Beste accu platform

Ben je een voorstander van gereedschappen die op een accu werken? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat de prestaties (groten)deels afhangen van de accu. Indien je een krachtige accu gebruikt, kun je optimaal gebruik maken van een krachtig stuk gereedschap. Genoeg reden dus om op zoek te gaan naar het beste accu platform. Daar helpen we jou graag een handje bij; in dit artikel vind je alle informatie over de beste accu platformen van dit moment.

Eigenlijk bespreken we in dit artikel alle soorten accu platformen waar je voor kunt kiezen. We bespreken wat deze platformen uniek maken, wat de voordelen zijn en wanneer je het beste voor welk accu platform kunt kiezen. Neem het artikel op je gemakje door en ga direct op zoek naar het beste accu platform. Aan het beste accu platform ga je veel plezier beleven; daar zijn wij van overtuigd!

Wat is een accu platform precies?

Een accu platform is een accu die je kunt gebruiken voor meerdere elektrische apparaten. De ‘eis’ hierbij is meestal dat deze elektrische gereedschappen van hetzelfde merk zijn en hetzelfde voltage hebben. Door voor een accu platform te kiezen, hoef je nooit meer zonder lege accu te zitten. Je kunt bijvoorbeeld 2 á 3 accu's aanschaffen, waarmee je kunt variëren. Ook als je de nodige uurtjes op een dag met jouw accugereedschap aan de slag gaat, doe je altijd een beroep op één of meerdere volle accu's.

Als we het over een accu platform hebben, hebben we het niet alleen over de accu. Nee, ook de rol van de oplader mag niet onderschat worden. Indien je voor een accu platform zónder bijbehorende oplader kiest, heb je alsnog niks aan het accu platform. Nadat je met veel plezier van de accu (en het gereedschap) gebruik gemaakt hebt, moet je de accu immers weer opladen. Bij de aanschaf van een accu platform is het dan ook wenselijk dat je een goede oplader meegeleverd krijgt.

Hoe werkt een accu platform precies?

Zo, je weet nu precies wat een accu platform is. Maar, hoe werkt een dergelijk accu platform nou? Om de werking hiervan uit te leggen, is het goed om naar de onderdelen van een accu platform te kijken. Een accu platform bestaat vaak uit twee onderdelen:

 • De accu zelf: deze accu heeft een bepaald voltage en kun je aan verschillende elektrische gereedschappen koppelen. Vanaf dat moment dient de accu als krachtbron voor de gereedschappen.
 • De oplader: met de oplader kun je de accu weer opladen. Het is wenselijk dat ook de oplader krachtig is, aangezien het opladen in dat geval een stuk sneller gaat.
Accu platformen

Met deze twee onderdelen kun je bijna aan de slag gaan. Het enige wat je nu nog nodig hebt, zijn bijbehorende elektrische gereedschappen. Dit zijn gereedschappen van het betreffende merk mét het juiste voltage.

Als je een dergelijk apparaat aan wilt schaffen, hoef je hier geen accu of oplader bij aan te schaffen. Nee, je koopt de ‘losse body’, waarmee je direct een hoop geld weet te besparen. De accu koppel je vervolgens aan de losse body, waarna je direct aan de slag kunt gaan.

Overigens kun je ook voor een andere mogelijkheid kiezen. In dat geval kies je ervoor om een complete set aan te schaffen; een accu, een oplader en een apparaat. Nadat je deze complete set aangeschaft hebt, heb je eigenlijk ook een accu platform tot je beschikking. Je kunt nu ook andere apparaten van hetzelfde merk kopen en daarvoor de eerder gekochte accu gebruiken. Handig, niet waar?

Wat zijn de voordelen van een accu platform?

Met name in de afgelopen jaren zijn de accu platformen bijzonder populair geworden. Dit komt enerzijds door het uitgebreide aanbod, maar anderzijds ook door de vele voordelen. Zodra je voor een accu platform kiest, geniet je direct van de nodige voordelen.

Zo is het een feit dat je met een accu platform veel geld weet te besparen. Je hoeft immers maar één keer een accu (en oplader) te kopen, in plaats van elke keer een accu mee te kopen bij de aanschaf van een stuk elektrisch gereedschap. Deze besparing geldt overigens niet alleen op de accu, maar ook op de oplader.

Daarnaast ben je ook duurzaam bezig, indien je voor een accu platform kiest. Door voor een accu platform te kiezen, heb je immers maar één accu nodig. Voor de productie van één accu zijn een stuk minder grondstoffen nodig dan voor de producten van bijvoorbeeld drie accu’s. Als je voor een accu platform kiest, lever je op die manier een positieve bijdrage aan het milieu. Het is gewoonweg voor het milieu niet goed om heel veel accu’s te produceren.

