Beste luchtbevochtiger

Wist je dat de lucht in jouw woning té nat of té droog kan zijn? Als de lucht in jouw huis niet de juiste luchtvochtigheid heeft, kun je dit merken aan verschillende gezondheidsklachten. Zo kun je bijvoorbeeld last van jouw luchtwegen krijgen of kun je last van hoofdpijn krijgen. Wil je dit voorkomen? Dan is het aan te raden om de beste luchtbevochtiger aan te schaffen. In dit artikel kun je kennis maken met de beste luchtbevochtigers van dit moment!

Onze top 5 luchtbevochtigers

Afbeelding

Product


Stadler Form Oskar Luchtbevochtiger

Onze beste koop!

Stadler Form Oskar Luchtbevochtiger

Beste koop luchtbevochtiger

of

Philips HU4706 11

Philips HU4706/11

Beste stille luchtbevochtiger

of

Clean Air Optima CA-606

Clean Air Optima® CA-606

Beste luchtbevochtiger met reinigingsfunctie

of

Venta LW45

Venta LW45

Beste luchtbevochtiger voor groot oppervlakte

of

Medisana UHW Luchtbevochtiger

Medisana UHW Luchtbevochtiger

Beste voordelige luchtbevochtiger

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Stadler Form Oskar Luchtbevochtiger

Beste koop luchtbevochtiger

Stadler Form Oskar Luchtbevochtiger

of

Philips HU4706 11

Beste stille luchtbevochtiger

Philips HU4706 11

of

Clean Air Optima CA-606

Beste luchtbevochtiger met reinigingsfunctie

Clean Air Optima CA-606

of

Venta LW45

Beste luchtbevochtiger voor groot oppervlakte

Venta LW45

of

Medisana UHW Luchtbevochtiger

Beste voordelige luchtbevochtiger

Medisana UHW Luchtbevochtiger

of

De voor- en nadelen van een luchtbevochtiger

Merk je dat er in jouw huis sprake is van een te lage- of een te hoge luchtvochtigheid? Dan is het aan te raden om een luchtbevochtiger aan te schaffen. Maar, hoe kun je nou merken dat de luchtvochtigheid in jouw woning niet naar wens is? Dat merk je onder meer aan verschillende gezondheidsklachten.

Als de luchtvochtigheid in jouw woning te laag is, kun je last krijgen van een droge huid. Ook kun je last krijgen van hoofdpijn, last van jouw luchtwegen of last van droge ogen. Het is uiteraard ook mogelijk dat je van al deze gezondheidsklachten last krijgt.

Indien de luchtvochtigheid in jouw woning te hoog is, kun je dit ook aan jouw luchtwegen merken. Daarnaast merk je het ook overduidelijk aan de ramen in jouw woning; die zijn zeer vochtig te noemen. Dit komt puur doordat er teveel vocht in de lucht zit. Al dat vocht gaat zich aan de ramen hechten, waardoor jouw ramen eigenlijk altijd beslagen lijken.

Door de beste luchtbevochtiger aan te schaffen, kun je dergelijke gevolgen voorkomen. Daarnaast is een goede luchtbevochtiger ook nog bevorderlijk voor bijvoorbeeld jouw huisdieren en planten. Ook een hond of een kat kan last van zijn/haar luchtwegen krijgen, indien de luchtvochtigheid in huis niet op het gewenste niveau zit.

Tot slot voorkomt een luchtbevochtiger ook nog dat je problemen met houten meubels in jouw huis krijgt. Als de luchtvochtigheid in jouw huis te laag is, kan het hout volledig uit gaan drogen. Indien de luchtvochtigheid voor een langere tijd echt te laag is, kan het hout zelfs gaan krimpen en/of gaan scheuren.

Door een goede luchtbevochtiger in huis neer te zetten, weet je dus meerdere problemen te tackelen. Je weet daarnaast ook nog mogelijke problemen op de lange termijn te voorkomen. Ondertussen geniet je ook nog van veel meer leefplezier in jouw woning. Als de luchtvochtigheid in jouw woning volledig naar wens is, merk je dat echt aan alles terug.

