Kozijn schuren: een compleet stappenplan & de beste tips!

Wil je een kozijn in je woning een ander kleurtje geven? Of wil je een kozijn in je woning weer in oude glorie herstellen? In beide gevallen moet je het kozijn goed schuren. Een kozijn schuren klinkt echter makkelijker dan dat het is.

Wat heb je aan een schuur in jouw tuin

Je hebt namelijk met meerdere aandachtspunten te maken. Al deze aandachtspunten bespreken wij graag voor je in dit artikel. Daarbij voorzien wij je ook nog van een compleet stappenplan. Door elke stap uit ons stappenplan op te volgen, schuur je je kozijnen tot in perfectie.

In dit artikel vind je nog veel meer handige informatie. Zo bespreken we ook wat je precies nodig hebt om een kozijn te schuren. Daarnaast voorzien wij je van de beste tips. Door serieus met deze tips aan de slag te gaan, geniet je van het best mogelijke resultaat. Al met al vind je in dit artikel alle mogelijke informatie over/voor het schuren van een kozijn!

Het stappenplan voor het schuren van een kozijn:

 • Stap 1: bereid je klus goed voor
 • Stap 2: inspecteer en reinig het kozijn
 • Stap 3: verwijder van de oude verflagen (optioneel)
 • Stap 4: schuur het kozijn op
 • Stap 5: schuur de randen goed op
 • Stap 6: werk het schuurwerk af
 • Stap 7: maak het kozijn goed schoon
 • Stap 8: voer de vervolgstappen uit

Waarom een kozijn schuren?

Het is om meerdere redenen belangrijk om een kozijn te schuren. De belangrijkste redenen hiervoor hebben we voor je verzameld:

 • Je creëert hier een glad oppervlak mee. Wil je bijvoorbeeld je kozijn een nieuw kleurtje geven? Dan is het van belang dat de verf op een volledig glad oppervlak aangebracht wordt. Om dát voor elkaar te krijgen, is het zaak om het kozijn goed op te schuren.
 • Je kunt hier oude verflagen mee verwijderen. Heb je een al wat ouder kozijn in je woning? Dan is het goed mogelijk dat dit kozijn al meerdere keren overgeschilderd is. Om het kozijn nu een keer écht goed te schilderen, is het zaak om alle oude verflagen te verwijderen. Dat doe je door het kozijn goed en grondig te schuren.
 • Je creëert hier een betere verfhechting mee. Als je je kozijnen wilt verven, wil je dit uiteraard op de best mogelijke manier doen. Daarvoor is het belangrijk dat de verf goed op het kozijn kan hechten. Om dát voor elkaar te krijgen, begint je klus hoe dan ook met het goed schuren van het kozijn. Door je kozijn goed te schuren, creëer je een veel betere verfhechting.
 • Je creëert hier een fraaiere uitstraling mee. Voor de uitstraling van je woning is het belangrijk om je kozijnen goed te onderhouden. Daaronder valt ook het opnieuw verven van de kozijnen. De eerste stap is daarbij dus het opschuren van je kozijnen. Door je kozijnen op te schuren, creëer je hier uiteindelijk een fraaiere uitstraling mee.
 • Goed voor de waarde van je woning. Schuur je je kozijnen netjes op? Geef je je kozijnen vervolgens een mooi likje verf? Dan vermeerder je hiermee de waarde van je woning. Het is niet zo dat je woning hier opeens €20.000 meer waard van wordt, maar je kunt zeker rekenen op een kleine waardevermeerdering van je woning!
 • Je beschermt hiermee het kozijn goed. Kies je ervoor om je kozijn goed op te schuren? Dan begint hiermee al het proces van een betere bescherming van je kozijn. Door een nieuw likje verf op een kozijn aan te brengen, bescherm je het hout of kunststof van het kozijn beter. Dit voordeel is met name bij houten kozijnen van toepassing.
 • Je merkt beschadigingen snel op. Heb je houten kozijnen? Dan kan het kozijn op meerdere manier beschadigd raken. Denk hierbij aan houtrot of scheurtjes in het hout. Zodra je je kozijnen op gaat schuren, merk je dit direct op. Je kunt hierdoor mogelijk tijdig nog iets tegen deze beschadigingen doen. Het vervangen van je kozijnen is sowieso een duurdere aangelegenheid.

Kozijnen zelf schuren of laten doen?

