Beste handtacker

Ben jij regelmatig met nietjes en spijkers in de weer? En wil je het inbrengen van de nietjes en spijkers zo makkelijk mogelijk voor jezelf maken? Dan is het interessant om een tacker aan te schaffen. Een tacker kun je eigenlijk als een nietpistool zien, waarmee je de nietjes moeiteloos in elk object kunt ‘schieten’. Hierbij raden wij je aan om zeker eens naar een handtacker te kijken; dit manuele apparaat biedt veel voordelen ten opzichte van een tacker op luchtdruk. In dít artikel laten wij je graag kennis maken met de beste handtackers van dit moment.

Onze top 5 handtackers

Afbeelding

Product


Kinzo Tacker Nietmachine

Onze beste koop!

Kinzo Tacker Nietmachine

Beste koop handtacker

of

Bosch HT 14 Handtacker

Bosch HT 14 Handtacker

Beste professionele handtacker

of

Stanley FatMax Handtacker 6in1

Stanley FatMax Handtacker 6in1

Beste veelzijdige handtacker

of

Rapid Handtacker Ms840 140 6-14 Koffer

Rapid Handtacker Ms840 140/6-14 Koffer

Beste aluminium handtacker

of

STANLEY TR40 Hobby Handtacker

STANLEY TR40 Hobby Handtacker

Beste voordelige handtacker

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Kinzo Tacker Nietmachine

Beste koop handtacker

Kinzo Tacker Nietmachine

of

Bosch HT 14 Handtacker

Beste professionele handtacker

Bosch HT 14 Handtacker

of

Stanley FatMax Handtacker 6in1

Beste veelzijdige handtacker

Stanley FatMax Handtacker 6in1

of

Rapid Handtacker Ms840 140 6-14 Koffer

Beste aluminium handtacker

Rapid Handtacker Ms840 140 6-14 Koffer

of

STANLEY TR40 Hobby Handtacker

Beste voordelige handtacker

STANLEY TR40 Hobby Handtacker

of

Voor- en nadelen van een handtacker

Is een tacker nou echt een onmisbaar stuk gereedschap? Als je veelvuldig met nietjes en spijkers bezig bent, is dat inderdaad het geval. Dit gereedschap kom je dan ook bij meer en meer doe-het-zelvers (en professionals) in de gereedschapskist tegen.

Heb jij ook interesse om een tacker aan te schaffen? Dan moet je eerst een keuze maken tussen een handtacker of een tacker op luchtdruk. Om meerdere redenen is het aan te raden om te kiezen voor een handtacker. Waarom? Dat bespreken we graag hieronder.

Allereerst geniet je van veel gemak. Een handtacker is een manueel apparaat, waardoor je nergens afhankelijk van bent. Je hoeft niet altijd elektriciteit te hebben. En je hoeft ook niet per sé luchtdruk tot je beschikking te hebben. Nee, bij een handtacker heb je alleen jouw hand en eigen kracht nodig.

Dit brengt een belangrijk voordeel met zich mee: je kunt een handtacker altijd en overal gebruiken. In jouw huis, op locatie bij een klant of als je ergens onderweg bent. Doordat een handtacker een manueel apparaat is, is het ook een relatief compact apparaat. Dát stelt je ook in staat om de handtacker overal moeiteloos mee naar toe te nemen.

Verder is ook het prijskaartje een groot voordeel. Als je het liefste zo min mogelijk geld aan een tacker uitgeeft, is een handtacker gewoonweg de beste keuze. Als je pakweg 3 á 4 tientjes tot je beschikking hebt, kun je al uit heel veel prima handtackers kiezen. Bij de tackers op luchtdruk is dit toch een ander verhaal; die varianten zijn vaak een stuk duurder.

Tevens is het ideaal dat je uit meerdere soorten tackers kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een tacker waarmee je uitsluitend nietjes kunt schieten. Je kunt echter ook kiezen voor een tacker waarmee je ook nagels en spijkers kunt schieten. Het hangt dus maar net van jouw eigen voorkeuren af; op basis van jouw eigen voorkeuren kun je altijd wel een geschikte handtacker vinden.