Brengt een luchtbevochtiger ook nog nadelen met zich mee? Ja, toch wel. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met een vrij forse investering. Voor sommige luchtbevochtigers betaal je meer dan 300 euro, maar het kan gelukkig ook goedkoper. Dat ga je ook duidelijk terug zien in de onderstaande reviews van de beste luchtbevochtigers.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de vrij forse afmetingen van een luchtbevochtiger. Niet alleen luchtbevochtigers zijn even groot, maar de meeste nemen toch wel de nodige ruimte in beslag. Indien je gebruik van de beste luchtbevochtiger maakt, moet je bovendien het waterpeil in de gaten houden. Als het waterreservoir leeg is, moet je deze bijvullen; dit is zeker iets wat je goed in de gaten moet houden.

Al met al is de aanschaf van een luchtbevochtiger absoluut aan te raden. Wil jij ook graag een goede luchtbevochtiger aanschaffen? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel zetten wij namelijk de beste luchtbevochtigers voor je op een rijtje. Neem de onderstaande reviews op je gemakje door en kies direct de beste luchtbevochtiger voor in jouw woning uit!

Beste koop – Stadler Form Oskar Luchtbevochtiger

Wil jij graag een luchtbevochtiger voor in jouw woning aan gaan schaffen? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere varianten kunt kiezen. Ook bieden allerlei luchtbevochtigers allerlei handige functies aan, waardoor je in ieder geval meer dan genoeg te kiezen hebt. Voor ons was het hierdoor lastig om een beste koop aan te wijzen, maar uiteindelijk is het ons gelukt!

Toen wij alle luchtbevochtigers naast elkaar hadden gezet, sprong er één met kop en schouders bovenuit. In onze ogen is de Stadler Form Oskar luchtbevochtiger de allerbeste luchtbevochtiger van dit moment. De uitstraling, de werking en het prijskaartje zijn stuk voor stuk volledig naar onze wens.

De Stadler Form Oskar luchtbevochtiger is een zogeheten koudwaterverdamper. Dit betekent dat het apparaat gebruik maakt van een koudwater techniek, waardoor de lucht op een energiezuinige manier afgekoeld kan worden. Je geniet hierdoor al snel van een veel aangenamere luchtvochtigheid in huis.

Bovendien is dit apparaat in staat om een ruimte tot maximaal 50 vierkante meter perfect te bevochtigen. Dit betekent dat je het apparaat in bijvoorbeeld jouw woonkamer, jouw slaapkamer of jouw thuiskantoor neer kunt zetten. In principe komt deze beste luchtbevochtiger in alle ruimtes in huis perfect tot zijn recht.

Verder is het ook goed om tee weten dat dit apparaat volledig automatisch werkt. Het apparaat meet continu de luchtvochtigheid op en komt in actie als de luchtvochtigheid te laag is. Je hebt hierdoor in principe geen omkijken meer naar de luchtvochtigheid in jouw huis.

Ook is het ideaal dat dit apparaat een nachtmodus heeft. Door deze modus produceert het apparaat ’s nachts nog minder lawaai, waardoor je deze bevochtiger dus ook prima in jouw slaapkamer neer kunt zetten. Gedurende de dag kun je ook tussen twee standen kiezen, waardoor de luchtbevochtiger altijd doet wat jij wilt.

Wil je in jouw huis ook nog graag van een lekkere geur genieten? Ook dat is mogelijk met de Stadler Form Oskar luchtbevochtiger. Je bent namelijk in staat om geur oliën toe te voegen, waardoor het apparaat de lucht inclusief een heerlijke geur weet te bevochtigen.

Stadler Form Oskar

Tot slot willen we nog benoemen dat de uitstraling én het prijskaartje ook volledig naar ons wens zijn. Het apparaat kent een strakke vormgeving en is ook nog eens in drie kleuren verkrijgbaar. Gaat je voorkeur uit naar zwart, naar wit of naar grijs? Alle drie de kleuren hebben in ieder geval dezelfde, gave uitstraling.