Wat zijn de voordelen van houten kozijnen

Dat je dit artikel lest, geeft aan dat je mogelijk zelf je kozijnen wilt schuren. Een verstandige keuze. Het is namelijk niet nodig om hier een vakman voor in te schakelen.

Dit heeft onder meer met de relatieve eenvoud te maken. Als je de beste hulpmiddelen tot je beschikking hebt, is het vrij eenvoudig om kozijnen te schuren. Daar helpt ons stappenplan je ook nog eens aanzienlijk bij.

Verder kun je hier aanzienlijke kosten mee besparen. Dit geldt overigens niet alleen voor het schuren van een kozijn, maar ook voor het schilderen van een kozijn. Gemiddeld gezien betaal je al snel €100 per buitenkozijn voor het schuren en schilderen. Voor een kozijn binnen ben je al snel €75 per kozijn kwijt. Deze kosten bespaar je dus door zelf de handjes uit de mouwen te steken.

Een kozijn schuren is ook nog eens leuk om te doen. Dit komt vooral doordat je direct resultaat ziet; een glad oppervlak roept direct een voldaan gevoel op. Geef je daarna het kozijn ook nog een mooi laagje verf? Dan is het al helemaal genieten van je eigen werkzaamheden.

Het is ook fijn dat je van niemand afhankelijk bent. Je bepaalt volledig zelf wanneer je de kozijnen gaat schuren. Wil je dit graag op zondag doen? Dan doe je dit lekker op zondag. Als je echter een vakman in moet schakelen, ben je altijd afhankelijk van zijn/haar planning. Ook dit is voor veel klusjesmannen en -vrouwen een reden om zelf de kozijnen te schuren.

Het is ook ideaal dat je de totale controle over de klus hebt. Regent het plots twee dagen onafgebroken? Dan stel je de klus van het schuren van je kozijnen toch gewoon een weekje uit? Doordat je de totale controle hebt, voer je de klus volledig uit zoals jij dit graag hebt. Dit is bij het inschakelen van een vakman uiteraard een compleet ander verhaal.

Tot slot is het ook nog leerzaam om een kozijn te schuren. Je leert bijvoorbeeld precies hoe je schuurmachine werkt en hoe je zo’n klus het beste aan kunt pakken. Deze opgedane kennis kun je ook voor andere klussen inzetten. Wil je bijvoorbeeld op termijn zelf houten meubelen maken? Dan is het ideaal dat je precies weet hoe schuren in zijn werk gaat.

Met andere woorden: voldoende reden om zelf een kozijn te schuren. Zijn er ook nog zaken die in het voordeel van een vakman spreken? Ja, dat is ook het geval. Zo moet je wel de nodige tijd uittrekken voor het schuren van een kozijn. Dit is zeker het geval als je meerdere kozijnen wilt schuren. Verder ben je bij een vakman van perfect werk verzekerd. Dat is altijd maar afwachten als je zelf de handjes uit de mouwen steekt.

Welke kozijnen kun je schuren?

Afwerklaag kozijn

Bijna alle soorten kozijnen kunnen geschuurd worden. Een en ander hangt vooral af van het materiaal en van de conditie van het kozijn. Deze kozijnen kunnen niet geschuurd worden:

 • Een kozijn in een zeer slechte conditie. Als een kozijn een zeer slechte conditie heeft, heeft schuren geen zin meer. Je kiest in dat geval het beste voor een compleet nieuw kozijn. Dat kozijn brengt zowel een fraaiere uitstraling als een betere isolatie met zich mee.
 • Een kunststof kozijn. Over het algemeen genomen kunnen kunststof kozijnen niet geschuurd worden. Deze kozijnen hebben een andere aanpak nodig voor onderhoud en renovatie. Maar, een kunststof kozijn heeft een stuk minder onderhoud nodig dan een houten kozijn.

Andere soorten kozijnen kunnen wél geschuurd worden. Je kunt hierbij denken aan metalen kozijnen, stalen kozijnen, aluminium kozijnen en houten kozijnen. In veel gevallen gaat het simpelweg om houten kozijnen. Deze kozijnen hebben goed onderhoud nodig en moeten met enige regelmaat opnieuw geverfd worden.

Wat heb je nodig om kozijnen te schuren?