Met een goed accu platform geniet je ook nog eens van het nodige gemak. Zo heb je slechts één accu nodig voor al jouw klussen. Zolang je deze accu netjes weet op te laden, heb je altijd de beschikking over de gewenste kracht. Bovendien weet je deze accu altijd terug te vinden, indien je de accu een vaste plek in bijvoorbeeld jouw werkruimte of schuur geeft.

Ook is het super dat een accu platform voor veel soorten apparaten geschikt is. Je zou wellicht direct denken aan elektrisch gereedschap, zoals een boormachine of schuurmachine op accu. Logisch, maar wist je dat ook allerlei tuingereedschap gebruik kan maken van een dergelijk accu platform? Dit geldt overigens ook nog voor huishoudelijke apparaten, maar daar richten wij in dit artikel onze pijlen niet op.

Verder geniet je met een accu platform van de ‘reguliere’ voordelen van een accu:

 • Je geniet van veel kracht. Met name in de afgelopen jaren zijn de accu’s steeds krachtiger geworden. Hierdoor werk je met elektrische gereedschappen sneller, makkelijker en efficiënter. Je kunt elke klus in en rondom huis dus op een snelle manier klaren.
 • Onbeperkte bewegingsvrijheid. Uiteraard geniet je ook nog van een onbeperkte bewegingsvrijheid. Je hebt niks van doen met een snoer, met een stopcontact of met iets vergelijkbaars. Nee, je hoeft in principe nergens rekening mee te houden.
 • Overal te gebruiken. Moet je op een locatie klussen waar je sowieso geen elektriciteit tot je beschikking hebt? Ook dan ben je erg tevreden met jouw keuze voor een accu platform. Dankzij het accu platform ben je in staat om altijd en overal te werken. Ideaal!
 • De elektrische apparaten maken minder lawaai. Wist je dat gereedschap op accu ook een stuk minder lawaai maakt? Handig als je in de late avonduurtjes nog even wilt klussen of als je een hekel aan een flink geluidsniveau hebt.

Al met al is de keuze voor een accu platform een logische keuze. Met een accu platform werk je op een aangename manier, terwijl je ook nog duurzaam bezig bent. Als klap op de vuurpijl weet je ook nog een hoop geld te besparen. Eigenlijk moet je eens kijken naar de prijzen van hedendaagse accu’s inclusief een oplader; je ziet dan direct dat een accu platform vele malen voordeliger is.

Brengt een accu platform nadelen met zich mee?

Is het zo dat een accu platform ook nog nadelen met zich mee brengt? Nou, het zijn in onze ogen niet zozeer nadelen, maar wel belangrijke aandachtspunten.

Zo is het bijvoorbeeld een feit dat de accu platformen maar voor één merk werken. Hoe dat precies zit? Nou, nagenoeg alle accu platformen worden door een specifiek merk ontwikkeld. Zo heeft Bosch bijvoorbeeld accu platformen voor haar eigen apparaten ontwikkeld, terwijl Vonroc dit ook gedaan heeft. Het accu platform van Vonroc is echter niet geschikt voor de apparaten van Bosch en vice versa.

Wat is een accuplatform

Het is dan ook wenselijk dat je de elektrische gereedschappen van hetzelfde merk aan gaat schaffen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een accu boormachine van Bosch kiezen én voor een accu grasmaaier van Bosch. Indien de voltages van beide machines gelijk zijn, kun je voor beide machines hetzelfde accu platform gebruiken.

Daarmee hebben we direct het tweede aandachtspunt aangestipt; het voltage. Als je van een accu platform gebruik wilt maken, moeten alle gereedschappen hetzelfde voltage hebben. In de meeste gevallen is dit 12V of 18V, maar in sommige gevallen kun je ook kiezen voor 20V, 36V of 40V.

Bij het uitkiezen van een nieuw accu platform zijn dit zaken waar je goed rekening mee moet houden. Dat is óók het geval als je nieuwe gereedschappen op accu gaat kopen. Het is immers wel zo makkelijk als je voor al jouw klus- en tuingereedschap hetzelfde accu platform kunt gebruiken!

Tussen welke accu platformen kun je kiezen?

Spreekt het principe van de accu platformen jou wel aan? En heb je daarom interesse om een geschikt accu platform aan te schaffen? Dan is het goed om te weten dat je uit vrij veel soorten accu platformen kunt kiezen. Zo kunnen we stellen dat op dit moment meerdere merken één of meerdere accu platformen aanbieden.

