt onder meer doordat je met een tacker meerdere materialen kunt bevestigen.

Klinken deze voordelen als muziek in de oren? In dit artikel vertellen wij je graag meer over de beste elektrische tackers van het moment. Voordat we dit doen, willen we je ook nog op enkele aandachtspunten wijzen. De belangrijkste punten zetten we voor je op een rijtje:

 • Afhankelijk van stroom. Indien je van een elektrische tacker gebruik maakt, ben je afhankelijk van stroom. Je hebt altijd een stopcontact (of verlengsnoer) in de buurt nodig. Mocht je dit niet aanstaan, kies je het beste voor een accu tacker. Daar lees je verderop in dit artikel ook nog iets over.
 • Iets zwaarder. Ten opzichte van een handtacker is een elektrische tacker iets zwaarder. Echter is dit logisch te verklaren; een elektrische tacker beschikt immers over een ingebouwde motor. Daar is bij een handtacker geen sprake van.

Wat ons betreft wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. Mede daarom raden wij je de aanschaf van een elektrische tacker van harte aan. Voor welke elektrische tacker je het beste kunt kiezen, lees je in het restant van dit artikel. Ten eerste laten wij je met de vijf beste elektrische tackers kennismaken, waarna wij je ook nog van handige tips voorzien. Met deze handige tips vind je snel de beste elektrische tacker van dit moment!

Beste koop elektrische tacker – Bosch PTK 14 EDT

Er kan maar één elektrische tacker de beste koop zijn. Dit wisten wij toen wij de zoektocht naar de beste elektrische tacker begonnen. Maar, al snel kwamen wij erachter wat nou de beste koop elektrische tacker is. Wat ons betreft is dat de Bosch PTK 14 EDT.

Eén van de redenen hiervoor is te vinden in de kwaliteit. Zoals we in de afgelopen jaren al van Bosch gewend zijn, is de kwaliteit meer dan prima. Indien je op de juiste manier van deze tacker gebruik maakt, geniet je jarenlang van het apparaat. Tijdens deze jarenlange levensduur geniet je nóg meer voordelen, waarover hieronder meer.

Een ander voordeel is te vinden in de dubbele werking. Met deze tacker is het mogelijk om enkele nieten én dubbele nieten te schieten. Als je tussen deze twee standen wilt wisselen, hoef je alleen maar de DuoTac schakelaar te bedienen. Met deze schakelaar behoud je de controle over het apparaat en over je werkzaamheden.

Verder is het ideaal dat deze machine een elektronische slagkrachtinstelling heeft. Dankzij deze instelling geniet je continu van de juiste slagkracht. Bij elk nietje en volledig afgestemd op het materiaal waarin je het nietje gaat schieten.

Ook aan de veiligheid is gedacht bij deze elektrische tacker. Dit blijkt onder meer uit het handige Push + Release systeem. Dit systeem biedt niet alleen de gewenste controle, maar zorgt er ook voor dat de tacker vanzelf geactiveerd wordt. Alleen als jij opdracht geeft om een nietje te schieten, doet de Bosch PTK 14 EDT dit.

Bij aanschaf van de Bosch PTK 14 EDT krijg je de nodige extra’s meegeleverd. Zo krijg je direct 1000 nietjes meegeleverd; het gaat om type 53 nietjes met een lengte van 10 mm. Belangrijk voordeel is ook dat je het magazijn van de Bosch PTK 14 EDT met veel nietjes kunt vullen. Je hoeft hierdoor niet al te vaak het magazijn bij te vullen.

Bosch PTK 14 EDT beste

De ergonomie van deze elektrische tacker vinden wij geweldig. De machine ligt fijn in de hand en is hierdoor uitermate fijn te bedienen. Doordat deze tacker een vermogen van 50 Watt heeft, hoef je zelf nagenoeg geen kracht te zetten. De elektrische tacker neemt al het werk voor je uit handen. Overigens komt de softgrip handgreep ook maar al te goed van pas; je voorkomt hiermee irritaties aan de binnenzijde van je handpalm.

