Wandschuurmachine

Als je een oppervlakte dient te schuren, heb je de keus uit vele soorten schuurapparaten. Eén van de mogelijkheden is een zogeheten wandschuurmachine. Een wandschuurmachine wordt ook wel eens een langnek schuurmachine of plafondschuurmachine genoemd. Deze benamingen komen voort uit de vormgeving van een wandschuurmachine. Een wandschuurmachine bestaat namelijk uit een lange staaf en aan het uiteinde daarvan een schuurschijf. Wandschuurmachine

In het handvat van een wandschuurmachine is een motor verwerkt, welke de schuurschijf aanstuurt. Met een wandschuurmachine ben je in staat om grote oppervlakten netjes te schuren. Daarbij is het wel aan te raden om een veiligheidsbril te dragen, aangezien er veel stof vrij kan komen.

In dit artikel vertellen we jou alles over een wandschuurmachine en hebben we tevens enkele machines voor je getest.

Wat is een wandschuurmachine?

Een wandschuurmachine bestaat dus uit een lange stijf en een schuurschijf. Met deze schuurschijf ben je in staat om een muur snel en efficiënt op te schuren. Dit is noodzakelijk voor als je de muur een nieuw kleurtje wilt geven. Als je een muur gaat verven, moet de muur volledig egaal zijn. Dat resultaat kan je gemakkelijk behalen met een wandschuurmachine.

Een wandschuurmachine is dan ook met name nuttig bij het schuren van grote oppervlakten.

Voordat je een muur op kan schuren, is het zaak om de muur schoon en droog te maken. Zorg er ook voor dat de gaten in de muur opgevuld zijn met opvulmiddel. Vervolgens kan je aan de slag met een wandschuurmachine. Ben je benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dan zeker onderstaande video even:

Wandschuurmachine kopen of huren?

Het schuren van een wand is niet een dagelijkse bezigheid voor een doe-het-zelver. Daarom rijst al snel de vraag op: is het verstandiger om een wandschuurmachine te kopen of te huren?

Wij willen je adviseren om een wandschuurmachine aan te schaffen. Deze machines hebben namelijk tegenwoordig een lange levensduur. Dit betekent dat je een wandschuurmachine voor een behoorlijk lange tijd kan gebruiken. Als je een dergelijke machine gekocht hebt, kan je deze tevens uitlenen/verhuren aan vrienden en/of familie. Op die manier kan je een deel van de investering weer terugverdienen.

In de praktijk blijkt namelijk dat het huren van een wandschuurmachine behoorlijk prijzig kan zijn. Daarnaast is de aanschafwaarde van een wandschuurmachine in de afgelopen jaren ook behoorlijk gedaald.

Ben je op zoek naar een betrouwbare, veilige en snelle wandschuurmachine? Wij hebben de beste wandschuurmachines voor je op een rijtje gezet. Hierbij hebben we de machines aan verschillende criteria onderworpen.

Powerplus POWX0478 – beste wandschuurmachine voor een doe-het-zelverPowerplus POWX0478

Ben je een doe-het-zelver en klus je graag in en rondom het huis? In sommige gevallen kan een wandschuurmachine dan uitkomst bieden. De Bosch PBS 75 AE SET is de beste wandschuurmachine voor een doe-het-zelver.

De fabrikant van de wandschuurmachine, Powerplus, is één van de grootste fabrikanten ter wereld. De machines van Powerplus zijn over het algemeen betrouwbaar, krachtig en veilig. Aan al deze kenmerken voldoet deze wandschuurmachine ook.

Deze wandschuurmachine heeft bijvoorbeeld een regelbare snelheid. Hierdoor kan je de snelheid altijd naar eigen wens instellen. Het voordeel hiervan? Je houdt altijd de volledige controle over de werkzaamheden. Ook op het gebied van veiligheid is dit een fijne feature.

Met deze wandschuurmachine ben je in staat om vele verschillende soorten klussen uit te voeren. Zo kan je grote oppervlakten van hout, kunststof, metaal of geschilderde ondergronden netjes opschuren. De wandschuurmachine is dan ook bij uitstek geschikt om grote oppervlakten op te schuren.Powerplus POWX0478 1

Daarnaast heeft de Powerplus POWX0478 een 4 meter lange kabel. Hierdoor heb je nog enige bewegingsvrijheid. Heb je meer ruimte nodig? Dan kan je de Powerplus uiteraard altijd op een verlengsnoer aansluiten.