Dit geldt onder meer voor de volgende merken:

 • Black + Decker
 • Bosch
 • DeWalt
 • Kärcher
 • Makita
 • Powerplus

Sommige merken bieden zelfs meerdere soorten accu platformen aan. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Bosch. Op het moment van schrijven biedt Bosch vier soorten accu platformen aan:

 • Bosch Power For All 12V accu platform
 • Bosch Power For All 18V accu platform
 • Bosch Professional 12V accu platform
 • Bosch Professional 18V accu platform

Wat dit lijstje laat zien? Dit lijstje laat meerdere dingen zien. Allereerst blijkt uit dit lijstje direct dat Bosch zich zowel op doe-het-zelvers als op professionals richt met de accu platformen. Dit ligt eigenlijk precies in de lijn van het assortiment van Bosch; in dit assortiment is ook een duidelijk onderscheid zichtbaar tussen apparaten voor doe-het-zelvers en professionals.

Daarnaast biedt Bosch dus ook accu platformen met verschillende voltages aan. Je kunt kiezen voor een accu platform met een voltage van 12V of voor een voltage van 18V. Het is aan jou om te bepalen naar welk voltage jouw voorkeur uit gaat.

Feit is dat je in ieder geval uit meerdere accu platformen kunt kiezen. Doordat je zoveel keuze hebt, kun je altijd wel een platform vinden die op jouw voorkeuren aansluiten. Wij kunnen het ons echter goed voorstellen dat je het lastig vindt om het beste accu platform uit te kiezen. Graag helpen we jou hier dan ook een handje bij!

Hoe kun je het beste accu platform uitkiezen?

Heb je voor jezelf bepaald dat je dolgraag een accu platform wenst te hebben? Wil je profiteren van het duurzame aspect, van het gemak en van de kostenbesparing? Dan doe je er inderdaad verstandig aan om een accu platform uit te kiezen.

Maar, hoe kies je nou het beste accu platform uit? De ervaring leert dat dit voor veel doe-het-zelvers (en professionals) een vrij lastige zoektocht is. Wij hebben dan ook besloten om je hier een handje mee te helpen. Dit doen we hieronder met een kort stappenplan, maar ook door verderop de beste accu platformen van dit moment te bespreken.

Stap 1: bepaal naar welk merk jouw voorkeur uit gaat

Heb je in jouw werkruimte alleen maar apparaten van Bosch staan? Dan is het voor de hand liggend om voor een accu platform van Bosch te kiezen. Heb je apparaten van meerdere merken? Dan is het zaak om goed na te denken. Om goed na te denken over het merk waar op termijn jouw voorkeur naar uit gaat.

Stap 2: bepaal naar welk voltage jouw voorkeur uitgaat

Het is nu de hoogste tijd om na te denken over het voltage. Je kunt in de basis kiezen tussen 12V en 18V. Indien je voldoende kracht tot je beschikking wilt hebben, is het interessant om voor de 18V variant te kiezen. Als je niet dusdanig veel kracht nodig hebt, kun je echter ook prima voor de 12V kiezen. Deze variant is vaak ook nog iets voordeliger.

Ben je als professional actief en heb je écht veel kracht nodig? Dan kun je ook nog voor één van de volgende voltages: 20V, 36V of 40V. Houd er bij dergelijke voltages wel rekening mee dat er niet héél veel apparaten verkrijgbaar zijn.

Stap 3: maak een vergelijking voor jezelf

Aan de hand van stap 1 en stap 2 kun je een flinke schifting in het aanbod maken. De accu platformen die nu overblijven, kun je voor jezelf gaan vergelijken. Gaat je voorkeur uit naar een accu platform van bijvoorbeeld Powerplus, Vonroc, DeWalt of Einhell? Dan is het in principe niet nodig om een uitgebreide vergelijking te maken; deze merken bieden maar één accu platform aan.

Stap 4: hak de knoop door

Je bent nu in staat om de knoop door te hakken. Om uiteindelijk de knoop door te hakken, is het wel zaak om op verschillende criteria te letten. Wat deze criteria precies zijn, vind je aan het einde van dit artikel onder het kopje ‘Koopgids’.

Wat zijn de beste accu platformen van dit moment?

Wil jij het liefste vandaag nog een accu platform aanschaffen? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Een accu platform biedt gewoonweg ongekend veel voordelen met zich mee. Voordat je van deze voordelen kunt genieten, moet je wel op zoek gaan naar de beste accu platform.