Met de Bosch PTK 14 EDT kun je echt alle kanten op. Dit is te danken aan de bovenstaande voordelen, maar ook aan de veelzijdigheid. Je kunt met deze elektrische tacker namelijk in leer, folie, karton, hout en textiel nieten. In principe kun je dus elke klus met deze elektrische tacker uitvoeren.

Het enige dat iets minder is, is het prijskaartje. Voor deze beste koop elektrische tacker betaal je namelijk 92,00 euro. Dit vinden wij vrij veel geld, zéker in vergelijking met andere elektrische tackers. Neemt echter niet weg dat deze tacker wel van een uitmuntende kwaliteit is. De prijs-kwaliteitsverhouding is daardoor alsnog dik in orde.

Deze elektrische tacker is behoorlijk duur; 92 euro.

Voordelen
 • Erg fijn te bedienen
 • Dubbele- en enkele nieten
 • Met 1000 nietjes geleverd
 • Veilig in gebruik
 • Met elektronische slagkrachtinstelling
 • Uitmuntende kwaliteit
Nadelen
 • Vrij duur
Conclusie

De Bosch PTK 14 EDT is naar onze mening de beste koop elektrische tacker. Deze tacker biedt veel mogelijkheden, ligt heerlijk in de hand en is voor tal van materialen geschikt. Ook beschikt deze elektrische tacker over handige systemen; dankzij deze systemen geniet je onder meer van de gewenste controle, kracht en veiligheid!

Beste complete elektrische tacker – VONROC Elektrische Tacker

Bij het uitkiezen van een elektrische tacker moet je op veel punten letten. Eén van de punten heeft betrekking op de meegeleverde accessoires; check bijvoorbeeld hoeveel nietjes je meegeleverd krijgt. Wil je zoveel mogelijk nietjes en dergelijke meegeleverd krijgen? Kies dan voor de VONROC elektrische tacker. Dit is wat ons betreft de beste complete elektrische tacker.

Dat wij onder de indruk van deze tacker zijn, is te danken aan de meegeleverde accessoires. Bij aanschaf krijg je namelijk 900 nietjes én 300 spijkers meegeleverd. Het gaat hierbij om de volgende nietjes en spijkers:

 • 300 8 mm nietjes
 • 300 10 mm nietjes
 • 300 12 mm nietjes
 • 300 15 mm spijkers

Dat je nietjes en spijkers meegeleverd krijgt, zegt veel over de veelzijdigheid. Met deze elektrische tacker kun je dus zowel nietjes als spijkers schieten. Erg handig, aangezien je deze tacker hierdoor voor tal van klussen in kunt zetten. Denk hierbij aan het bevestigen van tapijt, van stof en van leer. Maar, het is ook mogelijk om bijvoorbeeld panelen met vilt, stof of karton te bekleden.

Het blijft niet alleen bij die mogelijkheden. Met de VONROC elektrische tacker kun je ook nog ijzergaas, folie en plinten bevestigen. In en rondom je huis kun je al met al heel veel klussen uitvoeren.

Dankzij het compacte en lichte ontwerp doe je dit ook nog op een fijne manier. Het apparaat ligt heerlijk in de hand, weegt slechts 950 gram en is van een softgrip handgreep voorzien. Met dank aan deze handgreep hoef je niet bang te zijn voor bijvoorbeeld irritaties in de handpalm.

VONROC heeft ook nog aan de veiligheid gedacht. Zo beschikt deze tacker over een veiligheidspin. Deze pin voorkomt dat de machine zomaar nietjes of spijkers kan schieten. De pin staat dit alleen toe als je de tacker tegen het object aandrukt. Zolang je dit niet doet, doet de tacker niks. Wel zo veilig!

VONROC heeft deze elektrische tacker ook nog voorzien van een bijvulindicator. Aan de hand van deze indicator weet je precies wanneer je het magazijn bij moet vullen. Hier krijg je in ieder geval alle benodigdheden voor geleverd; je krijgt immers 900 nietjes en 300 spijkers meegeleverd. Alle accessoires en dergelijke berg je overigens makkelijk in de opbergtas op. Deze tas krijg je ook meegeleverd bij aanschaf.

