Vloerisolatie

Een goede vloerisolatie is een van de belangrijkste en efficiënte manieren om je woning te isoleren. Zonder vloerisolatie hebben koude en vocht vrij spel om vanuit de bodem op te stijgen. Hierdoor doe je alle mogelijke inspanningen om je huis te verwarmen gewoon te niet.

En laat nu net vloerverwarming een interessante en ecologische manier van verwarmen zijn die in de lift zit. Om bijvoorbeeld te genieten van vloerverwarming, is een goede vloerisolatie echt een must. Vloerverwarming is op zich ecologisch beter dan verwarmen met radiatoren. Om met vloerverwarming te werken, hoeft de temperatuur van het warme water niet zo hoog te zijn als bij klassieke radiatoren. Hierdoor kun je ook vloerverwarming combineren met een ecologische warmtepomp.

De conclusie: ga je van start met een nieuwbouwproject of een grondige verbouwing, en wil je je woning op een ecologische manier kunnen uitrusten, begin dan met vloerisolatie en vloerverwarming in je woning.

Vloerisolatie aan laten brengen

Wil je graag vloerisolatie in je woning aan laten brengen? Het vinden van een geschikte partij is niet altijd even makkelijk. Ook is er kans dat je teveel betaalt. Vraag snel offertes aan en bespaar!

Welke soorten vloerisolatie bestaan er?

Dit is inderdaad een vraag die je je moet stellen. Er bestaan immers veel verschillende vormen van vloerisolatie.

  • De meest gemakkelijke vorm om je vloer te isoleren is het werken met isolerende platen. Dit zijn dan platen uit gehard polyurethaan. Polyurethaan is hetzelfde materiaal als isolerend schuim. Platen uit polyurethaan zijn perfect als vloerisolatie. Ze hebben een hardheid en stevigheid en een uitstekende isolerende werking. Ze houden niet alleen de kou in de grond, maar houden ook het vocht tegen.
  • Naast plaatmateriaal in polyurethaan bestaat er ook vloerisolatie in de vorm van schuim of bolletjes in piepschuim. Dit brengt een aannemer aan boven op de fundering, waarna deze dan een groot plastic zeil erover legt. Vervolgens legt de aannemer de chape. Dit is een vorm van isolatie die vooral interessant is als er een huis volledig gestript wordt en er ook een volledig nieuwe chape laag moet komen. Met vloerplaten is het net iets minder handig om niveauverschillen precies uit te meten en een vloer te verhogen.
  • Eerst een laag isolatie, en daarna een chape leggen: is het dan niet mogelijk om beiden te combineren? Dit is inderdaad een mogelijkheid. Je kunt ook een prijs aanvragen om een isolerende chape laag te laten leggen. Dit is dan klassieke chape aangevuld met isolerend materiaal.

Via onze website vraag je verschillende offertes voor vloerisolatie in een keer aan! Zo kies je de prijsbreker die de beste garanties biedt!

Vloerisolatie zorgt voor een betere akoestiek in je woning

We noemden tot nu toe al de bescherming die vloerisolatie biedt tegen kou en vocht. Daarnaast is er ook nog de akoestische bescherming die vloerisolatie biedt. Wil je bijvoorbeeld een vloer in laminaat of parket leggen, dan is vloerisolatie een must om het geluid te dempen.

Premies en subsidies voor vloerisolatie

Vloerisolatie komt in aanmerking voor premies en subsidies. Dit is logisch, want met deze vorm van isolatie kun je tot wel 10% van je verwarmingskosten besparen. Bij grote verbouwingen heeft vloerisolatie een absolute prioriteit, samen met het isoleren van je dak, het plaatsen van dubbele ramen en spouwmuurisolatie. Op de website Nederland Isoleert vind je alle informatie over subsidies en premies. Combineer je bijvoorbeeld vloerisolatie met spouwmuurisolatie, dan wordt het echt interessant.

Maak gebruik van de premies die de overheid je biedt voor vloerisolatie en vraag hier verschillende offertes in een keer aan voor het plaatsen van vloerisolatie!

Premies en subsidies voor vloerisolatie

Vloerisolatie aan laten brengen

Wil je graag vloerisolatie in je woning aan laten brengen? Het vinden van een geschikte partij is niet altijd even makkelijk. Ook is er kans dat je teveel betaalt. Vraag snel offertes aan en bespaar!

Vaak voorkomende misverstanden over vloerisolatie

We hebben het tot nu toe over de voordelen van vloerisolatie gehad. Er bestaan inderdaad enkel maar voordelen om je vloer te isoleren. Toch bestaan er bij veel mensen een aantal misverstanden over deze vorm van isolatie. We sommen hier eens enkele van deze misverstanden op en weerleggen ze voor alle duidelijkheid.

Eerste misverstand: vloerisolatie is enkel nodig als je vloerverwarming in je woning wil plaatsen

Dit klopt niet. Ga je werken met vloerverwarming, dan is een goede vloerverwarming inderdaad een must. Vloerverwarming is altijd iets minder warm dan een radiator met wandbevestiging. Dit is logisch, want anders zou je niet over de vloer kunnen lopen. Maar woon je in een huis met klassieke radiatoren, of stook je met een houtkachel of houtpellets, dan stijgt er even goed koude en vocht uit de grond op. Dus met een goede vloerisolatie ga je even goed minder pellets verbranden of minder aardgas verbruiken.