Graag helpen we jou nog een extra handje met deze zoektocht. Wij zijn namelijk al voor jou op zoek gegaan naar de beste accu platformen van dit moment. Als je voor één van onderstaande accu platformen kiest, ben je spekkoper. In dat geval geniet je namelijk van veel mogelijkheden, van de gewenste kwaliteit én van de vele voordelen van een accu platform.

Beste accu platformen van dit moment

Hoe we de beste accu platformen geselecteerd hebben? Wij hebben gewoonweg naar de verschillende merken gekeken. Bij de verschillende merken hebben we het aanbod bekeken en de beste varianten uitgekozen. Mocht je voor één van onderstaande accu platformen kiezen, maak je een prima keuze!

Onze top 8 accu platformen

Afbeelding

Product


BLACK+DECKER BL4018-XJ Schuifaccu - 18V - 4.0Ah Lithium ion

Onze beste koop!

BLACK+DECKER BL4018-XJ Schuifaccu - 18V - 4.0Ah Lithium ion

Beste Black + Decker accu platform

of

Bosch accu en lader starter set – AL 1830 CV

Bosch accu en lader starter set – AL 1830 CV

Beste Bosch accu platform voor doe-het-zelvers

of

Bosch GBA 18V 4.0Ah Duopack 18V Li-Ion accu - 4.0Ah (2st)

Bosch GBA 18V 4.0Ah Duopack 18V Li-Ion accu - 4.0Ah (2st)

Beste Bosch accu platform voor professionals

of

DeWalt 18V Li-Ion XR starterset

DeWalt 18V Li-Ion XR starterset

Beste DeWalt accu platform

of

EINHELL Accu starter kit 18V 4.0 Ah - Power-X-Change

EINHELL Accu starter kit 18V / 4.0 Ah - Power-X-Change

Beste Einhell accu platform

of

Makita 18V Li-Ion Starterset

Makita 18V Li-Ion Starterset

Beste Makita accu platform

of

Powerplus One Fits All Accu -18 V Li-ion - 3.0 Ah

Powerplus One Fits All Accu -18 V Li-ion - 3.0 Ah

Beste Powerplus accu platform

of

VONROC Accu – 20V Li-Ion – 4.0Ah – VPower 20V

VONROC Accu – 20V Li-Ion – 4.0Ah – VPower 20V

Beste Vonroc accu platform

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

BLACK+DECKER BL4018-XJ Schuifaccu - 18V - 4.0Ah Lithium ion

Beste Black + Decker accu platform

BLACK+DECKER BL4018-XJ Schuifaccu - 18V - 4.0Ah Lithium ion

of

Bosch accu en lader starter set – AL 1830 CV

Beste Bosch accu platform voor doe-het-zelvers

Bosch accu en lader starter set – AL 1830 CV

of

Bosch GBA 18V 4.0Ah Duopack 18V Li-Ion accu - 4.0Ah (2st)

Beste Bosch accu platform voor professionals

Bosch GBA 18V 4.0Ah Duopack 18V Li-Ion accu - 4.0Ah (2st)

of

DeWalt 18V Li-Ion XR starterset

Beste DeWalt accu platform

DeWalt 18V Li-Ion XR starterset

of

EINHELL Accu starter kit 18V 4.0 Ah - Power-X-Change

Beste Einhell accu platform

EINHELL Accu starter kit 18V 4.0 Ah - Power-X-Change

of

Makita 18V Li-Ion Starterset

Beste Makita accu platform

Makita 18V Li-Ion Starterset

of

Powerplus One Fits All Accu -18 V Li-ion - 3.0 Ah

Beste Powerplus accu platform

Powerplus One Fits All Accu -18 V Li-ion - 3.0 Ah

of

VONROC Accu – 20V Li-Ion – 4.0Ah – VPower 20V

Beste Vonroc accu platform

VONROC Accu – 20V Li-Ion – 4.0Ah – VPower 20V

of

Beste Black + Decker accu platform – BLACK+DECKER BL4018-XJ Schuifaccu - 18V - 4.0Ah Lithium ion

Heb jij voor veel klus- en tuingereedschap van Black + Decker gekozen? Of wil je juist voor gereedschap op accu van dit merk gaan kiezen? In beide gevallen kun je het beste voor deze accu van Black+ Decker kiezen.

Waarom? Omdat deze accu compatibel is met alle 18V klus- en tuingereedschap van dit merk. Je hoeft de accu alleen maar aan het apparaat te koppelen, waarna je van ongekend veel kracht geniet. Deze kracht is te danken aan de eigenschappen van deze accu:

 • Accu voltage: 18V
 • Accu capaciteit: 4 Ah
 • Accu type: Lithium-Ion

Het feit dat Black + Decker voor de Lithium-Ion technologie gekozen heeft, spreekt ons ook erg aan. Met dank aan deze techniek hoef je niet bang te zijn voor ontladen. Dit betekent dat je de accu langere tijd niet kunt gebruiken, zonder dat dit ten koste van de capaciteit/kwaliteit gaat.