Wat je voor deze beste luchtbevochtiger moet betalen? Nou, bij onze partner Bol.com kun je deze luchtbevochtiger voor een bedrag van slechts 158 euro bestellen. In onze ogen is dat een schijntje, gezien de vele voordelen van dit apparaat.

Wel is het belangrijk om rekening met twee nadelen te houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op het waterreservoir: je kunt dit reservoir niet afnemen. Helaas is het hierdoor vrij lastig om het waterreservoir bij te vullen.

Daarnaast moet je rekening houden met een vrij fors maximaal geluidsniveau. Indien je de nachtmodus níet selecteert, maakt dit apparaat maximaal 39 decibel aan geluid. In onze ogen is dat echt té luid.

Het apparaat maakt vrij veel lawaai; maximaal ongeveer 39 á 40 decibel.

Voordelen
 • Geschikt voor max. 50 vierkante meter
 • Meerdere standen
 • Energiezuinig
 • Werkt geheel automatisch
 • Fraai design
 • Gunstig geprijsd
Nadelen
 • Maakt vrij veel lawaai
 • Het reservoir is niet af- of uitneembaar
Conclusie

De Stadler Form Oskar Luchtbevochtiger is naar onze mening de beste luchtbevochtiger van dit moment. Het apparaat heeft een geweldige werking, is gunstig geprijsd en biedt tal van handige functies aan. Ook kun je dit apparaat in elke ruimte in jouw huis neerzetten en kun je ook nog een heerlijke geur aan de lucht toevoegen. Wat wens je nog meer?

Beste stille luchtbevochtiger – Philips HU4706/11

Ben je op zoek naar een luchtbevochtiger die je in jouw slaapkamer neer kunt zetten? Of wil je mogelijk de luchtbevochtiger in jouw thuiskantoor neerzetten? In beide gevallen heb je behoefte aan een apparaat met een laag geluidsniveau.

Indien je graag een stille luchtbevochtiger wenst te hebben, kun je wat ons betreft maar één juiste keuze maken. In onze ogen is de Philips HU4706/11 namelijk de beste stille luchtbevochtiger. Dit apparaat maakt amper geluid, werkt prima en is ook nog eens voordelig geprijsd!

Bij deze luchtbevochtiger kun je uit verschillende standen kiezen. Bij de meest ‘harde’ stand maakt het apparaat 40 decibel aan geluid. Dat is op zich niet heel stil te noemen, maar gelukkig heeft dit apparaat ook nog een stille stand. Bij deze stille stand maakt de luchtbevochtiger slechts 27 decibel aan geluid. Geweldig!

Ook is het goed om te weten dat dit apparaat een reinigingsfunctie heeft. Dankzij deze functie wordt de lucht in jouw woning ook een stuk schoner, waardoor je van nóg meer wooncomfort gaat genieten. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je het filter hiervoor af en toe moet verwisselen.

Tevens zijn wij zeer te spreken over het waterreservoir. Dit reservoir heeft een inhoud van 1,3 liter en is bijzonder makkelijk bij te vullen. Je kunt het reservoir namelijk uit het apparaat tillen, waarna je het moeiteloos onder de kraan kunt vullen.

Zodra je het reservoir in het apparaat zet, kun je de gewenste stand selecteren. De Philips HU4706/11 gaat dan direct voor je aan de slag. Je merkt al snel dat de luchtvochtigheid in huis een stuk beter wordt én dat de lucht een stuk schoner wordt. Net zoals de hierboven genoemde variant betreft dit overigens een koudwaterverdamper.

Ook voor de prijs hoef je deze luchtbevochtiger niet te laten staan. Voor de Philips HU4706/11 betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 68,99 euro.

Voor dat bedrag krijg je dus een stille, handige én fraaie luchtbevochtiger. Bovendien is dit apparaat vrij klein uitgevoerd, waardoor je hem op veel plekken in jouw woning kwijt kunt.