Wat ons heel erg aanspreekt, is het prijskaartje. Voor de VONROC elektrische tacker betaal je bij onze partner Bol.com slechts 24,95 euro. Hij is hiermee significant goedkoper dan de beste koop, de Bosch PTK 14 EDT. Maar, je moet wel rekening houden met een iets mindere kwaliteit. Dat er een kwaliteitsverschil tussen Bosch en VONROC bestaat, mag duidelijk zijn.

VONROC elektrische tacker beste

Verder moet je rekening met de stroomkabel houden. Deze kabel is jammer genoeg niet al te lang, waardoor je met een beperkte bewegingsvrijheid van doen hebt. Houd hier goed rekening mee tijdens het uitvoeren van je klus(sen).

Beperkte bewegingsvrijheid door de korte stroomkabel.

Voordelen
 • Met 900 nietjes en 300 spijkers geleverd
 • Veelzijdig in te zetten
 • Met handige opbergtas geleverd
 • Ligt fijn in de hand
 • Erg voordelig
 • Veilig
Nadelen
 • Beperkte bewegingsvrijheid
 • Mindere kwaliteit
Conclusie

De VONROC elektrische tacker is met afstand de beste complete elektrische tacker. De tacker zelf is prima, terwijl dit ook voor de meegeleverde accessoires geldt. Zo krijg je 900 nietjes en 300 spijkers meegeleverd, inclusief een handige opbergtas. De machine zelf is veelzijdig inzetbaar, ligt fijn in de hand en is veilig. Het voordelige prijskaartje maakt het plaatje voor ons compleet!

Beste snelle elektrische tacker – Powerplus POWX13800

Wat is voor jou de reden dat je een elektrische tacker aan wilt schaffen? Eén van de voornaamste redenen waarom veel klussers hiervoor kiezen, is het gemak. Met een goede elektrische tacker geniet je van veel gemak én voer je elke (niet)klus snel uit. Dit is zeker het geval als je voor de Powerplus POWX13800 kiest. Dit is volgens ons de beste snelle elektrische tacker.

Powerplus heeft het voor elkaar gekregen om deze tacker razendsnel te laten werken. De schietfrequentie is maar liefst 30 nietjes per minuut. Als je slechts 10 minuutjes met deze tacker bezig bent, schiet je dus maar liefst 300 nietjes. Zelfs als je grotere klussen uit moet voeren, gaat dat feilloos én snel.

Het fijne is ook dat je dit nietpistool voor tal van werkzaamheden in kunt zetten. Powerplus geeft zelf aan dat het apparaat voor de volgende materialen geschikt is: ijzergaas, film, vilt, weefsel, karton en hout. In principe kun je dus elke klus uitvoeren.

Bij de Powerplus POWX13800 krijg je standaard 300 nietjes en 200 nagels meegeleverd. Het gaat hierbij om 300 nietjes van 16 mm lang en om 200 nagels van 25 mm lang. Wil je nou andere nietjes of nagels gebruiken? Ook dat is mogelijk. De schietnagels kunnen een maximale lengte van 32 mm hebben en de nietjes een maximale lengte van 25 mm.

Tijdens het klussen geniet je van tal van voordelen. Zo is de POWX13800 van een zachte softgrip handgreep voorzien. Je behoudt hierdoor de optimale controle en je hand gaat niet irriteren tijdens het klussen. Verder is het fijn dat deze machine een ingebouwde veiligheidsneus heeft. Alleen als er op deze neus druk komt, schiet de tacker een nietje af. Dit komt de veiligheid ten goede.

Wat ook uniek is, is de slagkrachtinstelling. Bij de POWX13800 bepaal je zelf wat de slagkracht moet zijn, zodat je dit volledig afstemt op het materiaal. Doordat je dit zelf in kunt stellen, behoud je ook nog eens de optimale controle. In het magazijn van deze elektrische tacker kun je 100 nagels of nietjes stoppen. Met dank aan het uitschuifbare magazijn kun je gemakkelijk de nietjes/nagels bijvullen.