Ook is het super dat deze accu relatief weinig kost. Bij onze partner Bol.com betaal je voor deze accu een bedrag van 69,99 euro. In onze ogen is dat een prima bedrag voor een dergelijk, krachtig accu platform.

Let wel goed op: bij aanschaf van dit accu platform krijg je géén oplader meegeleverd. Als je deze accu aanschaft, dien je dus de bijbehorende oplader nog los aan te schaffen.

Je krijgt bij deze accu niet standaard een oplader geleverd.

Voordelen
 • Geschikt voor alle 18V klus- en tuingereedschappen van Black + Decker
 • Geweldige kracht
 • Lange accuduur
 • Relatief voordelig
Nadelen
 • Geen oplader meegeleverd
Conclusie

De BLACK+DECKER BL4018-XJ Schuifaccu - 18V - 4.0Ah Lithium ion is het beste accu platform van Black + Decker op dit moment. Deze accu is krachtig, is geschikt voor alle 18V gereedschappen van Black+ Decker en is voordelig geprijsd. Zorg er alleen voor dat je een bijbehorende oplader aanschaft!

Bekijk prijzen van de BLACK+DECKER BL4018-XJ Schuifaccu - 18V - 4.0Ah Lithium ion bij verschillende winkels:

Beste Bosch accu platform voor doe-het-zelvers – Bosch accu en lader starter set – AL 1830 CV

Als doe-het-zelver is de kans groot dat je voor apparaten van Bosch gekozen hebt. Dit merk levert kwaliteit, biedt een uitgebreid aanbod aan en is gewoonweg bijzonder populair. Als je meerdere Bosch apparaten hebt, is het interessant om voor deze Bosch starter set te kiezen.

Waarom? Omdat deze starter geschikt is voor alle apparaten uit de Bosch Power For All 18V serie. Dit zijn in principe alle gereedschappen van Bosch uit de groene lijn met een voltage van 18V. Ja, dit geldt voor alle klusgereedschappen, maar óók voor alle tuingereedschappen. Ook als je een liefhebber van tuinieren bent, ben je prima uit met deze set.

In deze set vind je twee onderdelen: een 2,5 Ah 18V accu en een oplader. Met deze oplader ben je in staat om binnen 45 minuten de accu volledig op te laden. Bovendien is de accu na 40 minuten laten voor 80% opgeladen, waardoor je na 40 minuten alweer verder kunt met klussen.

De accu betreft dus een 2,5 Ah 18V accu. Een accu die gebruik van de Lithium-ion technologie maakt; dit is eigenlijk de beste technologie van dit moment. Dankzij deze technologie geniet je van veel kracht en is de accu ook beschermd tegen zelfontlading. Geweldig!

Voor deze accu + oplader betaal je een bedrag van slechts 57,45 euro bij onze partner Bol.com. Als je dit minieme bedrag uitgeeft, kun je met veel plezier gebruik maken van alle Bosch apparaten die in jouw schuur staan. De enige ‘eis’ hierbij is dat het een Bosch apparaat uit de Power For All serie is én dat het voltage 18V is.

Wel moet je rekening houden met het uithoudingsvermogen van dit accuplatform. De accu heeft een capaciteit van slechts 2,5Ah, waardoor je de accu relatief vaak op moet laden. Gelukkig gaat het opladen bijzonder snel!

De accu loopt relatief snel leeg.

Voordelen
 • Geschikt voor alle Bosch Power For All 18V apparaten
 • Top kwaliteit
 • Inclusief lader geleverd
 • Voordelig geprijsd
Nadelen
 • Accu loopt relatief snel leeg
Conclusie

De Bosch accu en lader starter set – AL 1830 CV is naar onze mening het beste Bosch accu platform voor doe-het-zelvers. Dit accu platform is voor veel apparaten geschikt, wordt met een oplader een geleverd en kent een gunstig prijskaartje. Al met al een prima accu platform!

Beste Bosch accu platform voor professionals – Bosch GBA 18V 4.0Ah Duopack 18V Li-Ion accu - 4.0Ah (2st)

Ben je als professional actief? Dan is de kans vrij groot dat je gekozen hebt voor apparaten uit de blauwe lijn van Bosch. Die blauwe lijn is speciaal voor professionals ontwikkeld.