Moet je bij een handtacker ook nog met aandachtspunten rekening houden? Nou, het is wel een feit dat je last van jouw hand kunt krijgen. Met name als je heel veel nietjes moet schieten, is het nogal een belasting voor jouw hand. Je hand moet immers elke keer weer de hendel naar beneden duwen. Gelukkig zijn de meeste handtackers ergonomisch vormgegeven, maar alsnog ga je dit merken.

Tevens is een handtacker niet ideaal voor zware werkzaamheden. Net name als je echt veel kracht moet zetten, is een tacker op luchtdruk de betere keuze. Dit is bijvoorbeeld het geval als je nietjes door dikke materialen heen moet schieten.

Overigens is het wel een voordeel dat je uit meerdere soorten handtackers kunt kiezen. Zo is het mogelijk om voor een variant van staal of aluminium te kiezen; die varianten zijn vaak wel in staat om de nodige kracht over te brengen. Voor welke handtacker je dan zelf het beste kunt kiezen? Dat kun je voor jezelf gaan bepalen aan de hand van onderstaande reviews. In de onderstaande reviews bespreken wij namelijk wat de beste handtackers van dit moment zijn!

Beste koop – Kinzo Tacker Nietmachine

Ben je op zoek naar de beste handtacker? Dan is het allereerst zaak om jouw wensen op een rijtje te zetten. Probeer bijvoorbeeld te bepalen wáár je de handtacker precies voor wilt gebruiken. Als je dat eenmaal weet, kun je gericht op zoek gaan naar de beste handtacker.

Dat werk hebben wij alvast voor je uit handen genomen. Wij zijn namelijk op zoek naar de beste koop gegaan, waarbij wij onze pijlen hebben gericht op een betrouwbare, degelijke en multifunctionele handtacker. Aan de hand van deze criteria zijn wij uiteindelijk bij deze Kinzo Tacker Nietmachine uitgekomen. Dit is volgens ons de beste koop van dit moment.

Allereerst is het ideaal dat je direct met deze tacker aan de slag kunt gaan. Dit is te danken aan alle accessoires die meegeleverd worden: 500 spijkers van 10 millimeter lang, 500 nietjes van 12 millimeter lang en 500 nietjes van 8 millimeter lang. Met dank aan deze spijkers en nietjes kun je direct aan de slag.

Hierbij is het ook fijn dat je deze handtacker voor verschillende werkzaamheden kunt gebruiken. Zo kun je vloerbedekking op een houten ondergrond vast nieten, kun je meubels stofferen en kun je tal van andere werkzaamheden uitvoeren. We durven dan ook gerust te stellen dat dit echt een veelzijdige handtacker is.

Ook over de vormgeving van de tacker zijn wij erg te spreken. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, valt de hand als het ware over de grendel heen. Met dank aan deze vormgeving kun je de nodige kracht overbrengen op de grendel. Dát zorgt ervoor dat je op een behoorlijk ergonomische manier te werk kunt gaan.

Een belangrijk voordeel is verder dat deze handtacker traploos instelbaar is. Je kunt de tacker geheel naar eigen wens instellen, waardoor je op een snelle en aangename manier kunt werken. Bovendien behoud je hiermee de optimale controle over dit apparaat. Dat is ook belangrijk, aangezien het werken met een handtacker niet altijd zonder gevaar is.

Beste handtacker Kinzo

Iets wat wij echt subliem vinden, is het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van slechts 12,99 euro voor deze beste handtacker. Voor 13 euro heb je dus al de beschikking over de beste handtacker van dit moment. Een handtacker waar je echt onwijs veel klussen mee uit kunt voeren. Op een aangename, snelle en gemakkelijke wijze.