Ben je van plan om zelf een kozijn op te schuren? Dan is het belangrijk dat je de juiste benodigdheden in huis haalt. Wij raden je sowieso deze benodigdheden aan:

 • Een goede schuurmachine. Verderop in dit artikel bespreken we graag voor welk soort schuurmachine je het beste kunt kiezen.
 • Schuurpapier. Voor de randjes en hoekjes van een kozijn heb je goed schuurpapier nodig. Uiteraard heb je ook schuurpapier op/voor je schuurmachine nodig.
 • Ontvetter of reinigingsmiddel. Voordat je het kozijn op kunt schuren, moet je het kozijn goed schoonmaken. Hiervoor raden wij je een goede ontvetter of ander reinigingsmiddel aan.
 • Afplaktape. Het kan ook handig zijn om afplaktape te gebruiken. Met deze tape kun je omliggende onderdelen afplakken, zodat je deze vrijhoudt van stof en verfresten.
 • Een stofmasker. Bij het schuren van een kozijn komt veel stof vrij. Het is hierom ontzettend belangrijk om een goed stofmasker te dragen.
 • Veiligheidshandschoenen. Bij het schuren van een kozijn heb je ook goede werkhandschoenen nodig. Zeker als je houten kozijnen schuurt, loop je het risico op splinters in je handen. Dat voorkom je dus met de juiste handschoenen.
 • Plamuurmes en houtvulmiddel. Ga je houten kozijnen schuren? Dan merk je waarschijnlijk al snel oneffenheden in het hout op. Deze oneffenheden vul je snel op met een plamuurmes en het juiste houtvulmiddel.
 • Eventueel een ladder of trapje. Wil je de kozijnen aan de buitenkant van je woning schuren? Dan is het wellicht noodzakelijk om een ladder of trapje te gebruiken. Dit is uiteraard optioneel en afhankelijk van de exacte situatie.
 • Voldoende tijd. Het is ook belangrijk om voldoende tijd voor het schuren van het kozijn uit te trekken. Bij het schuren van een kozijn komt het namelijk op nauwkeurigheid uit; voor nauwkeurig schuren heb je nu eenmaal meer/veel tijd nodig.

Het is verder belangrijk om voor een goede ventilatie te zorgen. Dat is vooral van belang als je een kozijn aan de binnenkant gaat schuren. Bij het schuren komt van alles vrij en los, waardoor de kamer al snel vervuild raakt. Om de luchtkwaliteit te waarborgen, is het verstandig om een raam of deur open te zetten.

Schuurmachine

Het is dus belangrijk om een goede schuurmachine te gebruiken. Wat de meest geschikte schuurmachine is, hangt vooral af van het soort kozijn. De meest geschikte schuurmachines bespreken we daarom graag hieronder.

Vlakschuurmachine

Wil je grote en vlakken oppervlakten van een kozijn opschuren? Dan heb je hier een goede vlakschuurmachine voor nodig. Deze machines blinken uit op het gebied van het verwijderen van oude verflagen. Een vlakschuurmachine is echter wel minder geschikt voor het gedetailleerd schuurwerk. Voor de grotere oppervlakten raden wij je deze vlakschuurmachines aan:

Deltaschuurmachine

Voor het gedetailleerde schuurwerk raden wij je een deltaschuurmachine aan. Zo’n schuurmachine beschikt over een driehoekige schuurzool, waardoor je hier perfect de hoekjes van een kozijn mee op kunt schuren. Deze machine zet je dan ook vooral in voor de randen van een kozijn. Kies idealiter voor één van deze deltaschuurmachines:

Excentrische schuurmachine

Voor de grotere oppervlakten van een kozijn kun je ook voor een excentrische schuurmachine kiezen. Zo’n schuurmachine maakt roterende bewegingen, waardoor je grote oppervlakten snel en effectief opschuurt. Deze machine is minder geschikt voor het opschuren van hoekjes. Kies idealiter voor één van deze excentrische schuurmachines:

Multitool

Zijn er lastig te bereiken hoekjes bij een kozijn aanwezig? Dan kun je ook voor een multitool met een speciale schuurkop kiezen. Een multitool is vrij compact en slank uitgevoerd, waardoor ‘ie uitermate geschikt is voor de lastig te bereiken hoekjes. Wij raden je deze soorten multitools aan:

€37,95
Op voorraad
Bol.com
€44,95
Op voorraad
Bol.com
€53,99
Op voorraad
Bol.com

Schuurpapier

Als je kozijnen wilt schuren, kun je ook voor los schuurpapier kiezen. Wat het beste soort schuurpapier is, hangt van meerdere facetten af. Onder meer de staat van het kozijn en de afmetingen van het kozijn zijn bepalend. De grotere kozijnen kun je sowieso beter met een schuurmachine opschuren.