Het begin van elke schuurklus is altijd even goed opletten. Het is namelijk niet wenselijk dat de schuurmachine direct gaat schuren, waardoor je het eerste deel té glad kan schuren. Bij de POWX0478 is dat gelukkig niet mogelijk, dankzij de soft start. Hierdoor kan je elke klus met een zachte aanloop starten; ideaal!

Tot slot willen we nog het gunstige prijskaartje van deze wandschuurmachine aanstippen. Bij onze partner bol.com kan je deze wandschuurmachine namelijk al voor € 80,00 aanschaffen. Dat is een behoorlijke gunstige prijs, zeker gezien de bovenstaande voordelen.

Maar, we willen ook nog één nadeel aanstippen. Dat heeft betrekking op de stofafzuiging. De ervaring leert dat de stofafzuiging niet altijd optimaal werkt.

Stofafzuiging werkt niet perfect.
Conclusie:
De Powerplus POWX0478 is de optimale wandschuurmachine voor een doe-het-zelver. De machine levert exact datgene wat je mag verwachten van een wandschuurmachine. Daarnaast is het prijskaartje ook nog eens bijzonder gunstig.
Voordelen
 • Gunstig geprijsd
 • Regelbare snelheid
 • 4 meter lange kabel
Nadelen
 • Stofafzuiging werkt niet perfect

Vida XL 750W Wand- en plafondschuurmachine – Beste wandschuurmachine met afzuigfunctieVida XL 750W

Bij het schuren met een wandschuurmachine kan er een behoorlijke partij stof vrij komen. Een wandschuurmachine mét afzuigfunctie is dan ook aan te raden; wat dat betreft is de Vida XL 750W wand- en plafondschuurmachine de beste keuze.

Deze machine is ontworpen met het oog op het schuren van grote oppervlakten. Mede daardoor heeft deze wandschuurmachine een lange stok, waarmee je de wand- en plafondschuurmachine gemakkelijk tot grote hoogten kan laten reiken.

Het belangrijkste kenmerk van deze wandschuurmachine is toch wel de flexibele afzuigslang. Deze slang is maar liefst 4 meter lang en is perfect voor het opzuigen van vrijkomen stof.

Een ander positief punt van de Vida XL 750W wand- en plafondschuurmachine is de draaibare kop. Deze kop kan draaien, waardoor je nagenoeg elke hoek makkelijk kan bereiken. Hierdoor ben je uiterst flexibel met deze wand- en plafondschuurmachine.

Ook heeft deze wandschuurmachine van Vida XL een zeer prettige vormgeving. Het gehele apparaat is ergonomisch vormgegeven en heeft een zeer fijne handgreep. Hierdoor kan je dit apparaat een langdurige tijd achter elkaar gebruiken.

Als je besluit om deze wandschuurmachine aan te schaffen, ben je verzekerd van veel meegeleverde accessoires. Dit bevat onder andere 6 verschillende schuurpapier vellen, 2 koolstofborstels, 1 stofzuigslang en 1 stofzak.Vida XL 750W 1

Als nadeel willen we het relatief hoge prijskaartje benoemen. Deze wandschuurmachine kost bijvoorbeeld bij onze partner € 130,99. In vergelijking met de hierboven beschreven wandschuurmachine is dit behoorlijk aan de prijs.

Behoorlijk aan de prijs.
Conclusie:
De Vida XL 750 wand- en plafondschuurmachine is de beste wandschuurmachine met afzuigfunctie. De 4 meter lange flexibele afzuigslang zuigt gemakkelijk al het vrijgekomen stof op. Hierdoor blijft je werkruimte schoon. Met deze wandschuurmachine ben je in staat om op een snelle en veilige manier grote oppervlakten netjes op te schuren.
Voordelen
 • Perfect afzuigfunctie
 • Prettige handgreep
 • Veel accessoires meegeleverd
Nadelen
 • Relatief duur

Powerplus POWX0477 – beste multifunctionele wandschuurmachinePowerplus POWX0477

Bij een wandschuurmachine heb je hoofdzakelijk te maken met een ronde schuurschijf. Hierdoor is een wandschuurmachine uitermate geschikt voor grote oppervlakten. Maar, soms wil je ook de hoekjes goed kunnen bereiken. In dat geval heb je de behoefte aan een multifunctionele wandschuurmachine; de Powerplus POWX0477 komt daarbij als beste uit de bus.

Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat je zowel een ronde als een driehoekige schuurkop meegeleverd krijgt. Als je de hoekjes wilt schuren, komt de driehoekige schuurkop dus perfect uit. Voor de grotere oppervlakten kan je vervolgens gemakkelijk switchen naar de ronde schuurkop.

Ook heeft deze wandschuurmachine een uitschuifbare lans. Hierdoor kan je gemakkelijk tot aan het plafond reiken en hoef je niet moeilijk te doen met een krukje of een ladder. De lans kan je maximaal uitschuiven tot 165 centimeter lang; de standaardlengte is 110 centimeter.

Een bijkomend voordeel van de Powerplus POWX0477 is de variabele snelheidsregeling. Je kan de schuursnelheid naar eigen inzicht aanpassen, zodat je altijd de optimale controle over je werkzaamheden behoudt. Dit is ook een prima veiligheidsaspect overigens.Powerplus POWX0477 schuurkoppen

Bij de aanschaf van deze wandschuurmachine kan je overigens direct je hart ophalen. Je krijgt namelijk maar liefst 12 schuurvellen meegeleverd, zowel ronde als driehoekige vellen dus.

Een van de weinige nadelen van deze wandschuurmachine is het abnormale gewicht. Deze machine weegt 8 kilogram en het is daardoor behoorlijk lastig om deze wandschuurmachine voor een langere tijd te besturen.

Een ander nadeel is het relatief hoge prijskaartje. Bij onze partner Coolblue moet je tussen de € 165,00 en € 195,00 afrekenen voor deze wandschuurmachine. De exacte prijs is afhankelijk van eventuele aanbiedingen.

Het apparaat is te zwaar; 8 kilogram maar liefst.
Conclusie:
De Powerplus POWX0477 is de beste wandschuurmachine waarmee je zowel grote oppervlakten als hoekjes kan schuren. Dit komt doordat je een driehoekige- en een ronde schuurkop geleverd krijgt. De variabele snelheidsregeling en de hoeveelheid meegeleverde accessoires zijn ook uiterst prettig te noemen.
Voordelen
 • Multifunctioneel
 • Variabele snelheidsregeling
 • Veel schuurvellen meegeleverd
Nadelen
 • Erg zwaar
 • Relatief duur

Schuurpapier voor wandschuurmachine

Schuurpapier wandschuurmachine

De schuurschijf van een wandschuurmachine heeft over het algemeen een ronde schuurzool. Dit betekent dat je ook schuurpapier in een ronde vorm aan dient te schaffen. Op het internet heb je gelukkig voldoende keus.

Bij de aanschaf van een wandschuurmachine is het dan ook van belang om op de meegeleverde accessoires te letten. Als je één van de hierboven beschreven machines aanschaft, krijg je bijvoorbeeld al meerdere schuurvellen meegeleverd bij de aankoop. De Powerplus POWX0478 wordt geleverd met 8 schuurvellen en bij de Vida XL 750W wandschuurmachine krijg je 6 schuurvellen meegeleverd.

Bij veel machines kan je dit schuurpapier door middel van klittenband gemakkelijk vast plakken. Bij het aanschaffen van schuurpapier voor een wandschuurmachine heb je de keus uit verschillende soorten. Zo kan je kiezen voor geperforeerd schuurpapier of voor schuurschijven met gaas.

Ook bestaat er veel onderscheid op het gebied van de korrelgrootte. Hierbij geldt: hoe hoger het getal van de korrelgrootte, hoe fijner het schuurwerk is. Hoe lager het getal van de korrelgrootte, des te grover het schuurwerk is. Voor het verwijderen van oude verflagen is bijvoorbeeld een korrelgrootte van 60 tot 80 aan te raden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tresna.nl
Logo