Houd wel rekening met de toepassingsmogelijkheden. Je kunt deze handtacker voor veel werkzaamheden gebruiken, maar lang niet voor alle werkzaamheden. We kunnen daarover eigenlijk het volgende stellen: deze handtacker is niet geschikt voor professionele doeleinden. Nee, het is echt de beste handtacker voor hobbymatige doeleinden. Als je een professional bent, verwijzen wij je graag naar de review hieronder.

Deze handtacker is niet geschikt voor professionals.

Voordelen
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Makkelijk te bedienen
 • Traploos instelbaar
 • Met veel spijkers & nietjes geleverd
 • Voor veel (hobby)werkzaamheden geschikt
Nadelen
 • Niet geschikt voor professionals
Conclusie

De Kinzo Tacker Nietmachine is volgens ons de beste handtacker van dit moment. Deze handtacker is betaalbaar, doet zijn werk magnifiek en wordt met de nodige accessoires meegeleverd. Ook over de ergonomische vormgeving en de traploze instelbaarheid zijn wij enthousiast. Al met al een prima handtacker voor hobbymatige doeleinden, inclusief een (zeer) interessant prijskaartje.

Beste professionele handtacker – Bosch HT 14 Handtacker

Ben jij als professional actief? En voer je met veel plezier klussen voor jouw klanten uit? In dat geval wil je ongetwijfeld een perfect resultaat voorschotelen aan jouw klanten. Om dát mogelijk te maken, is het advies om voor het juiste gereedschap te kiezen.

Ben je daarom op zoek naar de beste professionele handtacker? Dan kun je uit vrij veel varianten kiezen. Binnen dit aanbod viel ons de Bosch HT 14 Handtacker om meerdere redenen op. Dit is volgens ons dan ook de beste professionele handtacker.

Eén van de belangrijkste voordelen is dat je deze handtacker in veel situaties kunt gebruiken. Zo kun je met deze handtacker een meubelstuk bekleden; dit doe je op een bijzonder handige en snelle wijze.

Dit geldt echter ook voor het bevestigen van dakbedekking, het bevestigen van isolatiemateriaal, het bevestigen van folie, het bevestigen van draadwerk en het bevestigen van textiel. Zoals je van een professionele handtacker zou mogen verwachten, knap je echt veel klussen met deze variant op.

Dat is ook te danken aan de nietjes en nagels die je kunt gebruiken. In dit model passen namelijk de type 53 nietjes. Dit betreffen nietjes met een lengte van 4 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm en 14 mm. Alleen met de nietjes kun je dus al veel kanten op. Als klap op de vuurpijl kun je met deze handtacker ook nog type 41 nagels schieten. Het gaat daarbij om de nagels met een lengte van 14 mm.

De bediening van deze handtacker is echt subliem. Het apparaat ligt heerlijk in de hand, terwijl je ook nog de beschikking over een traploze slagkrachtregeling hebt. Je bepaalt dus volledig zelf hoeveel kracht de handtacker moet zetten. Ideaal voor als je door bijvoorbeeld dikke materialen heen moet schieten.

Bosch heeft bij deze handtacker voor metaal als materiaal gekozen. Een prima keuze in onze ogen. Dit materiaal is namelijk robuust en draagt daarmee bij aan de (lange) levensduur. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat je echt jarenlang van deze beste professionele handtacker kunt genieten.

Wil je deze beste handtacker voor professionals aanschaffen? Dan geniet je ook nog van een relatief scherp prijskaartje. Voor deze handtacker betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 32,94 euro. In onze ogen is dat een prima prijskaartje, zéker met het oog op alle mogelijkheden en de kwaliteit.

Wil je echt urenlang op een dag met deze handtacker werken? Dat is iets wat wij afraden. Voor af en toe nietjes/nagels schieten is dit een prima keuze, maar voor het zwaardere werk gebruik je beter een elektrische tacker. Ook een tacker op luchtdruk is in dat geval een betere keuze dan deze handtacker.

Niet geschikt voor dagelijks urenlang gebruik; een elektrische tacker sluit in dat geval beter op jouw wensen aan.