Verwijderen van oude verflagen

Voor het verwijderen van oude verflagen heb je grof schuurpapier nodig. Dit is schuurpapier met koorrelgrootte 60 of 80. Met dit schuurpapier is het een koud kunstje om de oude verflagen te verwijderen:

Oppervlak egaliseren

Wil je graag een kozijn egaliseren? Dan heb je hier schuurpapier met korrelgrootte 100 tot 150 voor nodig. Dit medium schuurpapier helpt je om kleine oneffenheden weg te werken:

Verfijnen en afwerken

Heb je met een schuurmachine een kozijn opgeschuurd? Dan kun je naderhand het kozijn altijd nog verfijnen en volledig afwerken. Daarvoor heb je fijn schuurpapier met korrelgrootte 180 of 200 nodig. Wij raden je hiervoor deze soorten schuurpapier aan:

Kozijn schuren: een compleet stappenplan

Zo, je weet nu precies wat je nodig hebt om een kozijn te schuren. Ook weet je precies wat de voordelen zijn van het zelf schuren van een kozijn. Het enige dat je nu nog moet doen, is daadwerkelijk in actie te komen. Daarvoor raden wij je aan om onderstaand stappenplan op te volgen. Met dit stappenplan schuur je een kozijn volledig naar wens.

Stap 1: bereid je klus goed voor

Het eerste dat je moet doen, is de juiste voorbereidingen treffen. Dit is een nogal ruim begrip bij het schuren van een kozijn. Wij raden je daarom aan om specifiek de volgende voorbereidingen te treffen:

 • Haal de juiste benodigdheden in huis. Denk hierbij niet alleen aan de schuurmachine en het schuurpapier, maar ook aan een stofmasker en werkhandschoenen.
 • Dek de vloer af. Ga je een kozijn aan de binnenkant schuren? Dan is het van belang om de vloer goed af te dekken. Ook raden wij je aan om nabijgelegen meubels goed af te dekken.
 • Afplakken van andere onderdelen. Heb je in de buurt van het kozijn bepaalde onderdelen die liever niet vies mogen worden? Plak deze onderdelen dan met tape goed af. Het kan ook raadzaam zijn om de randen bij het raam en kozijn even goed af te plakken.
 • Waarborg je veiligheid. Het is ook belangrijk om vanaf het begin je veiligheid te waarborgen. Trek werkhandschoenen aan en doe het stofmasker op. Ook kan het verstandig zijn om een veiligheidsbril te dragen.

Stap 2: inspecteer en reinig het kozijn

Het is vervolgens zaak om het kozijn goed te inspecteren. Ga goed na wat de conditie is, waar de meeste oneffenheden te vinden zijn en of je opmerkelijke zaken opmerkt. Merk je bijvoorbeeld houtrot of volledig loszittende onderdelen op? Dan is het verstandig om het kozijn te vervangen in plaats van te schuren.

Verder is het zaak om het kozijn goed te reinigen. Gebruik hier een goede ontvetter op en besteed hier echt even tijd aan. Een kozijn moet volledig schoon zijn, voordat je het kozijn kunt schuren. Met een goede ontvetter verwijder je direct vuil en vet op het kozijn.

Stap 3: verwijder van de oude verflagen (optioneel)

Zitten er op het kozijn oude verflagen? Dan is het zaak om deze verflagen goed te verwijderen. Je kunt hiervoor dus een geschikte schuurmachine of schuurpapier gebruiken. Hierboven hebben we reeds besproken wat de juiste middelen zijn voor het verwijderen van oude verflagen.

Stap 4: schuur het kozijn op

Het is nu zaak om het kozijn goed op te schuren. Wij raden je aan om eerst de grote oppervlakten van het kozijn te doen. Denk hierbij aan de lange en vlakke delen van het kozijn. Hiervoor gebruik je idealiter dus een goede excentrische schuurmachine of vlakschuurmachine.