Eerste misverstand vloerisolatie is enkel nodig als je vloerverwarming in je woning wil plaatsen

Tweede misverstand: ik heb een kelder in mijn woning, en deze isoleert ook de vloer er boven. Vloerisolatie is dus niet nodig

Dit klopt evenmin. Net zoals het interessant is om de spouwen van een spouwmuur met isolerend materiaal te vullen, is het ook interessant om de vloer boven een kelder te isoleren. De kelder vangt wel een stuk van de koude uit de grond op, maar je kunt je woning nog veel energiezuiniger maken als je ook de vloer boven de kelder isoleert.

Derde misverstand: thermische isolatie en akoestische isolatie kun je niet combineren. Je moet de vloer dus altijd twee keer isoleren

Dit klopt niet helemaal. Vloerisolatie die door een professionele aannemer geplaatst wordt, bijvoorbeeld platen uit polyurethaan, hebben zowel een thermische als een akoestische functie. Met deze isolatie bespaar je energie, en maak je je woning ook akoestisch beter.

Vierde misverstand: ik woon in een appartement, dus vloerisolatie is hier niet nodig

Ook dit is inderdaad een misverstand. Ook al stookt je onderbuur de flat onder deze van jou helemaal warm, toch ben je gebaat met een goede vloerisolatie. Hierdoor krijg je je het in je eigen flat lekker warm en bespaar je op energiekosten.

Laatste misverstand: door vloerisolatie krijgt mijn vloer barsten

Bekijk je vloerisolatie zoals platen van polyurethaan van dicht, dan heb je de indruk dat dit een kwetsbaar materiaal is dat je kunt indrukken. Als dit materiaal geplaatst is, en er komt een vloer er bovenop, dan wordt de druk van het stappen en van meubels egaal verdeeld over de vloer en komen er geen barsten of niveauverschillen in de vloer.

Je merkt het, elke woning, welk type ook, is gebaat bij een goede vloerisolatie.

Vloerisolatie aan laten brengen

Wil je graag vloerisolatie in je woning aan laten brengen? Het vinden van een geschikte partij is niet altijd even makkelijk. Ook is er kans dat je teveel betaalt. Vraag snel offertes aan en bespaar!

Hoeveel kost vloerisolatie?

De prijs van vloerisolatie varieert van per project 1.700 euro tot 4.100 euro. Gemiddeld gesproken kun je stellen dat vloerisolatie ongeveer 2500 euro kost. Dit hangt evenwel af van een aantal factoren:

  • Het type van de woning
  • Het aantal vierkante meters
  • De staat van de fundering
  • Het gekozen materiaal
  • Bepaalde uitzonderlijke situaties, zoals metselwerken, of dichtingswerken
Hoeveel kost vloerisolatie

De meest gangbare manier is om een prijs per vierkante meter op te stellen. De vierkante meter prijs van vloerisolatie varieert tussen 30 euro en 60 euro, als doorsnee voor het werken met platen in polyurethaan of met bolletjes in piepschuim.

Het is mogelijk en zelfs prijs interessant om het plaatsen van vloerisolatie te combineren met chapewerken en het afwerken van de vloer. Dan kun je vaak van een korting of een totaalprijs genieten. En vergeet natuurlijk ook niet om je aanvraag te doen voor je subsidie van je vloerisolatie.

Dankzij premies kun je de prijs van vloerisolatie voor een groot stuk recupereren. Vergelijk je dan nog eens verschillende offertes, en kies je er de beste uit, dan kan het project helemaal niet meer stuk.

Moeilijkheden bij vloerisolatie

Bij het plaatsen van vloerisolatie kunnen er altijd wel enkele moeilijkheden opduiken.

  • Moeten er aanpassingen aan de fundering gebeuren? Dan wordt het altijd iets complexer. Vloerisolatie verhoogt je vloer immers, en ben je gebonden aan een bepaalde hoogte of vloerpas, zit er niets anders op dan dieper in de grond graven om vloerisolatie te kunnen leggen. Dit heeft dan zijn weerslag op de prijs.
  • Funderingen waarop je platen vloerisolatie legt, zijn nooit helemaal waterpas. Hierdoor is het vaak een gedoe om deze platen waterpas te krijgen en er een vloer op te plaatsen. Je aannemer weet vast raadt met dit probleem, maar het kan wel een weerslag hebben op de prijs.
  • Er is te weinig plaats voor vloerisolatie. Dit sluit aan bij de eerste moeilijkheid. Je wil niet altijd een bestaande vloer uitbreken en een nieuwe chape leggen als je de vloer wil isoleren. Dan kun je isoleren van op het niveau van de bestaande vloer, en er een nieuwe vloer bovenop leggen, maar dan stijgt je vloer al gauw een tiental centimeter.

Vloerisolatie aan laten brengen

Wil je graag vloerisolatie in je woning aan laten brengen? Het vinden van een geschikte partij is niet altijd even makkelijk. Ook is er kans dat je teveel betaalt. Vraag snel offertes aan en bespaar!

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je wat hebben kunnen bijbrengen over het werken met vloerisolatie. Wil je je vloer laten isoleren, dan kun je op onze website meteen verschillende offertes hiervoor in een keer aanvragen. Met een eenvoudige druk op de knop krijg je deze offertes snel in je mailbox en kies je de prijsbreker eruit. Natuurlijk is het ook zo dat de prijs niet het enige criterium is. Op basis van de offertes kun je een plaatsbezoek aanvragen in het pand dat je wil laten isoleren. Zo leer je de diverse aannemers wat beter kennen en kun je inschatten of ze geschikt zijn voor de job. We wensen je veel succes met de aanleg van je nieuwe vloerisolatie.

Tresna.nl
Logo