3 manieren om tv- en internetkabels te verlengen

Veel mensen hebben op verschillende plekken in huis apparaten staan die een bekabelde aansluiting behoeven. Bijvoorbeeld pc’s die met een ethernetkabel op het internetmodem aangesloten moeten worden, of televisietoestellen in andere kamers dan de woonkamer. Wat is een huis immers zonder tv en internet overal waar we het willen hebben? Voor deze zaken is het vaak nodig om lange kabels te trekken om het signaal door te geven. Veel kabels hebben echter niet van zichzelf de totale lengte die jij nodig hebt. Daarom bespreken we in dit artikel drie manieren om tv- en internetkabels te verlengen.

Strippen en verbinden

De echte handyman denkt bij het verlengen van kabels natuurlijk meteen aan de kabelstripper. Die kun je gebruiker om twee tot drie centimeter van de buitenste isolatielaag van de kabels te verwijderen om de interne aders bloot te leggen. Verwijder de beschermende buitenste laag zonder de aders te beschadigen. Vervolgens heb je de juiste connectoren nodig om de kabels te verbinden, waarbij je de aders correct dient te rangschikken volgens de specificaties van de connector. Daarna heb je een kabelkrimptang nodig om de connectoren stevig aan de aders te bevestigen, zodat je een veilige en stabiele verbinding krijgt. Sluit vervolgens de kabels aan om ze te testen en vast te stellen of er sprake is van signaalverlies of storing.

Coaxiale koppelstukken voor tv-kabels

Feit is echter dat je het jezelf met bovenstaande methode onnodig lastig maakt, omdat het veel makkelijker kan dan dat. Voor coaxiale kabels voor tv-signaal bestaan er immers speciale koppelstukken waarmee je kabels kunt verlengen zonder dat je ze hoeft te strippen. Het zijn in feite kleine adapters die je gewoon tussen twee kabels kunnen plaatsen om ze aan elkaar te verbinden. Deze zorgen ervoor dat het signaal behouden blijft. Het risico op storing of signaalverlies is op deze manier een stuk kleiner, en het kost ook nog eens een stuk minder moeite dan wanneer je met de kabelstripper aan de slag gaat.

Koppelbare ethernetkabels voor internet

In het geval van ethernetkabels voor internet kan het zelfs nog een stukje eenvoudiger. Daar bestaan sowieso koppelelementen voor en splitters waarmee de verbinding kunt verdelen naar meerdere apparaten. Maar als je gewoon een kabel wilt verlengen, is de makkelijkste optie om te investeren in zogenaamde ‘koppelbare’ ethernetkabels. Dat zijn kabels die mannelijke en vrouwelijke connectoren hebben, waardoor je ze eenvoudig aan elkaar kunt bevestigen om de gewenste lengte te bereiken. Deze slimme oplossing voor het verlengen van internetkabels minimaliseert signaalverlies en biedt jou alle flexibiliteit die je nodig hebt.

Je kunt het jezelf dus ingewikkeld maken als je überhaupt al de tools en de skills hebt om zelfstandig kabels te strippen en te verlengen, maar eigenlijk is het nergens voor nodig. Er bestaan immers alternatieve oplossingen die het leven een stuk makkelijker maken en het verlengen van kabels voor tv en internet voor iedereen mogelijk maken. Er zijn vast nog andere kabels waar je kabelstripper nog wel voor van pas komt, maar voor tv- en internetkabels heb je hem niet meer nodig.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tresna.nl
Logo