Stap 5: schuur de randen goed op

Als je de grotere oppervlakten gedaan hebt, is het zaak om de randen goed op te schuren. Denk hierbij ook aan de hoekjes van het kozijn. Hiervoor heb je idealiter een deltaschuurmachine of multitool met schuurkop nodig. Ga je met de hand schuren? Zorg dan voor schuurpapier met de juiste korrelgrootte en afmetingen. Mogelijk is een schuurblok ook handig voor je!

Stap 6: werk het schuurwerk af

Het is nu belangrijk om het schuurwerk goed af te werken. Dit doe je door fijn schuurpapier te gebruiken. Met dit fijne schuurpapier kun je de houten onderdelen volledig glad maken. Tip: schuur altijd in de richting van de houtnerf. Daarmee voorkom je krassen op het houtwerk.

Stap 7: maak het kozijn goed schoon

Wat je vervolgens moet doen, is het kozijn goed schoon te maken. Dit doe je idealiter met een zachte borstel of doek. Hiermee kun je al het stof van het kozijn verwijderen.

Wat je ook nog kunt doen, is een stofzuiger met een borstelopzetstuk gebruiken. Met dit opzetstuk kun je veilig al het schuurstof verwijderen. Doe dit uiteraard wel met beleid.

Stap 8: voer de vervolgstappen uit

Tot slot kun je met de vervolgstappen aan de slag gaan. Denk hierbij aan het verven van de schilderen en aan het opruimen van de ruimte. Wat de vervolgstappen zijn, hangt uiteraard van je situatie en wensen af.

Wil je bovenstaand stappenplan graag in beeld zien? Check dan deze video:

Kozijn binnen of buiten schuren: maakt dit verschil?

Met bovenstaand stappenplan is een kozijn schuren een koud kunstje. Je weet nu in ieder geval precies wat je moet doen én hoe je een kozijn moet schuren. Daarbij is het wel van belang om goed naar het soort kozijn te kijken. Een kozijn binnen of buiten brengt namelijk wel andere aandachtspunten met zich mee.

Kozijn binnen schuren

Bij een kozijn binnen schuren is de voorbereiding nóg belangrijker. Zo adviseren wij je om de vloer en nabijgelegen meubels goed af te dekken. Ook moet je goed bekijken of je een trapje of ladder nodig hebt. Dit hangt uiteraard van de hoogte van het kozijn af.

Ga je vervolgens het kozijn ook nog schilderen? Dan heb je uiteraard verf nodig die voor binnengebruik geschikt is.

Kozijn buiten schuren

Bij een kozijn buiten schuren heb je met meer aandachtspunten te maken:

 • Weersomstandigheden. Als je een kozijn buiten gaat schuren, ben je van de weeromstandigheden afhankelijk. Is het koud en/of regent het? Dan kun je het schuren van het kozijn beter even uitstellen. Het is sowieso van belang dat het niet vriest of regent.
 • Hoogte van het kozijn. Als je een buiten kozijn wilt schuren, moet je dit vaak op een aanzienlijke hoogte doen. Dit zorgt ervoor dat je een goede ladder nodig hebt. Ook is het hierbij ontzettend belangrijk om je eigen veiligheid goed te waarborgen!
 • Staat van het kozijn. Een buiten kozijn wordt continu blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden en externe factoren. Het is hierom des te belangrijker om goed de staat van het kozijn te beoordelen. Mocht het kozijn volledig verrot zijn, is het beter om een nieuw kozijn te (laten) plaatsen.

Wil je het buiten kozijn ook nog schilderen? Dan heb je verf nodig die voor buitengebruik geschikt is. Deze verf is over het algemeen duurzamer en harder dan verf die voor binnengebruik geschikt is.

Kozijn schuren: de belangrijkste aandachtspunten & beste tips

In dit artikel heb je alle mogelijke informatie over het schuren van een kozijn gevonden. Het is voor ons bijna tijd om dit artikel af te ronden. Voordat we dat doen, voorzien we je graag van de beste tips. Ook benoemen we nogmaals wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

Trek er voldoende tijd voor uit

Een kozijn schuren moet geen spoedklus zijn. Het is juist een klus die je met beleid en een flinke dosis nauwkeurigheid moet doen. Ons advies is daarom om de nodige tijd uit te trekken voor het schuren van een kozijn.

Ontbreekt het bij jou aan deze tijd? Dan is het verstandiger om een vakman in te schakelen. Een vakman zorgt namelijk wél voor de juiste nauwkeurigheid, aangezien hij/zij hier wel voldoende tijd voor heeft. Deze extra investering is dan jammer maar niet anders.