Voordelen
 • Traploze slagkrachtregeling
 • Voor veel nietjes en nagels geschikt
 • Geweldige kwaliteit
 • Voor veel werkzaamheden geschikt
 • Interessant geprijsd
Nadelen
 • Niet geschikt voor dagelijks urenlang gebruik
Conclusie

De Bosch HT 14 Handtacker is volgens ons de beste professionele handtacker. Deze handtacker ligt heerlijk in de hand, is van een sublieme kwaliteit en biedt veel mogelijkheden. Ook deze traploze slagkrachtregeling, het prijskaartje en de beklede handgreep spreken ons erg aan. Al met al een geweldige handtacker voor professionele doeleinden.

Beste veelzijdige handtacker – Stanley FatMax Handtacker 6in1

Welke eisen stel jij aan jouw nieuwe handtacker? Is één van jouw eisen dat je de handtacker voor veel werkzaamheden kunt gebruiken? Dan is ons advies om op zoek te gaan naar de beste veelzijdige handtacker. Dat hoef je overigens niet meer zelf te doen, aangezien wij dat al voor je hebben gedaan.

Tijdens onze zoektocht zijn wij op meerdere interessante handtackers gestuit. Met deze handtackers zou je in staat moeten zijn om veel werkzaamheden uit te voeren. In onze ogen doe je dat het beste met deze Stanley FatMax Handtacker 6in1. Dit is volgens ons de beste veelzijdige handtacker van dit moment.

Het meest ideale van dit apparaat wordt aan de zijkant met de gekleurde vakjes aangegeven. In deze gekleurde vakjes staat vermeld welke nietjes in deze tacker passen. Zoals je kunt zien, gaat het hierbij om behoorlijk veel verschillende nietjes. Dát komt de veelzijdigheid uiteraard ontzettend ten goede.

Om je een indruk van de veelzijdigheid te geven, zetten wij de mogelijkheden op een rijtje:

 • Nagels type J: 15 mm
 • Nagels type 9
 • Krammen type 7: 12 mm en 14 mm
 • Nieten type A: 6 mm, 8 mm, 10 mm en 12 mm
 • Nieten type H: 6 mm, 8 mm, 10 mm en 12 mm
 • Nieten type G: 6 mm,  8 mm, 10 mm en 12 mm

Zoals je kunt zien, kun je deze handtacker echt met veel soorten nietjes en angels gebruiken. Dát stelt je dan ook in staat om veel werkzaamheden uit te voeren. Bovendien geniet je bij het uitvoeren van deze werkzaamheden van de nodige functies.

Zo biedt deze handtacker een hoogte/diepte instelling aan. Dankzij deze instelling kun je volledig zelf bepalen hoe diep de nietjes in de ondergrond geschoten moeten worden. Bij bijvoorbeeld het bekleden van meubelen is dit ideaal; je kunt hierdoor immers erg nauwkeurig werken.

Beste veelzijdige handtacker Stanley

Ook heeft deze handtacker een anti-blokkeer functie. Mocht je de handtacker onverhoopt in de buurt van jouw kinderen laten slingeren, hoef je niet bang te zijn voor vervelende ongelukken. Deze functie komt de veiligheid absoluut ten goede.

Wil je snel doorwerken? Dan geniet je van het feit dat je de nietjes bijzonder snel kunt laden. Mochten de nietjes in de handtacker bijna op zijn, krijg je hier ook een melding van. Uiteraard is het dan wel zaak dat je extra nietjes (of nagels) op zak hebt. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je in ieder geval uit meer dan voldoende varianten kiezen.

Spreekt deze beste veelzijdige handtacker jou nou aan? Dan hoef je eigenlijk met slechts één nadeel rekening te houden: het prijskaartje. Voor deze tacker betaal je namelijk een bedrag van 36,12 euro. Dat is relatief veel geld als je het afzet tegen de andere varianten uit deze top 5.

Dit is niet de goedkoopste handtacker, maar dus wel de meest veelzijdige.