Al met al vinden wij dit een prima elektrische tacker. De snelheid is geweldig, terwijl dit ook voor de meegeleverde accessoires geldt. Bij aanschaf krijg je namelijk ook nog een opbergkoffer meegeleverd. In deze koffer bewaar je veilig én handig de tacker, de nietjes en de nagels.

Powerplus POWX13800 beste

Voor de Powerplus POWX13800 betaal je slechts 54,89 euro. Voor nog geen 6 tientjes ben je bij onze partner Bol.com al in staat om deze elektrische tacker aan te schaffen. Nadat je dit gedaan hebt, geniet je van veel gemak, plezier en een immense snelheid.

Wel zijn er zaken waar je rekening mee moet houden. Zo hebben wij opgemerkt dat de nietjes in de machine wel eens verstopt raken. Uiterst onhandig, aangezien het hierdoor niet mogelijk is om het nietje of de nagel af te schieten.

Ook is het jammer dat de stroomkabel erg kort is; slechts 2 meter. Als je een klus uit gaat voeren, moet je daarom altijd een stopcontact in de buurt hebben. Wij hadden liever gezien dat Powerplus voor een iets langere kabel had gezorgd.

De stroomkabel is slechts 2 meter lang.

Voordelen
 • 30 nietjes per minuut
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Met veel accessoires geleverd
 • Slagkrachtinstelling
Nadelen
 • 2 meter lange stroomkabel
 • Raakt wel eens verstopt
Conclusie

De Powerplus POWX13800 is de beste snelle elektrische tacker. Met deze tacker schiet je wel 30 nietjes per minuut af, waardoor je razendsnel werkt. Ondertussen geniet je van het nodige gemak, van veel mogelijkheden en van enkele handige functies. Deze Powerplus elektrische tacker is ook nog interessant geprijsd.

Beste accu tacker – DeWalt DCN660N 18V

In dit artikel heb je met drie prima elektrische tackers kennis kunnen maken. Deze tackers zijn fijn in gebruik, zijn krachtig en bieden veel mogelijkheden. Maar, je moet bij al deze tackers wel met de beperkte bewegingsvrijheid rekening houden. Zie je dit niet zitten? Kies dan voor de DeWalt DCN660N 18V. Dit is volgens ons namelijk de beste accu tacker.

Is het niet een beetje valsspelen met deze tacker? Ja, eigenlijk wel. Dit is namelijk geen elektrische tacker, maar is een tacker die op een accu werkt. Met dank aan de accu geniet je van een belangrijk voordeel: de onbeperkte bewegingsvrijheid. Overal waar je bent, maak je van deze tacker gebruik. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is de accu op tijd op te laden.

Wat bij deze tacker direct opvalt, is de ongekende snelheid. Indien je voor de snelvuurmodus kiest, kun je maar liefst 4 nagels per seconde schieten. Je kunt je hierdoor vast voorstellen dat je elke klus razendsnel uitvoert. De machine werkt ook nog eens fijn en weegt niet overdreven veel. Door het gewicht van 2,3 kilogram kun je ook langere tijd achtereen gesloten met deze tacker werken.

Tijdens het klussen behoud je sowieso de optimale controle. Dit komt door het slimme en ergonomische design, maar ook door de fijndiepteinstelling. Je bepaalt tot op de millimeter nauwkeurig hoe diep de nietjes en angels in het materiaal geschoten moeten worden. Hierbij geniet je ook nog van de nodige veiligheidsfeatures, waaronder een trekschakelaar en neusstuk.

Met deze tacker kun je veel kanten op. Je kunt zowel nietjes als spijkers schieten, waarbij de magazijncapaciteit 110 nietjes/spijkers is. De spijkers die je schiet, kunnen een lengte van maximaal 63 mm hebben. Ongeacht welke spijkers of nietjes je gebruikt, geniet je van een duizelingwekkende snelheid. En van veel gemak.

Dat je voor dit apparaat flink moet betalen, mag geen verrassing zijn. Desalniettemin zijn wij over het prijskaartje alles behalve te spreken. Bij onze partner Bol.com kost deze elektrische tacker namelijk 378 euro. Het is aan jou om te bepalen of je de onbeperkte bewegingsvrijheid dit bedrag waard vindt.