Mocht dat het geval zijn, kun je het beste voor dit accu platform van Bosch kiezen. Met dit accu platform maak je namelijk met veel plezier gebruik van alle apparaten uit de blauwe lijn van Bosch. De enige voorwaarde hierbij is dat de apparaten een voltage van 18V hebben.

In dit accu platform vind je overigens twee accu’s terug. Beide accu’s hebben een capaciteit van 4,0 AH en een voltage van 18V. Doordat deze accu’s van de Lithium-Ion technologie gebruik maken, ben je verzekerd van een optimale kwaliteit. Zo hoef je niet bang te zijn voor zelfontlading en zijn de accu's bijzonder krachtig. Dat is ook precies wat je nodig hebt als professional zijnde.

Het feit dat je twee accu’s geleverd krijgt, is ook handig te noemen. Mocht onverhoopt één van jouw accu’s leeg zijn, wil je niet jouw klant teleurstellen. Dankzij de twee accu’s hoef je daar niet bang te zijn. Zorg ervoor dat beide accu’s opgeladen zijn en je kunt de hele dag vooruit!

Over de kwaliteit hoef je je sowieso geen zorgen te maken. Bosch weet wat kwaliteit is en laat dat met dit accu platform ook weer blijken. Bovendien hoef je voor dit accu platform niet de hoofdprijs te betalen; een bedrag van slechts 119,98 euro bij onze partner Bol.com. In onze ogen is dat een prima prijskaartje, zéker omdat je twee accu’s geleverd krijgt.

Wel moet je met het volgende rekening houden: je krijgt geen oplader meegeleverd. Je dient dus nog los een bijbehorende Bosch 18V oplader aan te schaffen.

Je krijgt geen oplader meegeleverd.

Voordelen
 • Top kwaliteit
 • Een set van 2 accu’s
 • Lange accuduur en veel kracht
 • Geschikt voor alle Bosch Professional 18V apparaten
Nadelen
 • Geen oplader
Conclusie

De Bosch GBA 18V 4.0Ah Duopack 18V Li-Ion accu - 4.0Ah (2st) is zonder twijfel het beste Bosch accu platform voor professionals. Je krijgt maar liefst 2 accu’s geleverd, welke beide geschikt zijn voor alle apparaten uit de Bosch Professional 18V serie. Al met al een geweldig accu platform voor de professional!

Beste DeWalt accu platform – DeWalt 18V Li-Ion XR starterset

Het merk DeWalt weet zich te onderscheiden met kwalitatief hoogwaardige apparaten. Bovendien is het aanbod van DeWalt bijzonder uitgebreid, waardoor je veel soorten gereedschappen van dit merk aan kunt schaffen.

Als je meerdere apparaten van dit merk hebt, kun je het beste voor de DeWalt 18V Li-Ion XR starterset kiezen. Met deze starterset kun je optimaal gebruik maken van alle apparaten uit de DeWalt XR18V serie.

Binnen deze set vind je twee accu’s terug en ook een bijbehorende acculader. Als één van de accu’s leeg is, kun je deze direct weer opladen met de bijbehorende acculader. Bijkomend voordeel is dat beide accu’s echt heel krachtig zijn:

 • Accucapaciteit: 5,0 Ah
 • Accuspanning: 18V
 • Accu type: Lithium-Ion

Eigenlijk alles aan deze accu’s is geweldig. De capaciteit is bijzonder hoog, waardoor je langdurig met één acculading kunt doen. Ook de gekozen technologie is perfect; Lithium-Ion is de beste technologie van dit moment.

Het enige waar je rekening mee moet houden, is met een vrij fors prijskaartje. Voor dit accu platform betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 177,99 euro. Dat is relatief veel geld, maar je krijgt wel héél veel waar voor je geld.

Dit accu platform is vrij prijzig.

Voordelen
 • Set van 2 accu’s
 • Inclusief oplader
 • Top kwaliteit
 • Geschikt voor alle DeWalt XR18V apparaten
Nadelen
 • Relatief prijzig
Conclusie

De DeWalt 18V Li-Ion XR starterset is het beste accu platform van DeWalt. Deze set bestaat uit twee krachtige accu’s en uit een krachtige oplader. Met dank aan de accu’s kun je op een ideale manier gebruik maken van alle apparaten uit de DeWalt XR18V serie. Geweldig!

Beste Einhell accu platform – EINHELL Accu starter kit 18V / 4.0 Ah - Power-X-Change

Ook het merk Einhell biedt meerdere accu platformen aan. Naar onze mening kun je het beste kiezen voor deze Einhell accu starter kit. Deze starter kit is uitgebreid, is compatibel met veel Einhell apparaten en is ook nog voordelig geprijsd.