Zijn er ook nog zaken waar je rekening mee moet houden? Nou, dit apparaat heeft geen hygrometer; dit betekent dat het apparaat niet zelf kan meten wat de luchtvochtigheid is. Je moet het apparaat dus continu zelf aanzetten, aangezien het apparaat hierdoor ook niet in staat is om zichzelf in te schakelen indien dat nodig is.

Philips HU4706 11 luchtbevochtiger

Ook is dit apparaat niet geschikt voor grote ruimtes. Het apparaat kan namelijk een oppervlakte van maximaal 20 vierkante meter bevochtigen. Indien je specifiek voor een stille luchtbevochtiger kiest, is dat vaak echter geen probleem. Een dergelijk apparaat zet je immers vaak in jouw thuiskantoor of in jouw slaapkamer neer!

Het apparaat is alleen voor kleine ruimtes geschikt; maximaal 20 vierkante meter groot.

Voordelen
 • Zeer stil
 • Voordelig geprijsd
 • Handig waterreservoir
 • Inclusief reinigingsfunctie
 • Fraai en compact design
Nadelen
 • Alleen voor kleine ruimtes
 • Werkt niet automatisch
Conclusie

De Philips HU4706/11 is wat ons betreft de beste stille luchtbevochtiger. Dit apparaat maakt slechts 27 decibel aan geluid, waardoor je ’t apparaat moeiteloos in bijvoorbeeld jouw slaapkamer of thuiskantoor neer zet. Het apparaat is ook nog eens compact uitgevoerd, is gunstig geprijsd en werkt prima. Precies de kwaliteit zoals wij van Philips gewend zijn!

Beste luchtbevochtiger met reinigingsfunctie – Clean Air Optima® CA-606

Als je het aanbod van luchtbevochtiger bekijkt, zie je meerdere varianten naar voren komen. Zo bestaan er varianten met een hygrometer, bestaan er varianten die weinig lawaai produceren en zijn er varianten die meerdere functies aanbieden. Zo is het ook mogelijk om te kiezen voor een luchtbevochtiger inclusief een reinigingsfunctie.

Wil je graag een dergelijke luchtbevochtiger aanschaffen? Dan kun je wat ons betreft het beste kiezen voor de Clean Air Optima CA-606. In onze ogen is dit de beste luchtbevochtiger inclusief reinigingsfunctie. Waarom? Omdat zowel de bevochtigings- als de reinigingsfunctie echt subliem zijn.

Laten we vooropstellen dat de werking van dit apparaat sowieso vrij uniek te noemen is. In verhouding tot de hierboven genoemde varianten is dit namelijk geen koudwaterverdamper, maar is het een ultrasoonbevochtiger. Dit betekent dat het apparaat nevel produceert door in het waterreservoir gebruik te maken van trillingen.

Een belangrijk voordeel hiervan is de energiezuinigheid. Door deze werking is het apparaat zeer zuinig, waardoor je ‘m moeiteloos de gehele dag aan kan laten staan. Bovendien werkt het apparaat volledig automatisch; het apparaat kan zelf een keuze maken tussen vier verschillende standen.

Zodra je deze luchtbevochtiger aanzet, merk je direct een flink verschil op. De luchtvochtigheid wordt een stuk beter/aangenamer, terwijl de lucht ook een stuk schoner wordt. Je ademt meer en meer schone lucht in; dat is uiteraard goed voor de algehele gezondheid en bijvoorbeeld ook voor jouw luchtwegen.

Ook biedt dit apparaat nog een zogeheten aromatherapie aan. Dit houdt in dat het apparaat in staat is om onaangename geuren uit de lucht te zuiveren. Je geniet hierdoor in jouw woning te allen tijde van een lekkere geur; bovendien bepaal je zelf ook nog eens welke oliën (en dus welke geur) door de luchtbevochtiger zelf uitgestoten wordt. Ideaal!

Waar wil je deze luchtbevochtiger in jouw huis neerzetten? IN principe maakt dit niks uit, aangezien het apparaat een oppervlakte van maximaal 65 vierkante meter kan bevochtigen. Geweldig!