Voordelen
 • Geschikt voor allerlei soorten nietjes en nagels
 • Anti-blokkeer functie
 • Snel en eenvoudig nietjes bijladen
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Hoogte/- en diepte instelling
Nadelen
 • Niet de goedkoopste variant
Conclusie

De Stanley FatMax Handtacker 6in1 is volgens ons de beste veelzijdige handtacker. Met deze tacker kun je allerlei nietjes, krammen en nagels schieten. Onwijs handig wat ons betreft. Dat geldt ook voor de hoogte-/ en diepte instelling, voor de anti-blokkeer functie en voor de (her)laadmogelijkheden. Echt een hele fijne handtacker dus.

Beste aluminium handtacker – Rapid Handtacker Ms840 140/6-14 Koffer

In de inleiding van dit artikel gaven wij het volgende aan: met een aluminium handtacker kun je veel kracht zetten. Dit materiaal zorgt er dan ook voor dat een handtacker qua kracht in de buurt van een elektrische tacker komt.

Spreekt jou dat aan? Heb je de kracht bijvoorbeeld nodig voor het uitvoeren van specifieke/zware werkzaamheden? Dan is het advies dus om op zoek te gaan naar een handtacker die van aluminium vervaardigd is. Het aanbod hiervan is niet super uitgebreid, maar wij hebben toch een nagenoeg perfecte variant gevonden. Deze Rapid Handtacker Ms840 140/6-14 Koffer is volgens ons de beste aluminium handtacker.

Een belangrijk voordeel is de robuustheid van dit apparaat. Het merk Rapid heeft namelijk gekozen voor een behuizing die volledig van aluminium is. Dit apparaat is daardoor bijzonder robuust, maar weegt bovendien niet al te veel. Een belangrijk kenmerk van aluminium is immers het minieme gewicht.

In een handtacker vind je ook altijd onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn. Voor die onderdelen heeft Rapid voor staal gekozen. Dát zorgt er voor dat dit een behoorlijk duurzame handtacker is. Met dank aan de combinatie van aluminium en staal dus.

Wil je graag langdurig achtereen gesloten met deze handtacker werken? Dat is mogelijk dankzij de fijne handgreep. Zoals je op de foto al kunt zien, heeft deze handgreep een rubberen bekleding gekregen. Met dank aan deze rubberen bekleding ligt deze handtacker echt heerlijk in de hand. Bovendien behoud je de optimale controle over deze fijne handtacker.

Ook is het mogelijk om allerlei werkzaamheden met dit apparaat uit te voeren. Zo is het mogelijk om plafondplaten te bevestigen, om folie te bevestigen, om tapijt te bevestigen, om panelen te bevestigen, om meubelen te bekleden en om isolatiemateriaal te bevestigen.

Bij aanschaf krijg je bovendien direct de nodige nietjes en nagels geleverd:

 • 648 nietjes type 140 (8 mm)
 • 432 nietjes type 140 (10 mm)
 • 400 nagels type 8 (15 mm)

Met dank aan deze nietjes en nagels kun je eigenlijk direct aan de slag. Bijkomend voordeel is dat je deze handtacker – en alle accessoires – in een fijne koffer geleverd krijgt. In deze koffer kun je de handtacker veilig bewaren, terwijl dit ook ideaal is om de handtacker ergens mee naar toe te nemen.

Deze handtacker is volgens ons ook voor professionals geschikt. Dit is te danken aan de robuustheid, maar ook aan de veelzijdigheid. Je moet hierbij echter wel rekening met het prijskaartje houden. Voor deze beste aluminium handtacker betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 62,10 euro. Dat is op z’n zachts gezegd duur te noemen.

Dit is de duurste handtacker uit deze top 5.

Voordelen
 • Behuizing van aluminium
 • Meerdere inwendige onderdelen van staal
 • Met veel nietjes en nagels geleverd
 • Inclusief een handige koffer
 • Duurzaam, robuust en krachtig
Nadelen
 • Vrij duur
Conclusie

De Rapid Handtacker Ms840 140/6-14 Koffer is wat ons betreft de beste aluminium handtacker. Dankzij de aluminium behuizing is deze handtacker licht van gewicht én robuust. De aan slijtage onderhevige onderdelen zijn van staal vervaardigd, waardoor dit apparaat echt duurzaam is. Ook de veelzijdigheid, de rubberen handgreep en de algehele kwaliteit spreken ons erg aan!