Daarbovenop komt nog het volgende: je krijgt geen accu en oplader meegeleverd. Om van deze tacker gebruik te kunnen maken, zou je dus nóg meer geld uit moeten geven. Niet ideaal, maar helaas wel de waarheid.

Deze tacker is erg duur; 378 euro.

Voordelen
 • Werkt onwijs snel
 • Onbeperkte bewegingsvrijheid
 • Voor veel klussen geschikt
 • Fijn te bedienen
 • Erg veilig
Nadelen
 • Duur
 • Zonder accu & oplader
Conclusie

De DeWalt DCN660N 18V is de beste accu tacker. Deze accu tacker werkt onwijs snel, is fijn in gebruik, is veilig en biedt dus onbeperkte bewegingsvrijheid. Ongeacht waar je welke lus uit wilt voeren, weet je dat dit met de DeWalt DCN660N 18V mogelijk is. Een prima tacker dus, maar wel een hele dure.

Beste goedkope elektrische tacker – FERM Elektrische Tacker

Tegenwoordig worden elektrische tackers in allerlei soorten en maten aangeboden. Dat bewijzen bovenstaande varianten duidelijk; elke variant is op zijn eigen manier uniek. Om tot de beste koop voor jezelf te komen, moet je daarom goed je wensen op een rijtje zetten. Is je wens om zo min mogelijk geld uit te geven? Kies dan voor de FERM Elektrische Tacker. Dit is volgens ons de beste goedkope elektrische tacker.

Wat je precies voor deze elektrische tacker moet betalen? Je betaalt slechts 21,95 euro voor deze tacker. Dankzij dit prijskaartje kun je, wat ons betreft, niet de mist in gaan met deze tacker. Mocht de tacker na verloop van tijd toch niet helemaal aan je wensen voldoen, maakt de investering van slechts 2 tientjes niet al te veel uit.

Ondanks het voordelige prijskaartje biedt de FERM Elektrische Tacker de nodige voordelen. Zo is het ideaal dat deze tacker klein is. Met dank aan de compacte vormgeving kun je deze tacker ook prima in de kleinste hoekjes gebruiken. De tacker weegt bovendien slechts 1,5 kilogram.

Ook is het fijn dat je deze tacker voor veel doeleinden in kunt zetten. Hij is geschikt voor het vastzetten van tapijt, voor het bekleden van meubelen en voor het vastzetten van bijvoorbeeld houten planken. Bij aanschaf krijg je direct 400 nietjes en 100 spijkers geleverd. Met dank aan deze accessoires kun je direct met de FERM Elektrische Tacker aan de slag.

Tijdens het klussen geniet je ook nog van de instelbare slagkracht. Concreet betekent dit dat je zelf kunt bepalen hoeveel kracht de machine moet geven. Op deze manier pas je de werking van de machine aan de klus/het materiaal aan.

Wel is het jammer dat de stroomkabel slechts 2 meter lang is. Door deze korte stroomkabel loop je vaak tegen hetzelfde probleem aan; je bent van een stopcontact afhankelijk. Zeker als je bijvoorbeeld buiten wilt werken, is dit een uitdaging.

FERM Elektrische Tacker beste

Wat wij ook jammer vinden, is dat deze tacker geen softgrip handgreep heeft. Zeker als je uren achter elkaar met deze tacker moet werken, is dit een groot gemis. Wat dan wel weer fijn is, is de snelheid waarmee deze tacker nietjes schiet. Het is namelijk mogelijk om 20 nietjes per minuut te schieten; prima wat ons betreft.

Het ontbreekt aan een softgrip handgreep.

Voordelen
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Met 400 nietjes en 100 spijkers
 • Compact en licht van gewicht
 • Met slagkrachtinstelling
 • Veelzijdig in te zetten
Nadelen
 • Geen softgrip handgreep
 • Korte stroomkabel
Conclusie

De FERM Elektrische Tacker is de beste goedkope elektrische tacker, volgens onze test. Deze tacker kost slechts 21,95 euro en biedt onbetaalbaar veel gemak. Zo zet je deze tacker veelzijdig in, geniet je van de slagkrachtregeling en werkt de tacker relatief snel. Het voordelige prijskaartje is wel terug te vinden in het ontbreken van een softgrip handgreep.