Al met al heeft deze beste luchtbevochtiger met reinigingsfunctie dus drie belangrijke functies: bevochtigen, reinigen en aromatiseren. Deze drie functies tezamen zorgen in ieder geval voor een sublieme luchtbevochtiger. Bovendien hoef je daar niet super veel voor te betalen. Bij onze partner Bol.com kun je deze luchtbevochtiger al voor een bedrag van 153 euro aanschaffen!

Clean Air Optima CA-606 luchtbevochtiger

Wil je deze luchtbevochtiger in jouw slaapkamer of thuiskantoor neerzetten? Ook dat is geen probleem. Volgens het merk Clean Air Optima produceert dit apparaat slechts 25 decibel aan geluid. Wij hadden dit apparaat dus ook nog uit kunnen roepen tot de beste stille luchtbevochtiger!

Brengt deze luchtbevochtiger ook nog nadelen met zich mee? Nou, het is spijtig dat dit apparaat geen nachtmodus heeft. Als het apparaat een nachtmodus zou hebben gehad, zou je ’s nachts ook nog op een handige manier van dit apparaat gebruik kunnen maken.

Daarnaast is het goed om te weten dat dit apparaat niet heel erg geschikt is voor huisdieren. De ultrasone trillingen die door dit geluid geproduceerd worden, kunnen door sommige huisdieren waargenomen worden. Wij, als mens zijnde, horen dit geluid niet, maar bijvoorbeeld een hond kan dit geluid wel horen.

Het apparaat is niet geschikt voor huishoudens met een huisdier.

Voordelen
 • Drie functies in één
 • Gunstig geprijsd
 • Geschikt voor max. 65 vierkante meter
 • Maakt amper lawaai
 • 4 automatische programma’s
 • Energiezuinig
Nadelen
 • Niet geschikt voor huisdieren
 • Geen nachtmodus
Conclusie

De Clean Air Optima® CA-606 is wat ons betreft de beste luchtbevochtiger met reinigingsfunctie. Dit apparaat bevochtigt de lucht, reinigt de lucht én aromatiseert de lucht. Wat wens je nog meer? Bijkomende voordelen: het apparaat is geschikt voor grote ruimtes, maakt weinig lawaai en is ook nog eens gunstig geprijsd. Al met al een absolute aanrader voor eigenlijk elk huishouden!

Beste luchtbevochtiger voor groot oppervlakte – Venta LW45

Heb jij een vrij grote woonkamer? Of wil je de lucht in jouw woonkamer én open keuken bevochtigen? Of heb je mogelijk een groot kantoor dat je graag wilt bevochtigen? Voor dergelijke situaties is het aan te raden om te kijken naar een luchtbevochtiger met een flinke kracht.

Indien je op zoek naar de beste luchtbevochtiger voor een groot oppervlakte bent, kun je wat ons betreft het beste voor de Venta LW45 kiezen. Dit apparaat is moeiteloos in staat om grote ruimtes te bevochtigen, zoals bijvoorbeeld een grote woonkamer of een groot kantoor.

Hoe groot deze ruimte maximaal kan zijn? Nou, de Venta LW45 is in staat om een oppervlakte van maximaal 75 vierkante meter te bevochtigen. Je kunt dus moeiteloos elke ruimte in jouw huis met dit apparaat bevochtigen. Weinig andere luchtbevochtigers kunnen aan een dergelijk maximaal oppervlakte tippen!

Deze luchtbevochtiger maakt gebruik van de zogeheten koudwater techniek. Dit betekent dat het apparaat water afkoelt en de koude lucht vervolgens in de ruimte laat nevelen. De temperatuur van de lucht koelt hierdoor af, waardoor ook de vochtigheid van de lucht afneemt.

Het apparaat zorgt niet alleen voor de bevochtiging, maar ook nog eens voor een reiniging van de lucht. Ook dit apparaat weet een reinigingsfunctie perfect te combineren met de bevochtigingsfunctie. Je geniet hierdoor nóg meer van een aangenaam leefklimaat in jouw woning!