Beste voordelige handtacker – STANLEY TR40 Hobby Handtacker

Ben jij op zoek naar een geschikte handtacker? Zie je het alleen niet zitten om de hoofdprijs voor een handtacker te betalen? Dan is het interessant om jouw pijlen te richten op een voordelige handtacker. Als je een budget van maximaal 15 á 20 euro hebt, kun je al een prima handtacker aanschaffen.

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste voordelige handtacker. We hebben veel varianten aan een strenge keuring onderworpen, waarna we het volgende kunnen stellen: de STANLEY TR40 Hobby Handtacker is de beste voordelige handtacker.

Dit is uiteraard te danken aan het prijskaartje van deze tacker. Voor deze geweldige handtacker betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 12,59 euro. In onze ogen is dat echt een subliem prijskaartje, zeker omdat deze handtacker het nodige te bieden heeft.

Zo is deze handtacker lekker compact vormgegeven. Dit stelt je in staat om het apparaat moeiteloos met je mee te nemen of ergens op te bergen. Ook als je de tacker voor bijvoorbeeld jouw kind wilt ‘verstoppen’, komen de compacte afmetingen goed van pas.

Verder is het ideaal dat je deze handtacker makkelijk kunt bedienen. Dit is te danken aan de fijne handgreep, maar ook aan de laadmogelijkheden. Als de nietjes in dit apparaat op zijn, kun je de nietjes moeiteloos bijvullen. Dit gaat snel, dit gaat gemakkelijk en dit stelt je in staat om jouw klus snel af te ronden.

Ook vinden wij het fijn dat deze tacker voor meerdere nietjes geschikt is. Je kunt 6 mm nietjes, 8 mm nietjes en 10 mm nietjes in deze tacker gebruiken. Dat dit tegelijkertijd ook een nadeel met zich mee brengt, leggen we graag verderop in deze review uit.

Al met al dit is een ideale betaalbare handtacker. Dit komt door het prijskaartje, maar ook zeker door de mogelijkheden. In onze ogen is het namelijk mogelijk om veel werkzaamheden met deze handtacker uit te voeren. Stanley geeft daarover zelf het volgende aan: deze handtacker is geschikt voor het bevestigen van diverse voorwerpen en bedrading.

Wil je deze beste voordelige handtacker aanschaffen? Houd dan goed rekening met een belangrijk nadeel: in deze handtacker passen alleen type A nieten. Als je net een ander soort nietje wilt gebruiken, is dat dus niet mogelijk. Dit komt de toepassingsmogelijkheden van deze handtacker zeker niet tegen goede.

Deze handtacker is alleen voor type A nieten geschikt.

Voordelen
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding
 • Geschikt voor veel werkzaamheden
 • Snel en makkelijk nietjes bij laden
 • Compacte vormgeving
 • Ligt fijn in de hand
Nadelen
 • Alleen voor type A nieten geschikt
Conclusie

De STANLEY TR40 Hobby Handtacker is volgens ons met afstand de beste voordelige handtacker. Voor deze tacker betaal je slechts 12,59 euro, terwijl je onwijs veel waar voor je geld krijgt. Zo is de kwaliteit prima, ligt dit apparaat lekker in de hand en werk je hier behoorlijk snel mee. Een prima variant dus met een interessant prijskaartje.  

Koopgids

Naar welk van bovengenoemde handtackers gaat jouw voorkeur uit? Als je een handtacker aan wilt schaffen, is dat dé vraag die je voor jezelf moet gaan beantwoorden. Wij weten echter uit ervaring dat het niet al te makkelijk is om die vraag te beantwoorden.

Graag helpen wij je daar dan ook nog een extra handje bij. Dat doen we met deze koopgids. In deze koopgids bespreken we van A tot Z op welke criteria je moet letten. Door juist op deze criteria te letten, kies je voor jezelf de beste handtacker uit!