Met dit accu platform krijg je de beschikking over een krachtige accu. Een accu met een capaciteit van 4,0 Ah en een voltage van 18V. Deze eigenschappen zijn subliem te noemen; je kunt echt urenlang achtereen gesloten werken met deze accu.

Nadat de accu leeg is, laad je hem weer makkelijk op met de meegeleverde oplader. Deze oplader zorgt ervoor dat de accu in ongeveer 75 minuten volledig opgeladen is. Handig als je op korte termijn weer over een volle accu wilt/moet beschikken; je hoeft slechts 75 minuten te wachten.

Verder is het super dat dit platform geschikt is voor alle Einhell Power X Change 18V apparaten. Als we naar het aanbod van Einhell kijken, is de accu hierdoor eigenlijk voor het grootste deel van het aanbod van Einhell geschikt. Ideaal!

Voor dit beste accu platform van Einhell betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 77,65 euro. In onze ogen is dit een prima prijskaartje, aangezien je voor dit bedrag zowel een accu als een oplader geleverd krijgt. Geweldig!

Het enige waar je rekening mee moet houden, is met de ‘hoek’ van de oplader. Zoals je op de foto kunt zien, is het relatief lastig om de accu op de juiste manier in de oplader vast te maken; dit vereist enig oefenen.

De voorbereidingen voor het opladen zijn niet ideaal.

Voordelen
 • Inclusief oplader
 • Krachtige accu
 • Voordelig geprijsd
 • Snel opgeladen
Nadelen
 • Opladen gaat niet ideaal
Conclusie

De EINHELL Accu starter kit 18V / 4.0 Ah - Power-X-Change is volgens ons het beste Einhell accu platform. Met deze set krijg je de beschikking over alles wat je nodig hebt; een krachtige accu en een snelle oplader. Bovendien is deze set geschikt voor nagenoeg alle apparaten van het merk Einhell.

Bekijk prijzen van de EINHELL Accu starter kit 18V / 4.0 Ah - Power-X-Change bij verschillende winkels:

Beste Makita accu platform – Makita 18V Li-Ion Starterset

Heb je gekozen voor één of meerdere apparaten van Makita? Dan ben je zeker niet de enige. Dit merk is bijzonder populair; iets wat ook terug te zien is in het aanbod van accu platformen. Na het maken van een vergelijking kunnen wij wel het volgende stellen: de Makita 18V Li-Ion starterset is het beste Makita accu platform van dit moment.

Waarom? Omdat de accu van deze set geschikt is voor ongekend veel apparaten van Makita. Het gaat hierbij om alle apparaten van Makita uit de LXT 18V serie. Dit zijn echt bijzonder veel apparaten, waardoor je met dit accu platform prima uit de voeten kunt.

Daarbij is het ook nog een voordeel dat je direct twee accu’s meegeleverd krijgt. Deze accu’s hebben een capaciteit van 3,0 Ah en een voltage van 18V; prima specificaties wat ons betreft. Mocht één van de accu’s leeg zijn, kun je hem ook weer snel opladen. Dit doe je met behulp van de meegeleverde oplader; deze laadt de accu binnen 45 minuten weer volledig op.

Over de kwaliteit hoef je je zeker geen zorgen te maken. Zoals we van Makita gewend zijn, is ook dit accu platform van een prima kwaliteit. Je geniet met volle teugen van het gemak, van de kracht én van de vele mogelijkheden. Dit accu platform is eigenlijk het perfecte maatje voor alle LXT 18V apparaten van Makita.

Wel moet je even goed naar het prijskaartje kijken. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 143,99 euro voor dit accu platform. Dat is niet voordelig te noemen, maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld. Bovendien kun je jarenlang vooruit met dit accu platform, maar daarvoor moet je dus wel eerst een vrij forse investering doen.

Dit accu platform is niet super goedkoop.

Voordelen
 • Twee krachtige accu’s
 • Geschikt voor alle LXT 18V Makita apparaten
 • Inclusief lader geleverd
 • Top kwaliteit
Nadelen
 • Niet super goedkoop
Conclusie

De Makita 18V Li-Ion Starterset is volgens ons het beste Makita accu platform van dit moment. In deze set vind je twee krachtige accu’s én een krachtige oplader. Met dank aan de oplader is de accu binnen 45 minuten opgeladen, waarna je weer gebruik kunt maken van één van de vele Makita apparaten.

Beste Powerplus accu platform – Powerplus One Fits All Accu -18 V Li-ion - 3.0 Ah

Ook voor de vele apparaten van Powerplus kun je een geschikt accu platform vinden. Hierbij is het belangrijk om goed naar het voltage te kijken; Powerplus biedt namelijk ook een 20V en een 40V accu platform aan. Wij zijn echter bewust gegaan voor een 18V accu platform. In onze ogen kun je de meeste kanten op met dít accu platform.