Ook heeft dit apparaat een handig indicatielampje, een uitneembare waterreservoir en heeft het apparaat in totaal drie standen. Al deze voordelen dragen niet alleen bij aan een aangenaam leefklimaat, maar brengen ook nog eens veel gemak met zich mee. Eigenlijk is dat precies waar je een luchtbevochtiger voor aan wilt schaffen, niet waar?

Hecht jij veel waarde aan de uitstraling van een luchtbevochtiger? Dat kunnen wij maar al te goed begrijpen. Ook het merk Venta heeft dat goed begrepen, aangezien zij de nodige aandacht aan het uiterlijk van deze luchtbevochtiger hebben besteedt. Spreekt de antracietgrijze kleur jou echter niet aan? Dan kun je ook nog kiezen voor een witte variant!

Venta LW45 luchtbevochtiger

Al met al zijn wij zeer te spreken over deze beste luchtbevochtiger voor grote oppervlakten. Wel is het goed om rekening te houden met een vrij fors prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 329 euro voor deze luchtbevochtiger, maar daar krijg je dus wel een hoop voor terug. Weinig andere luchtbevochtigers kunnen immers een oppervlakte van 75 vierkante meter bevochtigen.

Verder is het ook jammer dat dit apparaat geen nachtmodus heeft. Veel andere apparaten hebben dat wel, waardoor zij ook ’s nachts op de meest ideale manier de lucht kunnen bevochtigen. Bij de Venta LW45 is dat dus niet mogelijk.

Deze beste luchtbevochtiger voor een groot oppervlakte is vrij duur; ruim 300 euro.

Voordelen
 • Reinigen én bevochtigen
 • Werkt geheel automatisch
 • Uitneembaar waterreservoir
 • Voor hele grote oppervlakten geschikt
 • Drie verschillende standen
Nadelen
 • Geen nachtmodus
 • Vrij duur
Conclusie

De Venta LW45 is naar onze mening de beste luchtbevochtiger voor een groot oppervlakte. Met dit apparaat kun je moeiteloos een ruimte van max. 75 vierkante meter laten bevochtigen én laten reinigen. Het apparaat werkt echt subliem, heeft een handige bediening en is ook nog in twee verschillende kleuren verkrijgbaar. Al met al een prima aanwinst voor in huis of voor op kantoor!

Beste voordelige luchtbevochtiger – Medisana UHW Luchtbevochtiger

Heb jij interesse om een luchtbevochtiger aan te schaffen? Wil of kun je echter niet al te veel geld aan dit apparaat uitgeven? Niet getreurd! Sommige varianten kosten namelijk niet al te veel, waardoor je ook voor een zacht prijsje de luchtvochtigheid in jouw huis kunt verbeteren.

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste voordelige luchtbevochtiger. Al snel werd duidelijk dat deze Medisana UWH de beste keuze is. Dit apparaat kost niet al te veel, biedt een prima werking aan en heeft enkele handige extra’s.

Laten we maar direct aftrappen met het benoemen van het prijskaartje: voor dit apparaat betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 44,99 euro. Voor dat minieme bedrag krijg je echt een prima luchtbevochtiger. Een luchtbevochtiger die bovendien in staat is om relatief grote oppervlakten te bevochtigen; maximaal 30 vierkante meter.

Dankzij een inhoud van 4,5 liter hoef je het reservoir ook niet al te vaak bij te vullen. Mocht je dat wel moeten doen, kun je het reservoir gelukkig uitnemen. Het bijvullen gaat hierdoor vrij makkelijk.

Zodra je het apparaat aan zet, kun je zelf de stand bepalen. Je kunt eigenlijk traploos de verneveling aanpassen, waarbij de maximale verneveling maar liefst 230 ml per uur is. Je kunt dus ook al relatief snel een flink oppervlakte met deze luchtbevochtiger gaan bevochtigen.

Met een maximaal geluidsniveau van 30 decibel is het ook nog eens een vrij stille luchtbevochtiger te noemen. Ook hierdoor kun je dit apparaat in bijvoorbeeld jouw slaapkamer of kantoor neerzetten. Verder komt het apparaat ook prima tot zijn recht in bijvoorbeeld de woonkamer of in de sportkamer. Al met al een voordelig én veelzijdig apparaat!