Waar wil je de tacker voor gebruiken?

Ten eerste moet je nadenken over het gebruik van de tacker. Wil je de tacker voor af-en-toe klusjes gebruiken? Wil je de tacker voor professionele doeleinden gebruiken? Of ben je van plan om dagelijks enkele uren met de tacker aan de slag te gaan?

Voor professionals is de beste professionele handtacker aan te raden. Als je echter urenlang op een dag met een tacker aan de slag moet gaan, is een elektrische- of pneumatische variant de betere keuze.

Handtacker gebruiken

Voor welke nietjes en nagels is de tacker geschikt?

Ook moet je goed kijken naar de nagels en nietjes die je kunt gebruiken. Bij alle handtackers is dit eigenlijk verschillend. Zo kun je in sommige handtackers slechts één type nietjes gebruiken, terwijl je in andere handtackers meerdere soorten nietjes (en nagels) kunt gebruiken. Ga dit dan ook heel goed na voor jezelf.

Ga hierbij ook goed na welke nietjes of nagels je standaard meegeleverd krijgt. Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen zien, pakken sommige merken hier behoorlijk mee uit.

Materiaal van de handtacker

Tevens raden wij je aan om goed naar het materiaal van de handtacker te kijken. In onze ogen is een aluminium handtacker eigenlijk het neusje van de zalm. Dat materiaal is immers licht van gewicht én robuust tegelijkertijd.

Een keuze voor staal of metaal is ook een prima keuze. Die materialen zijn ook robuust en dragen daarmee bij aan de lange levensduur. Ga in ieder geval goed na van welk materiaal de handtacker(s) vervaardigd zijn.

Handige functies

Ook raden wij je aan om goed naar de handige functies van een handtacker te kijken:

 • Anti-blokkeer functie: dankzij deze functie kan bijvoorbeeld jouw kind niet zomaar met de handtacker aan de slag gaan.
 • Snel herladen: als de nietjes in de tacker op zijn, wil je deze uiteraard snel en makkelijk bij kunnen laden.
 • Hoogte- en diepte instelling: als je nauwkeurig moet werken, is het wenselijk dat je zelf de diepte van de nietjes/nagels kunt bepalen.
 • Traploze instelling: dit sluit eigenlijk aan op de hierboven genoemde functie. Met dank aan de traploze instelling behoud je de optimale controle over jouw niet werkzaamheden.
Waar handtacker voor gebruiken

Meegeleverde accessoires

Let ook goed op of je accessoires meegeleverd krijgt. Zo is het bijvoorbeeld wenselijk dat je de nodige nietjes en nagels meegeleverd krijgt. Als dát het geval is, kun je in principe direct met de handtacker aan de slag.

Ook is het ideaal als je een koffer geleverd krijgt. In de koffer kun je de handtacker en nietjes/nagels op een handige manier opbergen. Dit is ook bijzonder handig als je de handtacker op meerdere plekken/locaties wilt gebruiken.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot wijzen wij je graag nog op de prijs-kwaliteitsverhouding van de handtackers. Op dit gebied kunnen wij je sowieso adviseren om altijd voor een A-merk te gaan. De merken die in dit artikel aan bod zijn gekomen, leveren simpelweg de gewenste kwaliteit.

Durf ook te investeren in een goede handtacker. Juist door net iets meer geld uit te geven, kun je genieten van een handtacker die volledig naar jouw wens is.

Slotwoord

De aanschaf van een handtacker is aan te arden. Dit manuele apparaat is handig, is fijn te bedienen en biedt de n nodige mogelijkheden. Daarbij is het echter wel aan te raden om voor een écht goede variant te kiezen, zoals de hierboven besproken varianten. Heb je over die varianten nog vragen? Schroom niet om contact met onze partner Bol.com op te nemen. Wij wensen je graag veel klusplezier met jouw nieuwe handtacker!

Tresna.nl
Logo