Koopgids

Voor tal van klussen kun je een tacker/nietpistool gebruiken. Om deze klussen zo makkelijk & snel mogelijk uit te voeren, is een elektrische tacker de beste koop. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, biedt een elektrische variant veel voordelen.

Een terechte vraag hierbij is wat voor jóu de beste elektrische tacker is. Om het antwoord op die vraag te vinden, hebben wij deze koopgids voor je opgesteld. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria van een elektrische tacker. Let bij het maken van een vergelijking vooral op deze criteria.

Kracht & werksnelheid

Ten eerste adviseren wij je om goed naar de kracht te kijken. Ga bijvoorbeeld na over hoeveel Watt vermogen de machine beschikt. En ga ook goed na of de machine over een slagkrachtinstelling beschikt. Erg wenselijk, aangezien je hiermee de kracht van de machine afstemt op het materiaal.

Ook is het advies om goed naar de werksnelheid te kijken. De werksnelheid geeft aan hoeveel nietjes de machine per minuut af kan vuren. Zeker bij de grotere klussen komt een zo’n hoog mogelijke werksnelheid goed van pas.

Kracht en snelheid elektrische tacker

Inzetbaarheid

Ten tweede moet je goed naar de inzetbaarheid van de elektrische tacker kijken. Hierbij moet je op twee vragen een antwoord zien te vinden:

 • Voor welke materialen is de tacker geschikt? In de productomschrijving van een elektrische tacker staat dit altijd wel benoemd.
 • Voor welke nietjes en spijkers is de machine geschikt? Ook dit is iets dat in principe in elke productomschrijving benoemd staat. Het is uiteraard wenselijk dat je de machine voor zoveel mogelijk nietjes en spijkers kunt gebruiken.

Ergonomie

Ten derde wijzen wij je graag op de ergonomie van een elektrische tacker. Ga goed na of de machine over een soft grip handgreep beschikt en wat het gewicht is.

Ook zou je goed naar de afmetingen van de machine moeten kijken. Des te kleiner de machine is, des te fijner de machine in gebruik is. Bovendien kun je met een kleinere machine ook in lastige hoekjes terecht. Én kun je de machine makkelijker opbergen en transporteren.

Stroomkabel

Ten vierde moet je goed op de lengte van de stroomkabel letten. Een gekend nadeel van veel elektrische tackers is dat de stroomkabel te kort is. Ga daarom bij voorkeur voor een elektrische tacker met een zo’n lang mogelijke stroomkabel.

Meegeleverde accessoires

Ten vijfde wijzen wij je graag op de meegeleverde accessoires. In een ideale situatie krijg je sowieso drie dingen meegeleverd:

 • Nietjes. Ga goed na om hoeveel nietjes het gaat en welk soort nietje(s) het is.
 • Spijkers. Voor de spijkers geldt hetzelfde als voor de nietjes.
 • Opbergtas of koffer. Een opbergtas of koffer is volgens ons toch wel heel praktisch/prettig.
Elektrische tacker accessoires

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot doe je er verstandig aan om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Op dit gebied hebben wij twee tips voor je opgesteld:

 • Kies altijd voor een elektrische tacker van een A-merk. Onder meer Bosch, DeWalt, Powerplus, FERM en VONROC leveren prima elektrische tackers.
 • Richt je niet al teveel op het prijskaartje. Het is volgens ons niet heel belangrijk om juist weinig of veel geld uit te geven. Onder aan de streep gaat het er om vooral om dat de tacker volledig op je wensen aansluit.

Slotwoord

Met een elektrische tacker doe je een prima aankoop. Zo’n tacker werkt fijn, biedt veel gemak en werkt ook nog eens snel. Elke klus waar je een tacker voor nodig hebt, klaar je razendsnel. Heb je over bovenstaande varianten nog vragen? Neem gerust contact op met onze partners. Wij wensen je graag veel klusplezier én gemak met je nieuwe elektrische tacker!

Tresna.nl
Logo