Hebben we hiermee alle voordelen benoemd? Nee, zeker niet. We zijn namelijk ook te spreken over het feit dat je oliën aan de luchtbevochtiger toe kunt voegen. Hierdoor kun je de geur in jouw woning ook nog verbeteren, waardoor je het leefklimaat in huis nóg aangenamer weet te maken!

 Tot slot willen we benoemen dat de kwaliteit van dit apparaat dik in orde is. Je betaalt slechts 44,99 euro voor dit apparaat, maar dat is zeker niet aan de kwaliteit of aan de levensduur te merken. Nee, wij zijn ervan overtuigd dat je jarenlang van dit apparaat kunt gaan genieten!

Medisana UHW

Brengt het apparaat ook nog nadelen met zich mee? Ja, toch wel. Zo is het jammer dat dit apparaat geen hygrometer heeft. Een hygrometer is in staat om de luchtvochtigheid op te meten, waarna het apparaat zichzelf op basis daarvan in kan schakelen. Dat is bij dit apparaat dus niet mogelijk; je moet het apparaat altijd met de hand bedienen.

Verder betreft dit een apparaat met een zogeheten ultrasoon werking. Deze werking is prima, maar is absoluut niet prettig voor een hond of ander huisdier. Zij zijn namelijk in staat om de hoge ultrasone trillingen te horen; iets wat vrij irritant kan zijn. Wij, als mens zijnde, horen deze ultrasone trillingen overigens sowieso niet.

Dit apparaat heeft geen hygrometer en kan zichzelf dus niet automatisch inschakelen.

Voordelen
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Prima kwaliteit
 • Max. oppervlakte van 30 vierkante meter
 • Maakt weinig geluid
 • Handig waterreservoir
Nadelen
 • Geen hygrometer
 • Niet prettig voor huisdieren
Conclusie

De Medisana UWH luchtbevochtiger is naar onze mening de beste voordelige luchtbevochtiger. Voor dit apparaat betaal je slechts 45 euro, terwijl het apparaat een prima werking en kwaliteit met zich meebrengt. Zo is het apparaat geluidsstil, is het apparaat geschikt voor kleine tot medium oppervlakten en heeft het apparaat ook nog een lange levensduur. Al met al een prima en voordelige aankoop!

Koopgids

Wil jij graag een luchtbevochtiger voor in huis aan gaan schaffen? Dan is het goed om te weten dat je uit vrij veel verschillende varianten kunt kiezen. Juist doordat het aanbod zo divers is, is het vrij lastig om direct tot de juiste keuze te komen.

Om jou hier een handje bij te kunnen helpen, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria van een luchtbevochtiger. Let goed op deze criteria bij het maken van een vergelijk en maak de zoektocht daarmee voor jezelf een stuk makkelijker.

Soorten

In de reviews hierboven hebben wij al benoemd dat je uit meerdere soorten kunt kiezen. Voor het overzicht hebben wij de vier verschillende soorten even op een rijtje gezet:

 • Ultrasoonbevochtiger: dit apparaat maakt gebruik van ultrasone trillingen, waarmee onzichtbare nevel gecreëerd wordt. Dit is energiezuinig, maar is niet prettig voor huisdieren.
 • Stoombevochtiger: hierbij warmt het apparaat het water op, waardoor er uiteindelijk stoom ontstaan.
 • Luchtwasser: dit apparaat wast als het water de lucht, waarna het vervolgens ook een stuk vochtiger gemaakt wordt. Die vochtige lucht wordt vervolgen in jouw woning ‘gespoten’.
 • Koudwaterverdamper: dit apparaat zuigt droge lucht aan, koelt deze lucht af en stoot deze koele lucht vervolgens weer af. Hierdoor wordt de lucht al snel een stuk kouder en geniet je dus van een betere luchtvochtigheid.