Denk aan je eigen veiligheid

Ga je een kozijn schuren? Ongeacht of het om een binnen- of buiten kozijn gaat, is het belangrijk om aan je eigen veiligheid te denken. Draag altijd een stofmasker, goede werkhandschoenen en eventueel een veiligheidsbril.

Ga je op grotere hoogte een kozijn schuren? Zorg dan voor een goede, veilige en stevige ladder. Onderschat dit aandachtspunt zéker niet.

Veiligheid eerst en altijd voorop. Onthoud dat goed als je een kozijn gaat schuren.

Gebruik het juiste schuurpapier

Schuurpapier voor verf

Bij het schuren van een kozijn komt alles op het schuurpapier aan. Je moet het soort schuurpapier vooral op het kozijn en het onderdeel van het kozijn afstemmen:

 • Verwijderen van oude verflagen: grof schuurpapier, korrelgrootte 60-80.
 • Egaliseren van het kozijn: medium schuurpapier, korrelgrootte 100-150.
 • Afwerken van het kozijn: fijn schuurpapier, korrelgrootte 180-220.

Investeer in de beste schuurmachine

Het is verstandig om gebruik van een schuurmachine te maken. Hiermee schuur je een stuk sneller én gelijkmatiger dan met los schuurpapier. Maar, wij raden je wel aan om altijd de beste schuurmachine te gebruiken. Durf daarom te investeren in een nieuwe schuurmachine.

De schuurmachine moet allereerst geschikt zijn voor het opschuren van een kozijn. Zoals we eerder al besproken hebben, geldt dit niet voor alle soorten schuurmachines. Verder moet de schuurmachine fijn in de hand liggen. Met name als je meerdere kozijnen gaat schuren, is dit een belangrijk aandachtspunt.

Ook vinden wij het belangrijk dat je de schuurmachine naar wens in kunt stellen. Zo zou je te allen tijde de schuursnelheid zelf in moeten kunnen stellen. Je houdt daarmee in ieder geval de volledige controle over de schuurmachine en de schuurklus.

Inspecteer het kozijn goed

Voordat je überhaupt kunt gaan schuren, moet je het kozijn goed inspecteren. Je kunt hierbij meerdere zaken opmerken:

 • Het kozijn is in een goede conditie. In dat geval hoef je alleen maar bovenstaand stappenplan op te volgen. Na het schuren kun je het kozijn een nieuwe laag verf geven.
 • Het kozijn is in een matige conditie. Merk je in het kozijn veel oneffenheden of scheurtjes op? Dan is het belangrijk om deze oneffenheden weg te werken. Daar heb je goed vulmiddel voor nodig, zie hieronder.
 • Het kozijn is in een slechte conditie. Merk je op dat het kozijn in een echt slechte conditie is? Dan is het niet verstandig om het kozijn op te schuren. In plaats daarvan kun je beter voor een nieuw kozijn kiezen. Dat is de beste keuze met het oog op de toekomst, de isolatie en de uitstraling.

Maak het kozijn schoon

Als één na laatste tip willen wij je meegeven om het kozijn goed schoon te maken. Dit moet je op twee verschillende momenten doen:

 • Voorafgaand de schuurklus. Voordat je met schuren kunt beginnen, moet je het kozijn goed schoonmaken. Gebruik hiervoor een goede ontvetter, zodat je direct al het vet van het kozijn verwijdert.
 • Na de schuurklus. Nadat je het kozijn geschuurd hebt, moet je het kozijn wederom goed afnemen. Daarmee verwijder je al het vrijgekomen stof en houtresten.

Schuur altijd in de richting van de houtnerf

De laatste tip is mogelijk één van de belangrijkste tips: schuur altijd in de richting van de houtnerf. Je voorkomt hiermee dat je onverhoopt het materiaal beschadigd. Ook zorg je hiermee ervoor dat de verf beter op de ondergrond hecht.

Kozijn schuren: onze conclusie

Een kozijn schuren is op zich geen hogere wiskunde. Het is vooral belangrijk dat je hier voldoende tijd voor neemt, dat je de juiste gereedschappen gebruikt en dat je nauwkeurig te werk gaat. Verder raden wij je aan om goed naar het kozijn te kijken. Het heeft echt geen zin meer om een verrot kozijn op te schuren en te verven.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tresna.nl
Logo