Waarom? Onder meer omdat je alle Powerplus 18V apparaten aan deze accu kunt koppelen. Verder is deze accu krachtig, heeft de accu een vrij lang uithoudingsvermogen en betreft het een Lithium-Ion technologie. Dat is gewoonweg de beste technologie op het gebied van accu’s momenteel.

Heb je ook tuingereedschap van Powerplus? Geen probleem! Met dit accu platform kun je van zowel klus- als van tuingereedschap met veel plezier gebruik maken. Je geniet hierbij van veel gemak, van een onbeperkte bewegingsvrijheid en dus ook nog van een flinke kostenbesparing.

Iets waar je wel goed rekening mee moet houden, is met de laadtijd. Het opladen van deze accu duurt namelijk 2 uur; dat is vrij lang. Wij raden je dan ook aan om het laden goed te plannen óf om twee van deze accu’s te bestellen.

Ook moet je rekening houden met het feit dat je geen oplader meegeleverd krijgt. Deze kun je gelukkig nog los bij onze partner Bol.com bestellen. Overigens betaal je voor dit accu platform van Powerplus echt niet veel. Voor deze accu betaal je bij Bol.com bijvoorbeeld slechts 47,95 euro.

Het opladen van deze accu duurt 2 uur.

Voordelen
 • Geschikt voor klus- en tuingereedschappen van Powerplus
 • Krachtige accu
 • Lithium-Ion technologie
 • Voordelig geprijsd
Nadelen
 • Opladen duurt 2 uur
 • Geen oplader geleverd
Conclusie

De Powerplus One Fits All Accu -18 V Li-ion - 3.0 Ah is het beste accu platform van Powerplus op dit moment. Deze accu is compatibel met alle klus- en tuingereedschappen van Powerplus met een voltage van 18V. Je kunt echt alle kanten op met deze krachtige accu van Powerplus!

Bekijk prijzen van de Powerplus One Fits All Accu -18 V Li-ion - 3.0 Ah bij verschillende winkels:

Beste Vonroc accu platform – VONROC Accu – 20V Li-Ion – 4.0Ah – VPower 20V

Het merk Vonroc is één van de weinige merken die bewust voor apparaten met 20V kiezen. Speciaal daarvoor heeft men bij Vonroc ook een uniek accu platform ontwikkeld; dit is volgens ons dan ook het beste accu platform van Vonroc.

Met deze accu kunnen alle 20V apparaten van Vonroc aangedreven worden. Aangezien het aanbod van Vonroc steeds breder wordt, is dat ideaal te noemen. Je hebt immers maar één accu nodig, waarmee je de nodige apparaten aan kunt drijven.

Voor deze accu betaal je bovendien slechts 39,95 euro bij onze partner Bol.com. Je kunt ook voor een nog goedkopere variant gaan, maar die variant heeft aan lagere accucapaciteit. De capaciteit van deze accu is 4,0 Ah; dat spreekt ons persoonlijk wel aan.

Ook is het super dat Vonroc gekozen heeft voor de Lithium-Ion technologie. Deze technologie is op dit moment superieur. Zo zorgt deze technologie voor een lange accuduur, voor veel kracht en voorkomt het zelfontlading van de accu. Al met al dus een prima accu!

Houd er wel goed rekening mee dat je géén oplader meegeleverd krijgt. De bijbehorende oplader kun je echter voor pakweg 25 euro bij onze partner Bol.com mee bestellen. Door ook die oplader aan te schaffen, creëer je een ideale situatie voor jezelf. Een ideale situatie waarin je met veel plezier gebruik maakt van alle Vonroc 20V apparaten.

Je krijgt bij dit accu platform geen oplader meegeleverd.

Voordelen
 • Top kwaliteit
 • Krachtige accu
 • Voordelig geprijsd
 • Lithium-Ion technologie
Nadelen
 • Geen oplader
Conclusie

De VONROC Accu – 20V Li-Ion – 4.0Ah – VPower 20V is naar onze mening het beste Vonroc accu platform. Deze accu is krachtig, heeft een lange accuduur en past op nagenoeg alle apparaten van Vonroc. Als je meerdere apparaten van Vonroc hebt (of wilt kopen), kun je gewoonweg niet om dit accu platform heen!

Bekijk prijzen van de VONROC Accu – 20V Li-Ion – 4.0Ah – VPower 20V bij verschillende winkels:

Tresna.nl
Logo