Voor welke variant je het beste kunt gaan? Dat is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. In onze ogen kun je het beste voor een koudwaterverdamper of een ultrasoonbevochtiger kiezen; dit zijn ook de meest populaire soorten op dit moment.

Maximaal oppervlakte

Welke ruimte in jouw huis wil je graag gaan bevochtigen? Kies je voor de woonkamer, kies je voor de slaapkamer of kies je mogelijk voor jouw thuiskantoor? De oppervlakten van deze ruimten moet je in ieder geval afstemmen op het maximale oppervlakte van de luchtbevochtiger.

Des te krachtiger het apparaat is, des te groter het oppervlakte is dat bevochtigd kan worden. Bepaal daarom goed welk oppervlakte je wilt bevochtigen en houd daar bij je zoektocht goed rekening mee.

Maximaal oppervlakte luchtbevochtiger

Aanvullende functies

Sommige luchtbevochtigers zijn ook nog in staat om de lucht te reinigen. Als je voor een dergelijke variant kiest, weet je de lucht in jouw woning dus nóg aangenamer te maken. Je ademt hierbij schone lucht in, waarbij de lucht ook nog de juiste luchtvochtigheid heeft. Als je het écht goed wilt doen, is een dergelijke dubbele functie absoluut aan te raden.

Geluidsniveau

Wil je de luchtbevochtiger in jouw slaapkamer of thuiskantoor neerzetten? Dan zit je ongetwijfeld niet te wachten op veel lawaai. Kies in dat geval voor een luchtbevochtiger met een zo’n laag mogelijk geluidsniveau, zodat je nooit gestoord kan worden door het apparaat!

Handige extra’s

Als je op zoek naar de beste luchtbevochtiger gaat, kom je tal van varianten tegen. Je komt daarbij ook nog tal van handige extra’s tegen, waarvan onder meer de onderstaande extra’s zeer handig zijn:

 • Hygrometer: een hygrometer is in staat om de luchtvochtigheid in de ruimte op te meten, waarna de luchtbevochtiger zichzelf automatisch in kan schakelen of aan kan passen.
 • Afneembaar waterreservoir: met een afneembaar waterreservoir is het bijvullen van het reservoir een stuk eenvoudiger.
 • Timer: met dank aan de timer kun je de luchtbevochtiger op vaste tijdstippen aan laten gaan. Handig als je overdag op werk komt en ’s avonds in een aangenaam leefklimaat thuis wilt komen.
 • Bediening op afstand: sommige varianten kun je ook nog via jouw smartphone bedienen. Gemak dient de mens!
 • Geschikt voor geuroliën: vind je de geur in jouw huis niet al te aangenaam? Dan kun je ook nog bij sommige luchtbevochtigers geuroliën toevoegen, waardoor de lucht heerlijk gaat ruiken.
 • Nachtmodus: dit is met name handig als je het apparaat in jouw slaapkamer zet. De nachtmodus zorgt voor een lager geluidsniveau en voor een optimale werking tijdens de nacht.

Prijskaartje

De prijskaartjes van de luchtbevochtigers variëren nogal. Dat is één van de zekerheden waar je mee te maken hebt als je op zoek naar de beste luchtbevochtiger gaat. Wij raden je daarom aan om voor jezelf een maximum budget vast te stellen.

Binnen dit budget kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste luchtbevochtiger. Zoals je in bovenstaande reviews al hebt kunnen lezen, kun je in ieder geval voor elk budget een geweldige luchtbevochtiger aanschaffen!

Prijskaartje luchtbevochtiger

Slotwoord

Is het aan te raden om een luchtbevochtiger aan te schaffen? Ja, zeker! Meer en meer huishoudens kiezen hier voor, iets wat sowieso niet zonder reden is. Als jij in huis ook van lucht met de juiste luchtvochtigheid wilt genieten, is het aan te raden om direct de beste luchtbevochtiger aan te schaffen.

Heb je nog vragen over bovengenoemde varianten? Neem daarvoor gerust contact op met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag alvast veel plezier met jouw nieuwe luchtbevochtiger!

Tresna.nl
Logo